De opnames van de vanHaren commercial werden geschoten op een hele leuke locatie, namelijk in het gezellige eetcafé ‘Beter & Leuk’. We hebben de hele dag hard gewerkt, maar gelukkig werden we ook de gehele dag voorzien van verschrikkelijk lekker eten! Dat is dan weer een voordeel van shooten in een eettentje! Angel, Hester en ik waren vooral erg te spreken over de blueberry cupcake met onwijs lekkere frosting. Echt, als ik er nu aan terugdenk loopt het water me alweer in de mond.
De eigenaresse was zo vriendelijk om het recept met ons te delen. Ik was verbaasd hoe makkelijk het eigenlijk is! Het bestaat uit slechts 3 ingrediënten en het is zo gefixt. Vandaag deel ik dit onwijs lekkere, simpele en snelle frosting recept met jullie. Want echt, dit moet je geproefd hebben!
- poedersuiker
- Mon Chou (verse roomkaas)
- sinaasappel
- vanille (optioneel)
Het is heel simpel: schaaf met een rasp sinaasappelschilletjes in een kom. Knijp de sinaasappel vervolgens uit zodat er sap bij komt.
Meng hier de Mon Chou en de poedersuiker doorheen. Je kunt het zo zoet maken als je zelf wilt! Ik heb een half pak poedersuiker gemengd met 1 pakje zachte Mon Chou.
Ook de sinaasappelsmaak bepaal je zelf: wil je een sterke smaak dan moet je er meer rasp en sap bij doen en wil je de sinaasappelsmaak iets subtieler dan moet je er wat minder bij doen. Op deze hoeveelheid heb ik zelf een halve sinaasappel gebruikt.
Eventueel, dit is optioneel, kun je er nog wat verse vanille uit een vanillestokje bij doen. Dit maakt het geheel wat zachter van smaak.
Wanneer alle ingredienten goed door elkaar heen zijn gemengd plaats je de frosting op een cupcake. Zet het geheel nog even in de koelkast zodat de frosting weer iets stijver kan worden, en voila! Supersnelle, superlekkere en supergemakkelijke frosting! Je bezoek zal er van smullen!
De frosting smaakt zoet, maar ook fris en fruitig door de sinaasappel. Leuk met bosbesjes of framboosjes als versiersels. Dit vult de fruitige smaak goed aan. En deze frosting smaakt net zo lekker op chocolade cupcakes als op ‘normale’ cupcakes.
Deze frosting is ook geweldig voor desserts! Kruimel bijvoorbeeld wat cake of koek in een glaasje, leg hier een laagje frosting bovenop, gevolgd door wat vruchtjes, en herhaal dit tot je bij de bovenkant van het glas bent gekomen. Op deze manier maak je een soort ‘trifle’. Super easy, maar wel een plaatje om te zien. Hiermee maak je zeker indruk op je eters! Of op je date 😉
De leuke ‘Mason Jars’ bekers komen van Xenos vandaan en kosten €1,99 per stuk.
Hmmmm! Houden jullie ook zo van cupcakes en desserts? Wat is jouw lievelings zoete snack?
Until next time,
Serena Verbon
Whoohie! Zojuist deze frosting gemaakt voor op de worteltaart (eindelijk!). De frosting is heerlijk zoet, maar ook fruitig. Yummie! Kan niet wachten tot dessert vanavond! Thank you Serena! 🙂 xoxo
nu heb ik trek
Hmm vooral de laatste lijkt me erg lekker!
Oh yummeh, klinkt heerlijk! <3
Ahhw schattig met die framboosjes!
Ik wilde vandaag hazelnootkoekjes bakken, maar ik heb nog een hele week vakantie, dus hier heb ik ook nog wel tijd voor 🙂