Vandaag heb ik weer een 'koken met Serena' filmpje voor jullie met dit keer een vegetarisch recept. Met een hardcore vegetariër als vriend sta je als niet-vegetariër (that's me) nog wel eens versteld van de heerlijke vlees- en visvervangers die er op de markt zijn. Zo was ik blij verrast met de tonijn van De Vegetarische Slager. Dit kan zelfs ik, als non-vega, erg waarderen. Het leek me daarom leuk om met dit product een recept voor vegetarische tonijnsalade te maken, om te laten zien dat het ook anders kan.
Recept voor Vegetarische Tonijnsalade
Hieronder de video waarin ik de vegetarische tonijnsalade maak. Zet 'em in HD!
Ik heb de exacte verhoudingen expres niet vermeld, want dat is een kwestie van smaak. Gewoon net zo veel mosterd, mayo, kappertjes, augurken, ui, koriander, limoensap, parmezaanse kaas, peper en zout toevoegen tot je het lekker vind smaken.
Ik heb mijn vegetarische tonijn bij Eko Plaza in Utrecht gekocht, maar tegenwoordig hebben de meeste Jumbo filialen ook producten van De Vegetarische Slager. Als er geen verkooppunt in je buurt zit kun je ook
ellen. Ik heb overigens geen aandelen bij DVS, ik heb de tonijn niet gratis opgestuurd gekregen en dit is ook geen verkapte advertorial. Ik ben gewoon echt fan van zijn concept en producten, die ook voor non-vega's niet te versmaden zijn*! Een leuke tip voor de vegetariërs onder mijn lezers, of voor bezoekers die net zoals ik die een vegetariër aan de haak hebben geslagen maar dat zelf niet zijn.
* Dit klinkt heel negatief naar de vleesvervangers toe, maar ik zal het even uitleggen. Mijn vriend is al 10 jaar vegetariër en weet niet eens meer hoe vlees smaakt, waardoor hij vleesvervangers sneller lekker vind dan ik. Ik vergelijk het toch altijd met the real deal en dan verliezen de vleesvervangers het gewoon qua smaak. Er zijn dus maar weinig vlees- en visvervangers op de markt die ik net zo lekker vind als de echte varianten. Daarom zijn wij ook zo blij met De Vegetarische Slager, zo zijn we allebei tevreden.
De tonijn is natuurlijk ook lekker voor over de pizza of in je pasta(saus). En hier vond ik nog een recept voor Thaise viskoekjes, wat ik ook zeker nog eens wil uitproberen. Ik ben helemaal enthousiast!
Ik moet wel zeggen, een pakje tonijn van DVS kost €5,50 (300 gram) en dat is wel wat duurder dan een blik echte tonijn. Zo zijn John West tonijnmoten in een vleugje water €2,02 voor 130 gram. Omgerekend is dat €4,66 voor 300 gram. Het is dus een euro duurder gemiddeld, maar dat heb ik er wel voor over.
Is dit ook vegan? Nee, helaas niet. De tonijn bevat een melk-eiwit en de mayonaise bevat eieren. En is dit ook te maken met echte tonijn? Natuurlijk, vervang de vegetarische tonijn voor 2 tot 3 blikjes echte tonijn op waterbasis.
Ik hoop dat dit recept jullie leuke inspiratie heeft gegeven!
Until next time,
Serena Verbon
zp8497586rq
Volg:
104 Reacties
Ayse
25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013
Ik vind je een leuke meid en je hebt een leuke site,
Ik heb een vraagje, vind je roze zeef leuk waar komt deze vandaan?
Serena Auteur
25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013
Aw, thanks! ^^
Ik heb het gekocht bij een kookwinkeltje hier in Houten, het merk is geloof ik ‘ZAK!’ en dat verkopen ze ook bij de Bijenkorf. liefs, Serena
lekkerrrrr dit ga ik zeker een keer poberen. Ik kook wel vaker met de vegetarische kip van de vegetarische slager, maar de tonyn moet ik nog een keer proeven:)
Sofia
24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013
1 ding: kaas is niet altijd vegetarisch, er zit dierlijk stremsel in wat uit de maag van een kalf moet worden gehaald… Er zijn wel vegetarische kazen verkrijgbaar. Dus als je het helemaal goed wil doen koop je ook vegetarische kaas.
Leuk dat vegetarisch.. maar waar is het nu eigenlijk van gemaakt?
Van planten?
Groetjes!
Loes
23 mei 2013 / donderdag, 23 mei 2013
Marieke, kijk eens op de website van de Vegetarische Slager daar vind je alle informatie en nog veel meer! http://Www.devegetarischeslager.nl.
Nora
23 mei 2013 / donderdag, 23 mei 2013
Haha Serena, de titel van het artikel wordt bovenin mijn tabblad natuurlijk door midden gehakt, dus staat er nu “recept voor Vegeta”. Ik heb echt eventjes moeten nadenken (na eerst “respect voor Vegeta” te hebben gelezen…) voor ik realiseerde dat je het niet over Dragonball zou hebben…
Ashley
23 mei 2013 / donderdag, 23 mei 2013
Heel leuk zeg! Mag je vaker doen, ik ben zelf bijna 11 jaar vegetariër maar nog nooit vegetarische tonijn op.
Ps, kaas is eigenlijk niet vegetarisch je heb kaas met vegetarische stremsel maar goed het is maar net hoe ver je wilt gaan
Kelly
22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013
Dat ziet er heerlijk uit! Ik ben zelf al 18 jaar vegetariër dus heb ook al een hoop nep-vlees geprobeerd! Dit wil ik ook gaan proberen, al zit hier geen vegetarische slager in de buurt! Even naar op zoek dus Hihi! Leuk artikel!
Yasmine
22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013
Hmm lykt me lekker en leuk om uit te proberen, thanxx! Ik eet zelf wel kip en vis, maar soms echt met moeite.. Dus ik vind het echt nooit erg om vega te eten 🙂
Aan het begin zag de ‘tonijn’ er maar ‘ikie’ uit, maar het eindresultaat lijkt best lekker 😀 Ik weet alleen niet of iets dergelijks ook in België verkocht wordt…
samantha
22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013
leuk recept Serena! Ik ben beginnende vegetariër, dus ik kan wel wat tips gebruiken.
Marieke
22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013
Echt heel cru en ergens hilarisch, maar mijn moeder had laatst kipstukjes van DVG en die vond ik gewoon niet lekker omdat ik geen vlees lust (en daarom dus vegetarisch ben, vis eet ik dus ook wel want dat vind ik heerlijk). Kun je nagaan hoe levensecht het ‘vlees’ van DVG is 😛
Ja die tonijn is echt lekker, ben er al maanden aan verslaafd 🙂
Ik vind het trouwens ongelooflijk dat je nog steeds tonijn, toch wel een bedreigde diersoort, nog steeds voor nog geen euro per blikje kan kopen!
Dat mensen ook geloven dat eten dat zo goedkoop is ethisch verantwoord is…iemand betaald altijd de rekening, of jij, of het milieu, of iemand in een derde wereldland.
Hihi sorry maar daar kan ik me in opwinden 🙂
Super dat je een vegetarisch recept post.
Trouwens de bitterballen van de Vegetarische slager al eens geprobeerd? MJUM!
Arianne
23 mei 2013 / donderdag, 23 mei 2013
Volgens mij is dat gekweekte tonijn en geen wilde tonijn. Die laatste mag inderdaad niet meer gevangen worden. Er zit natuurlijk groot verschil in smaak en dergelijke, maar het is niet “slecht” zover je het zo kan noemen 😉
Stefanietjesmachine
23 mei 2013 / donderdag, 23 mei 2013
Hmm je moet eens googelen op zalm en “de morgen” en tilapia en “de morgen”. Er zijn een hele reeks artikels verschenen in die krant over de visindustrie die ervoor hebben gezorgd dat ik geen vis meer eet. Lees en gruwel my dear!
Amarins
23 mei 2013 / donderdag, 23 mei 2013
Gekweekte vis is inderdaad een gruwel, maar waarom zou je niet gewoon Nederlandse schol, schar of tong eten? Dat wordt dagelijks vers aangevoerd door Nederlandse vissers en wordt gewoon op de Noordzee gevangen. Om de prijs hoef je het ook niet te laten: ik haal voor 3 euro per kilo verse schol op de vismarkt. Het is wel rauw en het zit niet natuurlijk niet in een handig blikje, dus je moet het nog wel even zelf bakken, maar dan heb je ook een lekker, eerlijk en gezond visje op je bord liggen.
Aaah, ik heb er meteen trek in!
Heb de vegetarische tonijn een paar maanden geleden ontdekt en maak meestal zo’n broodje tuna melt, maar dit ga ik volgende keer doen!
Hmmm, dat ziet er echt heerlijk uit zeg <3 Ik had ook al gehoord dat het van De Vegetarische Slager heel goed is, dat het echt "echt" smaakt weet je wel.
Iris
22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013
Jammer dat het zoveel op tonijn lijkt en zo zou smaken. Voor mij een reden om het niet te eten, iewl
Marloes
22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013
Ik heb net gegeten, maar krijg er nog trek van!
Arianne
22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013
Ziet er super lekker uit!! Als de tonijn nou gene soja zou bevatten (staat bovenaan de ingrediëntenlijst, en ik ben allergisch voor soja) ging ik het ook een keer uitproberen 😀 nu ga ik het met echte tonijn een keer maken! lekker lekker
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookies
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.
Ik vind je een leuke meid en je hebt een leuke site,
Ik heb een vraagje, vind je roze zeef leuk waar komt deze vandaan?
Auteur
Aw, thanks! ^^
Ik heb het gekocht bij een kookwinkeltje hier in Houten, het merk is geloof ik ‘ZAK!’ en dat verkopen ze ook bij de Bijenkorf. liefs, Serena
<3 je vergiet! Zo gaaf!
ik ga de salade morgen maken, ik heb er zin in!
x
lekkerrrrr dit ga ik zeker een keer poberen. Ik kook wel vaker met de vegetarische kip van de vegetarische slager, maar de tonyn moet ik nog een keer proeven:)
1 ding: kaas is niet altijd vegetarisch, er zit dierlijk stremsel in wat uit de maag van een kalf moet worden gehaald… Er zijn wel vegetarische kazen verkrijgbaar. Dus als je het helemaal goed wil doen koop je ook vegetarische kaas.
Wat leuk! Wist helemaal niet dat er een Vegatarische Slager bestaat. Ga het zeker een keer proberen
Ziet er goed uit, ga ik zeker eens proberen!
Leuk recept ga ik zeker eens maken ben namelijk zelf ook vegetarier 🙂
Lekker!!!!! Ga dit even zeker maken
Fijn recept! Wel is parmezaanse kaas niet vegetarisch, ik weet niet of je dat al wist?
Yummmmmmmm
Leuk dat vegetarisch.. maar waar is het nu eigenlijk van gemaakt?
Van planten?
Groetjes!
Marieke, kijk eens op de website van de Vegetarische Slager daar vind je alle informatie en nog veel meer!
http://Www.devegetarischeslager.nl.
Haha Serena, de titel van het artikel wordt bovenin mijn tabblad natuurlijk door midden gehakt, dus staat er nu “recept voor Vegeta”. Ik heb echt eventjes moeten nadenken (na eerst “respect voor Vegeta” te hebben gelezen…) voor ik realiseerde dat je het niet over Dragonball zou hebben…
Heel leuk zeg! Mag je vaker doen, ik ben zelf bijna 11 jaar vegetariër maar nog nooit vegetarische tonijn op.
Ps, kaas is eigenlijk niet vegetarisch je heb kaas met vegetarische stremsel maar goed het is maar net hoe ver je wilt gaan
Dat ziet er heerlijk uit! Ik ben zelf al 18 jaar vegetariër dus heb ook al een hoop nep-vlees geprobeerd! Dit wil ik ook gaan proberen, al zit hier geen vegetarische slager in de buurt! Even naar op zoek dus Hihi! Leuk artikel!
Hmm lykt me lekker en leuk om uit te proberen, thanxx! Ik eet zelf wel kip en vis, maar soms echt met moeite.. Dus ik vind het echt nooit erg om vega te eten 🙂
Heerlijk lijkt het me,
Ziet er heerlijk uit! 🙂
Aan het begin zag de ‘tonijn’ er maar ‘ikie’ uit, maar het eindresultaat lijkt best lekker 😀 Ik weet alleen niet of iets dergelijks ook in België verkocht wordt…
leuk recept Serena! Ik ben beginnende vegetariër, dus ik kan wel wat tips gebruiken.
Echt heel cru en ergens hilarisch, maar mijn moeder had laatst kipstukjes van DVG en die vond ik gewoon niet lekker omdat ik geen vlees lust (en daarom dus vegetarisch ben, vis eet ik dus ook wel want dat vind ik heerlijk). Kun je nagaan hoe levensecht het ‘vlees’ van DVG is 😛
I really have to try this! It looks so yummy (:
xo,
MI MI MENDINE, Finnish fashion blogger
Mmm..Dit ziet er zo heerlijk uit 🙂 x
Mmm…. dat gerecht ziet er yummie uit! 😉
Ja die tonijn is echt lekker, ben er al maanden aan verslaafd 🙂
Ik vind het trouwens ongelooflijk dat je nog steeds tonijn, toch wel een bedreigde diersoort, nog steeds voor nog geen euro per blikje kan kopen!
Dat mensen ook geloven dat eten dat zo goedkoop is ethisch verantwoord is…iemand betaald altijd de rekening, of jij, of het milieu, of iemand in een derde wereldland.
Hihi sorry maar daar kan ik me in opwinden 🙂
Super dat je een vegetarisch recept post.
Trouwens de bitterballen van de Vegetarische slager al eens geprobeerd? MJUM!
Volgens mij is dat gekweekte tonijn en geen wilde tonijn. Die laatste mag inderdaad niet meer gevangen worden. Er zit natuurlijk groot verschil in smaak en dergelijke, maar het is niet “slecht” zover je het zo kan noemen 😉
Hmm je moet eens googelen op zalm en “de morgen” en tilapia en “de morgen”. Er zijn een hele reeks artikels verschenen in die krant over de visindustrie die ervoor hebben gezorgd dat ik geen vis meer eet. Lees en gruwel my dear!
Gekweekte vis is inderdaad een gruwel, maar waarom zou je niet gewoon Nederlandse schol, schar of tong eten? Dat wordt dagelijks vers aangevoerd door Nederlandse vissers en wordt gewoon op de Noordzee gevangen. Om de prijs hoef je het ook niet te laten: ik haal voor 3 euro per kilo verse schol op de vismarkt. Het is wel rauw en het zit niet natuurlijk niet in een handig blikje, dus je moet het nog wel even zelf bakken, maar dan heb je ook een lekker, eerlijk en gezond visje op je bord liggen.
Oh dit klinkt en ziet er heerlijk uit! Dit ga ik zeker eens maken.
Ziet er echt super lekker uit, ik heb wel nog nooit vegetarische tonijn gezien in België 😀 Is naar zoeken!
Aaah, ik heb er meteen trek in!
Heb de vegetarische tonijn een paar maanden geleden ontdekt en maak meestal zo’n broodje tuna melt, maar dit ga ik volgende keer doen!
Hmmm, dat ziet er echt heerlijk uit zeg <3 Ik had ook al gehoord dat het van De Vegetarische Slager heel goed is, dat het echt "echt" smaakt weet je wel.
Jammer dat het zoveel op tonijn lijkt en zo zou smaken. Voor mij een reden om het niet te eten, iewl
Ik heb net gegeten, maar krijg er nog trek van!
Ziet er super lekker uit!! Als de tonijn nou gene soja zou bevatten (staat bovenaan de ingrediëntenlijst, en ik ben allergisch voor soja) ging ik het ook een keer uitproberen 😀 nu ga ik het met echte tonijn een keer maken! lekker lekker
Lekker zeg! Ik ben zelf al meer dan tien jaar vegetariër, dus ik ben helemaal blij met dit recept 🙂