Recept: Quesadilla’s met spinazie

Oeeeew! Quesadilla’s! Ze doen me denken aan Texas (good times, good times), waar buiten Mexico the best Mexican food te vinden is, als je het mij vraagt. Deze variant is vegetarisch en bevat lekker veel groenten, goed voor de vitamientjes. Het is snel klaar en echt super lekker! Klik snel verder voor het vliegensvlugge recept.

Wat heb je nodig?
  • Tortilla (geen wrap tortilla’s)
  • Verse bladspinazie
  • Champignons
  • Geraspte kaas
  • Geitenkaas
  • Kipfilet (voor de carnivoren die persé vlees moeten hebben)
Het oorspronkelijke recept is vegetarisch, maar voor de personen die toch graag een stukje vlees willen eten kun je er kip tussen doen. Snijd hiervoor de kipfilet in smalle reepjes.

Bak ze met een beetje peper en zout lekker goudbruin.

Snijd ze hierna nog wat fijner (hoe platter de quesadilla, hoe beter we hem straks kunnen omdraaien).

Bak de bladspinazie in een pan met een beetje boter. Schep het vluchtig om, tot alles net begint te slinken.
Zoals hieronder is het goed, laat je het langer bakken dan wordt het drassig en slap en dat willen we niet.
Was en snijd de champignons (of als je lui bent zoals ik, koop ze kant-en-klaar) en bak ze bruin in dezelfde pan met een beetje boter.
Leg klaar op een bord:
1. De tortilla met geraspte kaas
2. Optioneel: stukjes kip
3. Bladspinazie
4. Champignons
5. Brokkel de geitenkaas met de hand
6. Nog meer geraspte kaas

Plaats hier een andere tortilla bovenop. Smelt een klein beetje boter boter (Blue Band) in een pan (bij voorkeur grillpan, want dan krijg je van die mooie streepjes) en leg de quesadilla hier in. Draai om als er donkere streepjes verschijnen en als de kaas begint te smelten. Bak hem om niet al te hoog vuur, maar ook niet al te laag.

Gotta love stripes! Overigens kun je de quesadilla ook tussen zo’n grill ijzer plaatsen (zo’n George Foreman grill, zegmaar zo’n tosti ijzer waar men ook panini’s tussen grillt). Als je dat hebt, tenminste.

Snijd je quesadilla in vier partjes en serveer op een bordje, eventueel met een lekkere dipsaus (guacamole?). Voor mij en mijn moeder was dit voldoende (lees: we knapten bijna uit elkaar) als avondeten. Maar je kan het natuurlijk ook als lunch serveren. Het was echt yummy in the tummy!
Eet smakelijk! Ik bedoel, Que aproveche!
Until next time,
Serena Verbon

Follow me on Facebook, YouTube, Bloglovin & Twitter

Volg:

21 Reacties

  1. Nina
    14 oktober 2014 / dinsdag, 14 oktober 2014

    Ik doe ze altijd in de oven, niet te hoog en in de oven tot de kaas smelt en de tortilla beetje bruin/hard worden. Geen gedoe meer met het omdraaien (wat bij mij altijd fout gaat) en even lekker!

  2. 3 maart 2014 / maandag, 3 maart 2014

    Stiekem maak ik dit recept echt zeker wel drie keer per maand haha. Vind het zo lekker!

  3. Renate
    15 februari 2014 / zaterdag, 15 februari 2014

    Maar is dat omdraaien niet een heel gepruts?

  4. Ramina
    2 mei 2012 / woensdag, 2 mei 2012

    Kan het ook met tosti apparaat?

    • Nina
      21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

      dat vroeg ik me ookal af!

    • Renate
      15 februari 2014 / zaterdag, 15 februari 2014

      Jaa dat kan, heeft ze hierboven bij t recept gezegd. XD
      Ze lijken me heerlijk! Ik ga ze zeker maken!

  5. manuela
    19 maart 2012 / maandag, 19 maart 2012

    het ziet er heerlijk uit!
    lijkt me alleen een beetje onhandig met omdraaien in de pan. x

  6. 6 februari 2012 / maandag, 6 februari 2012

    Ik heb dit zojuist gemaakt en ik vond het echt superlekker! 😀

  7. Paula
    3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

    Ik ga ze vanavond voor de 6e keer (ofzo) maken! Ze zijn zo heerlijk! Ik maak er zelf tzatziki bij, echt heerlijk zo’n fris sausje erbij! 😀 Heel erg bedankt voor dit recept Serena!

  8. Sharine
    21 januari 2012 / zaterdag, 21 januari 2012

    Ik heb ze vandaag gemaakt en ze waren heerlijk!
    Thanks for sharing!

  9. itske
    9 januari 2012 / maandag, 9 januari 2012

    Heerlijk! Dit ga ik denk ik dit weekend maken 🙂

  10. ....
    14 december 2011 / woensdag, 14 december 2011

    Heb ze al 2 keer gemaakt ondertussen! Super lekker, wel de vegatarische varient, vind het moeilijk om vega gerechen te vinden en toch beter om af en toe vlees weg te laten en dat kan hierbij makkelijk!

  11. Anouska
    10 december 2011 / zaterdag, 10 december 2011

    Ik ging het laatst maken en vanavond weer.. I love it ! (=

  12. Anita van der Draai
    27 november 2011 / zondag, 27 november 2011

    We hebben er van gesmuld! En ik ga het zeker vaker op het menu zetten.

  13. Judith
    15 november 2011 / dinsdag, 15 november 2011

    Dit lijkt me zo heerlijk hè! Ik ga zo boodschappen doen en vanavond dit receptje eens proberen.
    x

    • Judith
      16 november 2011 / woensdag, 16 november 2011

      Het was delicious! Volgende keer pas ik het stiekem wel aan, beetje tomaat erbij en noten.

  14. 7 november 2011 / maandag, 7 november 2011

    Ben dit momenteel aan het maken voor m’n vriendinnen, ben benieuwd 😀

  15. Dione
    4 november 2011 / vrijdag, 4 november 2011

    Mijn moeder wist vandaag niet wat ze moest maken, en toen liet ik dit recept lezen, en nu is ze het aan het maken! Ben benieuwd

  16. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

    Wel, ik heb ze vandaag eens gemaakt, samen met mijn geliefde paprika – kip quesadilla met guacamole… en twas een hit! vriendlief zit vl lekkernijen haha, alles is op. super receptje!

  17. Lija
    3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

    Quesadillas! Ik was ze zowat weer vergeten. Die ga ik morgen maken, lekker!!!

  18. Nicole
    2 november 2011 / woensdag, 2 november 2011

    Ik wist vandaag niet wat ik moest koken en herinnerde mij dit recept. ik moet zeggen dat het echt heerlijk was. Dit ga ik zeker vaker maken! Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *