Soto ajam recept

Al dagen spookte er soto ajam door mijn hoofd. Op onbewaakte momenten dwaalden mijn gedachten af en dacht ik aan deze heerlijke soep. Oh, wat had ik er veel zin in! En ik had het pas nog gemaakt, kun je nagaan. Toen ik terug kwam uit Aruba ben ik dan ook meteen naar de groenteboer en supermarkt gesprint om mijn ingrediënten in te slaan. Ik moest en zou soto ajam, en wel nu! Kennen jullie dat, dat je zo’n onwijze craving hebt voor een bepaald gerecht? Soto ajam is één van mijn favoriete Indische recepten dus ik besloot om meteen maar een hele pan te maken, zodat ik er de dag erna ook nog heerlijk van kon genieten.

Soto ajam, ook wel geschreven als soto ayam, is een Indische of Surinaamse kippensoep (soto betekent soep en ajam betekent kip). Iedereen maakt soto ajam weer op zijn eigen manier. Zo maak ik het – lekker snel en lekker makkelijk – met kant-en-klare boemboe’s. Dat zijn van die zakjes met kruidenpuree, waar je zo lekker in kan knijpen weet je wel. Nu word ik altijd heel verdrietig aangekeken als ik Kokkie Slomo vertel dat ik soto ajam maak met pakjes en zakjes. Teleurstellend schudt hij dan zijn hoofd en sjokt zijn keuken in, waar hij al mopperend de tjobek extra hardhandig aftuigt. Mocht je niet weten wat een tjobek is, dat komt later terug in dit verhaal.

Omdat ik ZO veel zin had in een goede soto ajam, en omdat ik het steeds leuker vind om te koken met verse ingrediënten, besloot ik het dit keer anders te doen. Geen kant-en-klare zakjes met boemboe meer, ik ga soto ajam maken zoals mijn oma het vroeger maakte. Of nou ja, een verwoede poging tot. Ik pakte het Groot Indonesisch Kookboek erbij, surfde naar Kokkie’s blog met Indische recepten en maakte een boodschappenlijstje. Mijn recept voor soto ajam is een combinatie van zowel het recept uit het kookboek als het recept van Kokkie’s blog.

Vol trots stuurde ik een whatsapp naar Kokkie Slomo (ook wel Sjoerd genaamd).

soto ajam receptJe ziet het, Kokkie is trots op mij.

Ik moet zeggen dat ik ook best een beetje trots ben op mezelf. Ik heb zo’n dikke anderhalf uur staan zwoegen in mijn keukentje terwijl ik normaal gesproken binnen een half uurtje wel klaar ben. Maar, dat extra uur was het meer dan waard, kan ik je vertellen. Deze soto ajam had veel meer smaak, de kip was vele malen sappiger en het is ook gewoon veel toffer om alles zelf te maken.

Soto ajam recept

Voor soto ajam heb je uiteraard kip nodig. Kippenbouten of kipdrucksticks zijn de beste keuze voor deze soep, maar als je geen zin hebt in botjes, adertjes en fliebertjes moet je vooral gewoon kipfilet kiezen. Kipfilet is echter wel wat droger en omdat hier geen bot bij zit, kun je gerust wat minder gebruiken. Verder heb je een aantal Indische kruiden en specerijen nodig die je vrijwel allemaal bij de supermarkt en groenteboer kunt halen, en anders vind je het gegarandeerd bij de Toko.

Ingrediënten kippenbouillon;
1,5 kilo aan kippenbouten- of -drumsticks
2 liter water
stuk gember
2 sprieten sereh (citroengras)
3 salam blaadjes
2 eetlepels zout
snuf peper

Ingrediënten boemboe;
4 eetlepels gesnipperde uitjes
4 knoflookteentjes
1 theelepel djahe (gemberwortelpoeder)
1 theelepel koenjit (geelwortelpoeder)
3 theelepels laos (galangawortelpoeder)
2 bouillonblokjes
2 theelepels van je favoriete sambal
verse rode peper (naar smaak)

Serveren met;
4 hardgekookte eieren
4 grote aardappelen
250 gram taugé
1 prei
verse selderij
gebakken uitjes

soto ajam recept_01Vouw de sereh stengels dubbel en kneus ze door er met de oelekan (de stamper van je vijzel) op te slaan. Snijd je gember in kleinere, grovere stukken.

soto ajam recept_02Doe de sereh, gember en salam blaadjes in een grote pan, doe je kippenbouten en -drumsticks erbij (ik gebruikte 2 kippenbouten en 3 -drumsticks) en voeg zo’n 2 liter kokend water toe. Ik kook het water eerst in de waterkoker en vervolgens schenk ik het in de pan, dan is het sneller klaar. Schep er 2 eetlepels zout en een flinke snuf peper doorheen en zet de pan op een laag vuurtje.

Schenk in een andere, kleinere pan de rest van je kokende water en leg daarin 4 eieren en 4 grote aardappelen. Zet de timer op 15 minuten, anders koken de aardappelen te zacht.

soto ajam recept_03Snijd een ui, of twee kleine uien, in kleine stukjes. Ik heb een bakje met gesnipperde uitjes gekocht (he he he) omdat ik het snijden van uien één van de vervelendste klusjes vind. Snijd de knoflook en rode peper in grove stukken. Je hoeft niet per se een rode peper toe te voegen, maar persoonlijk vind ik het wel lekker als de soto een piepklein beetje pit heeft. Ik gebruik ongeveer 1/3 van een verse rode peper en verwijder de zaadlijst, anders wordt ‘ie te heet.

soto ajam recept_04Doe de ui, knoflook, peper, sambal (ik gebruik zelf sambal garnaal) en de kruiden in de tjobek (vijzel), verkruimel de bouillonblokjes en stamp en wrijf alles fijn met je oelekan.

soto ajam recept_05Dit is best een lastig klusje, dus je kunt alles ook gewoon in een kleine keukenmachine of een blendertje stoppen, zoals de Magic Bullet.

soto ajam recept_06Haal de kippenbouten en -drumsticks uit het water, ontdoe ze van het vettige velletje en pluk er mooie stukken van los met een vork. Niet te klein, maar ook niet te groot, gewoon mooie hapklare stukjes waarin je je niet kan verslikken. Bewaar de stukken kip in een kommetje.

soto ajam recept_07Verhit wat olie in een pan en fruit er, op een laag vuurtje, de boemboe in. Zorg dat het vuur niet te hoog staat anders gaat het spetteren. Voeg vervolgens de kipstukken toe en bak het geheel een paar minuutjes mee. Doe nu alles terug in de pan en laat het zo’n half uurtje doorkoken op een zacht vuurtje.

soto ajam recept_08In de tussentijd pel je de eieren en snijd je de aardappelen in kleine blokjes. Frituur de blokjes in olie, laat ze uitlekken in een diep bord en strooi er wat zout overheen. Was en breek (of snijd) de taugé, was en snijd de prei in flinterdunne ringetjes en was en pluk de selderij van hun stengels af. Serveer alles in aparte kommetjes op tafel. Ook de gebakken uitjes (zelf gemaakt of kant-en-klaar) en extra sambal serveer je in een kommetje. Staat gewoon leuk!

behind the scenes beautylabAls je benieuwd bent hoe de vorige foto tot stand is gekomen, nou, zo dus.

soto ajam recept_09Leg in een diepe kom de gefrituurde aardappelblokjes, taugé, selderij en prei. Let trouwens niet op mijn aardappelblokjes, die ik per ongeluk te lang heb doorgekookt. Ik kon er geen fatsoenlijke blokjes meer van snijden, dus zet echt een timer zodat je ze niet vergeet.

soto ajam recept_10Giet hier je kippenbouillon bovenop (zorg dat je geen sereh, salam blaadjes of gemberwortel mee schept). Garneer met gehalveerde eieren, gebakken uitjes en eventueel extra sambal of wat verse rode peper.

soto ajam recept_11Zo, eindelijk klaar! Lekker eten. We hebben allebei twee keer opgeschept en er is nog genoeg over om morgen allebei van te lunchen. Wat een geluk. Het leuke is dat iedereen zijn soto ajam op zijn eigen manier maakt. Zo is het soto ajam recept van Kokkie Slomo veel uitgebreider en kun je er bijvoorbeeld nog glasnoedels, bosuitjes, Chinese kool en lontong bij doen. In het Groot Indonesisch Kookboek gebruiken ze bieslook en de meeste Surinaams Javaanse mensen strooien er nog knapperige chips frietjes bovenop. De één wilt slechts een laagje soep in zijn kom en de ander ziet alles graag zwemmen.

soto ajam recept_12Ik ben blij dat ik soto ajam op deze traditionele manier heb gemaakt. Het was dan wel meer werk, maar op de een of andere manier smaakt het dan per definitie al lekkerder. Gewoon omdat er meer moeite voor is gedaan. Koken met verse ingrediënten zorgt voor een betere en intensere smaak. Je proeft de gember en de sereh stukken beter en de kip was vele malen malser. Ook zitten er geen e-nummers, kleur-, geur- en smaakstoffen of smaakversterkers in. Alles is gewoon puur van smaak. Heerlijk! Ik wil niet meer terug naar de kant-en-klare boemboe’s. Kokkie Slomo, mijn lieve Oma Mammie (rust in vrede) en mijn eigen moeder kunnen trots op me zijn.

Selemat makan!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

105 Reacties

  1. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Nou nou nou, als Serena dit kan maken, moet dit mij toch ook lukken? NIKS in de wereld is lekkerder dan soto ajam, maar ik heb mezelf er nooit aan gewaagd. Ik ben ook de grootste keukenloser die er bestaat. Ik ga de moed verzamelen en ergens in maart ben ik denk ik klaar op het te proberen.

  2. Charlotte
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Er zitten natuurlijk wel e nummers, kleur, geur en smaakstoffen in aangezien dat in bouillonblokjes zit en vaak in supermarktsambal. Desalniettemin ben ik al lang blij als mensen echt indonesisch proberen te koken zonder conimex! Dus dit is voor veel mensen een goed recept!

    • Serena
      Auteur
      30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

      hi Charlotte,
      ik heb versgemaakte sambal van de markt en bouillonblokjes van de groene supermarkt, zonder E-nummers, geur, kleur- en smaakstoffen. Ben je echt tegen E-nummers dan denk ik dat je hier wel op let, en anders kan je de bouillon weglaten en in plaats van sambal alleen verse rode peper en trassi gebruiken.
      liefs, Serena.

  3. Carmen
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    ik ben zelf ook indisch en wij eten best vaak soto. mijn moeder heeft van huis uit mee gekregen om te tauge altijd te petik voordat ze hem gebruikt. het betekend eigenlijk dat ze het bruinige ‘draadje’ er aan de onderkant af haalt. vroeger als kind was ik dus altijd de pineut om dit te moeten doen met een hele bak tauge hahaha. ik ben eigenlijk best benieuwd of jouw moeder dit ook doet of kent.

    Groeten,
    Carmen

    • Serena
      Auteur
      30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

      hi Carmen,
      ik geloof wel dat ze dat doet ja, maar mijn maakt het niet uit dus ik laat het er gewoon aan zitten, scheelt ook werk. Misschien als ik eters heb dat ik het er wel af haal, staat mooier. liefs, Serena.

  4. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Ah heerlijk! krijg al helemaal zin om dit zelf te gaan maken, bedankt voor dit recept!

  5. Ilona
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Hoi Serena dit Recept ziet er goed uit, alleen kan niet ontdekken hoe lang je de kippenbouten laat koken?

    • Serena
      Auteur
      30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

      hi Ilona,
      als je alles in deze volgorde maakt zijn de kippenbouten klaar als je met je boemboe klaar bent. liefs, Serena.

  6. Amanda
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Hmmm lekker hoor, ik krijg trek :-))! Ik maak meestal soto met die boemboe zakjes van toko lien, makkelijker en niet zo veel werk. Maar zelf de boemboe maken is natuurlijk nog leuker. Met glasnoedels en chips is idd ook erg lekker! :-))

  7. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Oh ik hou van deze soep! Bedankt voor het recept want ik heb het nog nooit zelf gemaakt.

  8. cherrelle
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Ik ben de surinaamse versie met chips etc. gewend maar het is leuk om te zien dat er zoveel variaties zijn 🙂

  9. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Hm, het ziet er heerlijk en exotisch uit!

  10. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Oh heerlijk! Krijg er zin in.. Vandaag gaan wij aan de nasi maar wil dat nu eigenlijk niet meer.. oepss

  11. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Ik denk dat ik dit ook maar een keer ga maken. Wil sowieso nog in de leer bij mijn vriend zijn tante (hij is van Indonesische afkomst) maar misschien kan ik ze een keer imponeren met dit gerecht!

  12. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Ziet er superlekker uit! Zijn alle ingrediënten gewoon bij de supermarkt te krijgen?

    • Serena
      Auteur
      30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

      hi Renske,
      nee helaas, je moet ook naar de groenteboer voor salam bladeren, als ze het daar niet hebben moet je waarschijnlijk naar de toko. liefs, Serena.

  13. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    hmm leuk dat je het deelt dit lijkt me heel leuk om te maken als er mensen komen eten, dan sloof ik me graag wat extra uit 🙂

  14. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Bemmetje! Kokkie en ik zijn zo trots op je!

    Alleen…. die vijzel kan niet hè
    Daar gaan we wat aan doen ja!

    Xxx

    • Serena
      Auteur
      30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

      Ja ik weet het, hahaha! ik had deze voor de sier gekocht! Ik wil zo’n lage van steen, die heeft mijn moeder ook en mijn oma had die ook. Die werkt denk ik veel prettiger ook 🙂

  15. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Indisch eten is zo lekker! Ik kan mij de geuren van vroeger bij mijn opa en oma nog zo goed voor de geest halen! Een ware geur en smaak explosie altijd..

    Jammer, dat ik geen eigen recepten van mijn familie heb 🙁
    Deze ga ik zeker proberen!

  16. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Ik word altijd zo blij van die vrolijke bordjes en schaaltjes van jou!
    Lijkt mij ontzettend lekker en super tof dat je het echt lekker zelf hebt gemaakt 🙂

  17. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Ik ben de Surinaamse versie gewend door mijn vriend (en zijn moeder natuurlijk) en ben daar helemaal gek op. Ik ben benieuwd hoe deze variant van jou smaakt.

  18. Romy
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Sotooooooo

  19. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Oeh dit ziet er zoo lekker uit! Binnenkort maar een keertje maken, dankjewel!
    X

  20. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Serena, ik ben trots op je! Ik weet zo goed hoe het voelt he. Koken vind ik prima maar lang in de keuken staan.. Dat laat ik liever aan koks over;) Je soep ziet er echt heerlijk uit en ik zou hem zo willen proberen! Misschien, heeeeel misschien ga ik hem ook proberen te maken als ik veel tijd in de keuken wil spenderen. Erg he, luie koks! Haha!

    Fijne vrijdag!
    XoXo Melanie

  21. Sjess
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Ik HOU echt van mijn GIK! Dit recept voor foto ajam ga ik zeker proberen, het water loopt me nu al in de mond 🙂

    • Sjess
      30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

      *soto natuurlijk *damn you autocorrect*

  22. manouk
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Lekker! Ga ik ook zeker binnenkort op deze manier maken. Ik gebruik normaal namelijk ook een kant en klaar boemboe haha.

  23. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Wauw Serena, wat goed van je! Soto is zó fijn! En het GIK is ook perfect om boemboes uit te leren koken, hoewel het ook daaruit zelfs soms op gevoel is. Lekker van genieten, dit soort dingen zelf maken zorgt inderdaad voor een gevoel van voldoening en je kunt er met recht trots op zijn. Selamat Makan!

  24. Nelleke
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Oh lekker! Dit ga ik zeker een keer maken voor m’n Indische vriend 🙂 misschien een gekke vraag maar als je selderij noemt, bedoel je dan peterselie? Want ik kon de selderij niet ontdekken in de foto maar wel iets wat op peterselieblad lijkt 😉

    • Serena
      Auteur
      30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

      hi Nelleke, wat lief dat je dat voor je vriend gaat maken! Ik bedoel echt selderij. Kan je in de supermarkt kopen, lijkt inderdaad op platte peterselie. liefs, Serena.

  25. Sanne
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Ooeh, lekker! Die van mijn oma blijft altijd het lekkerste haha. Ik ga het binnenkort ook maar weer een keer maken 🙂

  26. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Ahhhh water in mijn mond! Ik had laatst een hele luie versie hiervan gemaakt. Lees: Alleen citroengras en gember bij een zogenaamde supermarkt versie van soto ayam gegooid. Selemat makan!

  27. Lisa
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Super leuk om een kijkje te krijgen in de Indische keuken! Ik ben zelf vegetarisch dus ik zal het je niet namaken, maar ik vind het onwijs leuk om te zien hoe je koken meer gaat waarderen en ons daarin meeneemt:)

    • Serena
      Auteur
      30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

      hi Lisa,
      ik heb wel eens een vegetarische variant gemaakt voor mijn ex. De kant-en-klare boemboe van de Xenos bevat geen trassi (garnalenpasta) en ik gebruikte de kipstukjes van De Vegetarische Slager. Als je dit recept zelf maakt kun je de kippenbouillonblokjes vervangen voor groentebouillonblokjes en gebruik dan sambal zonder trassi. In plaats van kip kun je ook stukjes gefrituurde tahoe gebruiken. Liefs, Serena.

  28. Veronique
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Het ziet er heerlijk uit! En wat leuk dat je wat meer aan het koken bent.

    Ik ben helemaal niet bekend met de indische keuken maar het ziet er wel gezond en lekker uit. Ik heb ineens het wilde idee om het morgen ook te gaan maken (proberen). Moet ik wel ook nog een vijzel kopen haha.

    En even kijken of ik alle ingredienten bij elkaar kan vinden, er zit geen toko om de hoek helaas.

  29. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Heerlijk. Ik hou van Soto. Mijn schoonmoeder en schoonzusje maken het ( zelf nooit gemaakt) en ik eet er dan ook altijd heel veel van.

    Leuk recept, mooi achtergrondverhaal…Het ziet er echt heel lekker uit.

  30. Laura
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Naast een top recept dat ik echt nog eens zelf proberen ook super grappig geschreven haha!

  31. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Wauw dat ziet er goed uit!

  32. Aicha
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Hmmmm lekker bedankt voor het recept Serena!!! X

  33. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Het is 9:35 uur en nu heb ik zin in Soto Ajam. Lekker dan! 🙂

  34. nabila
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Ziet er heerlijk uit! Nog nooit gehad haha wat ernstig. Ik ga van het weekend ergens vers proberen te kopen.

  35. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    De foto van hoe jij de food-foto hebt gemaakt. Schitterend en zo herkenbaar haha. Leuk dat je zo aan het koken geslagen bent!

  36. Joyce
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Soto ayam mmmmm dat is bij mij weer te lang geleden!! Van de week maar maken het is zo lekker en hoe groot de pan ook is t is altijd binnen 2 dagen op

  37. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Ziet er heel lekker uit! Maar wel een hoop werk :O

  38. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Oeh dat ziet er lekker uit!!

  39. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Ik als mede Indische afgezant heb nog nooit deze soep gehad, dus je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt! Dat wordt zwoegen inderdaad :).

    • Serena
      Auteur
      30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

      Oh nee! Dit is echt één van mijn favoriete Indofood gerechten, zeker eens ergens proberen (of zelf maken), het is ZO lekker!

  40. Sanne
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Zoooo lekker <3 wij eten het thuis inderdaad altijd met lontong erbij! Heb er nu zoveel zin in!

  41. Lariesa
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Wauw wat goed gedaan Serena! Daar mag je zeker trots op zijn. Ben dol op soto, wij (aka mijn oerhollandse vriend haha) maken het ook precies op deze manier. We doen ook wat citroenschijfjes erbij om uit te knijpen als je het wat zuurder wilt maken. Kant en klare boemboe’s komen hier de deur niet in van hem dus alles gaat altijd door de oelekan. Heb dat 1x geprobeerd en had blaren daarna haha. Zo verschrikkelijk knap van onze grootmoeders dat ze dat gewoon iedere dag zo makkelijk klaarmaken he. <3

  42. Mascha
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Hoi Serena, in de tekst staat een klein foutje. Het is ‘prei’ in plaats van ‘prij’.

  43. Hanan
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Ik vind saoto soep heeeerlijk,maak het ook zelf.

    Ps: wanneer ga je ons voorstellen aan je vriend, ik lees in bijna elk artikel “we”. Zou leuk zijn als we daar een beeld bij hebben.

  44. Jenny
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Ziet er heerlijk uit! Ik ben ook half Indisch en vind het heerlijk om Soto Ajam te maken. Ik maak er altijd Babi Ketjap bij en gooi dat bij de Soto Ajam op ons bord. HEERLIJK!!

  45. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Wat goed van je Serena, ik ben ook hartstikke trots op je! ;D 1,5 uur in de keuken is niet niks, lekker bezig. De soep ziet er ook heerlijk uit, lekker dat je je eigen bouillon trekt en daarna de kip gewoon weer gebruikt. Ik heb deze soep nog nooit op, maar nu begint het wel te kriebelen… Leuk recept!

  46. Inger
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    hi Serena! Volgens mij wordt bij een aantal winkels koenjit ook onder de naam kurkuma verkocht. Misschien handig om er bij te zetten 🙂 ik eet vaker soto ajam bij een indonesisch vriendinnetje van me, maar dit recept ziet er niet eens zo moeilijk uit dus ga het toch maar zelf eens proberen te maken! Dankjewel 🙂

  47. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Ik houd ook wel van Soto Ajam op zijn tijd. Wat een lekker recept. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Leuk om te zien dat je ook altijd zoveel werk maakt van de presentatie en ook daar weer mooie foto’s van maakt. Als het er mooi uitziet, smaakt het vaak ook veel beter.

  48. sharon
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Wat lekker serena ziet er echt heerlijk uit. Ken het zelf ook idd met die friet chippies. Leuke foto op de tafel hahaha. Fijn weekend alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *