Snelle lunchtip: wraps

Uit de comments van een artikel van stagiaires Stijn en Tara bleek dat jullie wel eens wat anders dan brood wilden eten tijdens de lunch. Snap ik. Brood is superlekker en je kan er veel mee variëren, maar soms hebben we gewoon zin in iets anders. Salade wordt al snel 'soggy' en yoghurt met muesli en fruit is al snel zo'n 'gedoe' met allerlei losse, kleine Tupperware bakjes. Dus, what to do? Wraps is het antwoord!

Wraps zijn in een handomdraai gemaakt, met de inhoud kun je eindeloos variëren, het is budgetproof en het neemt gemakkelijk mee zonder al te veel van de versheid en knapperigheid te verliezen. Hieronder laat ik een combinatie zien met rucola en gebraden beenham.

Wat heb je nodig?
– tortilla wraps
– gebraden beenham broodbeleg
– rucola melange
– Philadelphia – Pesto & Tomaat


1. Neem een wrap uit de verpakking en besmeer het met een riante laag Philadelphia


2. Beleg de tortilla met een dun laagje beenham


3. Strooi tenslotte wat rucola melange over het beenham (niet te veel).


4. Variatietip: trek je koelkast open en kijk of er nog kliekjes zijn die je kunt gebruiken om je tortilla mee te beleggen. Ik vond nog een pot gerookte zoete paprika's. Ik sneed er één in reepjes en legde ze op de sla.



5. Oprollen maar!  Het is belangrijk dat je beleg kiest dat redelijk 'plat' is of wat je goed in kunt drukken. Als je te dik beleg kiest dan rolt je tortilla niet goed op en blijft de rol niet goed zitten.


De tortillarol kun je nu doormidden snijden en meteen opeten, of verpak het in vershoudfolie of aluminiumfolie en neem het mee naar je werk of opleiding.


Makkelijk, snel, niet duur en weer eens wat anders dan brood! Het is zo gedaan, je kunt dit gewoon 's ochtends voordat je de deur uitgaat klaarmaken zodat het extra vers is tijdens de lunch. In raad iedereen aan om een pak wrap tortilla's en zoiets smeerbaars als Philadelphia in huis te halen. Met leftovers van de dag ervoor (salade, groente, broodbeleg, reepjes vlees) maak je zo een heerlijke lunch klaar én verspil je geen eten. Goed voor het milieu en voor je portemonnee.

Probeer ook eens:
– kruidenroomkaas, kipfilet (broodbeleg) met reepjes avocado, peper en zout
– smeerbare geitenkaas, rucola, zongedroogde tomaatjes

Wat zit er vandaag in jullie lunchbox?

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

164 Reacties

  1. Malou
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    hmm lekker, ik hou van wraps!

  2. lisa
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    ziet er echt super lekker uit!

  3. Robin
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ziet er echt heerlijk uit! Ik ga dit zeker snel proberen.

  4. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Yummmmmy ik hou van wraps! Gisteren had ik crunchy chicken gemaakt met sweet chili sause ook heerlijk 🙂

  5. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    mm ziet er wel lekker uit!
    aleen ik eet dan geen vlees
    of vis 😉
    dus ik denk dat het met andere dingen ook zal gaan lukken,
    ik heb net al eten op dus denk niet dat t m vandaag nog word ik denk dat ik ze morgen probeer haha!

  6. Odette
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Nog een tip om de overgebleven wraps te bewaren, je kunt ze gewoon invriezen! Wanneer je ze per stuk verpakt, kun je er zo eentje uit de vriezer halen. Ze zijn zo ontdooit!

  7. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Dit eten we bij mijn familie heel vaak op verjaardagsfeestjes! We snijden dan schattige mini rolletjes (A)
    (alleen doen we dit zonder paprika…)

  8. Joyce
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ik maak altijd wrap met roomkaas, sla melange, tomaat, gerookte kipfilet stukjes& komkommer. Jammie:) Jouw recept ziet er ook lekker uit, ook maar eens proberen!

  9. Noura
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Hmm ik hou van wraps, ik maak het met kaas, tomaat en groene pepers, gewoon heel simpel maar echt lekker en soms maak ik een kipburger en die snij ik dan in reepjes en stop ik er ook bij. Kan je dan ook sla bij doen.

  10. Rosa
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ik maak ze altijd met zalm, ook heel lekker

  11. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    mmm, ziet er zo lekker uit! Ga ik zeker en vast is proberen!

  12. Nena
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Dit is super lekker!! Of lekker met o.a. gerookte kip en honging-mosterd dressing 😉

  13. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Oh, man, ik krijg hier honger van!! 🙂
    Ziet er echt lekker uit!

  14. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Heerlijk! Ik neem ook wel eens wraps mee maar dan snijd ik ze in mini reepjes. Dat het elke keer net genoeg is voor 1 hap. Normaal als ik een hap van een wrap neem, perst alles er aan de achterkant uit… Hihi.

  15. Deborah
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    ohh krijg er honger van hmmm.

  16. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    dit maak ik ook weleens, dat is echt zo lekker!

  17. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    ik denk dat ik dit ga maken vandaag!:D gewoon brood vind ik echt niet lekker, hardebolletjes enzo dan weer wel en pistoletjes maar die hebbe wij nooit thuis

  18. Minka
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Valt dit qua calorieën te vergelijken met de volkoren boterhammen met 30+ kaas? Wellicht als ik de ham voor kipfilet vervang of de smeerkaas slank houd? Of is de wrap al een calorie bom?

    • Minka
      6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

      *2 volkoren boterhammen…

    • Serena
      Auteur
      6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

      Geen idee, dat zou ik even googelen of opzoeken op weight watchers ofzo.

      • 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

        Op weight watchers is 1 wrap 2 punten!

        • Annelore
          6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

          Maar zijn 2 punten veel, of valt dat mee, en
          hoeveel punten is een bruin broodje dan?

  19. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ziet er heerlijk uit!

  20. Michelle
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ik heb echt een hékel aan rucola , BAH.
    Maar ik eet het gewoon zonder; njammie 🙂

    • Serena
      Auteur
      6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

      Of met spinazieblad, of ijsbergsla. Wel een beetje groente he! 😉

  21. Dionne
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Thx voor de tip! Ik eet nooit brood, lust het gwn echt Niet maar dit ga ik zeker eens proberen 🙂

  22. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ziet er heerlijk uit en is ook nog eens simpel om te maken!

  23. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Hmmmm, heerlijk! Ik hou van wraps!

  24. Michèle
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Dat is echt lekker! Ik doe dat ook wel ‘s met ‘normale’ philadelphia, zalm en rucola sla, superlekker!

  25. Charlotte
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Dat is echt heel erg lekker!
    Ik maak dit wel eens als hapje bij de borrel.
    Echt een aanrader!

  26. Anne
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ziet er heerlijk uit!

    Kga het een keer uitproberen.

  27. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ziet er ontzettend jummie uit! Ga ‘m zeker een keer proberen

  28. Roxy
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Dit ziet er zo lekker uit. Maar is dit dan ook niet ‘slecht’ zoals wit brood bv?

    • Serena
      Auteur
      6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

      Je kan toch best wit brood eten, als je het maar afwisselt met bruin. En je kan ook volkoren tortila’s nemen.

  29. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Lijkt me lekker! I’ll give it a try!

  30. stephanie
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Het ziet er lekker uit, maar ik zou niet al teveel tortillas eten, vooral niet van die witte.

  31. Kimberly
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    ok, dit is echt de tip van de dag gewoon! Dat ik hier nooit aan heb gedacht! ik ben namelijk altijd op zoek naar broodvervangers 🙂

  32. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ohh, looking good! Ik ben dol op wraps, maar eigenlijk eet ik die alleen met avondeten.

  33. Joan
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Dat ga ik zeker eens maken! Ziet er erg lekker uit.
    Maar is er ook iets anders dan Philadelphia waar geen melk in zit?

    • knoopje
      6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

      Hummus? Baba Ganoush? Mmm omnomnomnom 😀

      • Serena
        Auteur
        6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

        Ja, of geitenkaas, als je niet tegen koeienmelk kunt.

        • Joan
          6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

          ik kan niet tegen lactose dus ook niet tegen geitenkaas, maar bedankt ;D

      • Joan
        6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

        Bedankt voor de tips, ik ga is kijken in de supermarkt 🙂

    • Danielle
      6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

      je kan er eigenlijk elke soort saus op doen. ik eet vaak wraps met vleesvervanger (kip) en dan is het lekker met samba saus of kerrie-ananas saus. ook is het lekker om komkommer en feta kaas erin te doen. jam wraps zijn echt mijn favoriete lunch

  34. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Hmm ik houd van wraps! Het ziet er goed uit.

    Liefs, Mariette

  35. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Lijkt me echt super lekker! Al een tijdje geen wraps op, dat moet ik echt weer eens doen !

  36. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    ik maak ze wel eens met zalm of kip

  37. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    mmmm dat ziet er lekker uit.
    en lekker gezond ook.

  38. Nance
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Wraps met gerookte zalm en roomkaas zijn al jaren mijn favo lunch!! 😀

    Liefs,

  39. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Leeekkkeer! Ik maaak die vaak met zalm 🙂

  40. erandi
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ziet er heel erg lekker uit! Handige tip..

  41. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ziet er heerlijk uit! Ik eet tussen de middag een broodje met ei!

  42. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Dit vind ik een heel leuk ideetje 🙂

  43. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ziet er lekker uit! Ik maak wel eens zalm wraps als er visite komt, ook met Philadelphia 🙂

  44. Sofie maes
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Oh, ik heb er mij net ook eentje gemaakt! Hoe toevallig seg! Spekjes, kippeblokjes, ijsbergsla, komkommer, radijsjes en een beetje plattekaas. SMULLEN! 🙂 xxx

  45. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Klinkt heerlijk! ik ga dadelijk meteen even langs de supermarkt! Nog een vraagje, hoe lang blijven de tortilla’s goed na openen?

    • Chantal
      7 januari 2012 / zaterdag, 7 januari 2012

      Je kunt tortilia’s invriezen 😉

  46. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ziet er handig uit, thanks 🙂

  47. Patricia
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ik doe het zelf altijd met philadelphia, zalm en sla. Maar deze ga ik ook zeker eens proberen, ziet er lekker uit!
    xx

    • 7 januari 2012 / zaterdag, 7 januari 2012

      Nog lekkerder as je de sla voor komkommer vervangt, dat is knapperig!!!

  48. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Hmm dat ziet er lekker uit zeg! Ik eet zelf vaak zalmwraps (met rucola of ijsbergsla en kruidenboter). Ook heerlijk! Maar het is ook wel zo lekker om eens iets anders te proberen. 😀

    • Nina
      6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

      Ik maak ook altijd zulke wraps met zalm enzo! Echt heeeerlijk!

  49. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Dat ziet er echt heerlijk uit! Thanks for sharing.

  50. Amber
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Yum, zier er lekker uit en goed voor de afwisseling. Iedere dag brood wordt ook een beetje saai.