Review | Silk’n 7 IPL apparaat

Het reviewen van beauty devices heb ik altijd één van de leukste aspecten van mijn beroep gevonden. Onlangs kreeg ik de kans om de Silk’n 7 te testen, het nieuwste ontharingsapparaat dat gebruik maakt van licht voor thuisgebruik. Wat is er zo bijzonder aan de Silk’n 7? Waarmee onderscheidt dit apparaat zich van de rest?

De Look & Feel

De Silk’n 7 heeft een mat zwarte uitvoering die er tegelijkertijd chique en stoer uitziet. Het wordt geleverd in een compacte, luxueuze opbergdoos. Het apparaat is vrij licht waardoor je het gemakkelijk langere tijd kunt vasthouden zonder de welbekende ‘lamme arm’ te krijgen.


Tijdens het behandelen moet het apparaat aangesloten zijn op een stopcontact. Het snoer kan verlengd worden tot 3 meter lang wat voor voldoende bewegingsvrijheid zorgt tijdens het behandelen.

Ook heel fijn: het apparaat maakt weinig geluid. Tijdens het behandelen kan ik gerust een gesprek voeren, een serie kijken of een luisterboek luisteren zonder dat het geluid van het apparaat alles overstemd.

Roterende kop


De flexibele kop kun je in 6 verschillende hoeken roteren, waardoor lastig te bereiken plekjes (waar je je normaal gesproken in ingewikkelde yoga poses voor moest buigen) ineens heel bereikbaar worden. Dit maakt de Silk’n 7 echt uniek in zijn soort. Je kunt namelijk overal zelf gemakkelijk bij. Ik vind dit echt een groot pluspunt!

Opzetstukken


Er worden 3 opzetstukken meegeleverd:
1x Small (1cm2) – voor je bovenlip en bakkebaarden.
1x Medium (2.5cm2) – oksels en bikinilijn
1x Large (5cm2) – armen, benen en rug

De Large is tevens het grootste behandeloppervlak op de markt waardoor je dus extra snel klaar kunt zijn met je sessie.

De technologie


De meeste ontharingsapparaten op basis van licht gebruiken de IPL-technologie. De Silk’n 7 maakt echter gebruik van eHPL™-technologie.

eHPL™-technologie = galvanische energie + optische energie.

Deze soorten energie worden gelijktijdig door het apparaat afgegeven, maar hebben elk een eigen functie. Galvanische energie opent de poriën, zodat de optische energie gemakkelijk toegang heeft tot de haarfollikels. De optische energie wordt selectief geabsorbeerd in de haarschacht en vermindert haren definitief op de snelst mogelijke manier.

IPL maakt gebruik van lichtflitsen met variabele golflengten om haarzakjes te verwarmen en te beschadigen. eHPL-systemen zijn over het algemeen geavanceerder en nauwkeuriger (en dus doorgaans ook duurder) dan standaard IPL-systemen. eHPL is ontworpen om pulsaties te verbeteren en biedt geoptimaliseerde lichtflitsen (afgestemd op verschillende huid- en haartypes) wat over het algemeen resulteert in een efficiëntere haarverwijdering.

Voor wie is het geschikt?


Vanwege de geavanceerdere eHPL-systeem is de Silk’n 7 geschikt voor bijna alle huidskleuren en bijna alle haarkleuren. Vandaag de dag is alleen de donkerste huidskleur in combinatie met wit of grijs haar ongeschikt voor behandeling.

Behandelingen 1-4 – plan twee weken na elkaar
Behandelingen 5-7 – plan vier weken na elkaar
Behandeling 8 en verder – behandel indien nodig, totdat de gewenste resultaten behaald zijn.

Deze laatste behandelingen moet je zien als ‘onderhoud’. Een normale haargroeicyclus kan 18-24 maanden duren en bij een groot deel van de mensen blijven de haartjes gedurende deze periode weg. Uiteraard verschilt dit van persoon tot persoon en is het ook afhankelijk van het behandelde lichaamsgebied en de haar- en huidkleur.

Silk’n App

De Silk’n 7 is ook zonder app te gebruiken, maar persoonlijk vind ik het een hele handige toevoeging. De app (beschikbaar voor zowel Android als iOS) heeft namelijk een handig schema om de behandelingen in te plannen. Als het tijd is voor de volgende ontharingssessie stuurt de app automatisch een push bericht als reminder zodat je nooit een sessie vergeet. Ideaal.

Prijs & verkrijgbaarheid

De Silk’n 7 kost €499,- en is te koop via silkn.nl

Wat is jouw mening over dit apparaat? Is IPL/eHPL ontharing voor thuisgebruik iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

7 Reacties

  1. Lotte
    11 januari 2024 / donderdag, 11 januari 2024

    Welke zou je eerder aanraden? Deze of de Philips Lumea IPL 9900?

  2. Ier
    17 december 2023 / zondag, 17 december 2023

    Hoe kun je deze objectief reviewen als je in juni nog een IPL apparaat hebt getest?

    • Serena
      Auteur
      20 december 2023 / woensdag, 20 december 2023

      Ik kan dat juist daardoor objectief reviewen, omdat ik er inmiddels (in de loop der jaren) zoveel heb getest.

      • Ier
        24 december 2023 / zondag, 24 december 2023

        Nee, want het resultaat wordt toch ook beïnvloed door je eerdere behandelingen van een ander apparaat?

        • Serena
          Auteur
          16 januari 2024 / dinsdag, 16 januari 2024

          Het is vooral een review met de verschillende features van dit IPL apparaat.

  3. Michelle
    31 oktober 2023 / dinsdag, 31 oktober 2023

    Super handig die draaikop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *