Recept: Lavender Lemonade

Gisteren met Moederdag hebben we in de keuken staan kokkerellen om een lekkere High Tea op tafel te zetten. Natuurlijk hebben we ‘hulp’ gehad van Lovelies. We hadden een bestelling geplaatst met de speciale Moederdag Chocsiqles, Fruitsiqles, macarons en shortbread cookies. Geïnspireerd op hun bijzondere bloemensmaakjes (Rose Garden shortbread en Lavender macarons) wilden wij onze High Tea in hetzelfde thema houden. Hieronder het recept voor homemade Lavender Lemonade.

bron foto

Lavender Lemonade

  • 250 ml water
  • 125 gram suiker
  • 2 eetlepels gedroogde lavendelbloempjes
  • Ginger Ale
  • 3 citroenen
  • ijsblokjes (optioneel)

We beginnen met het maken van lavendelsiroop. Hiervoor pak je een steelpannetje en die vul je met 250 ml water en 125 gram suiker (als je een cupbekertje hebt, 1 cup water en 1 cup suiker). Hier voeg je twee eetlepels gedroogde lavendelbloemetjes aan toe.


Zet het pannetje op het vuur en laat het koken onder af en toe roeren. Zet het daarna op laag vuur, deksel erop en laat het zo’n 20 tot 30 minuten ‘trekken’. Je hele huis ruikt naar lavendel, hmmmmm!


Wanneer de lavendelsiroop klaar is zeef je de lavendelbloemetjes eruit. Laat de siroop even afkoelen in de koelkast en vul het aan met Ginger Ale en water (ongeveer 1 deel siroop met 2 delen Ginger Ale/water) en eventueel nog wat extra suiker, naar smaak. Om het geheel wat frisser te maken knijp je er vers citroensap bij van twee citroenen.


Hoewel de lavendelsiroop eerst wat bruinig oogt, wordt de kleur wat mooier en roziger wanneer je er Ginger Ale en citroensap aan toevoegt. Snijd de resterende citroen in fijne plakjes en gebruik deze als garnering. Voeg eventueel nog wat ijsblokjes toe, en serveer het extra koud. Lekker!


Nog een paar kiekjes van onze High Tea tafel;

Oma’s theekopje met een schijfje citroen

Rose Garden shortbread cookies

Macarons in de smaken Peach en Lavender

Een blije en tevreden mama ^^

Lavender Lemonade is misschien even wennen, maar het is zeker het proberen waard. De lavendelsmaak is onmiskenbaar en de lemonade heeft een subtiele lavendelgeur. Mijn moeder en zelfs mijn vader (die normaal nogal snel ‘apart!’ roept) vonden het heerlijk! En ik zelf natuurlijk ook.

Nog even een huishoudelijke mededeling;
· Wegens gebrek aan onderzoek niet of alleen onder medisch toezicht toedienen bij zwangerschap, borstvoeding of aan kinderen onder de 12 jaar.
· Niet gebruiken bij allergie voor de plant. 

Straks wanneer de lavendel weer gaat bloeien (eind juni) kun je zelfs verse lavendel gebruiken en de lemonade garneren met een takje lavendel. Cute! Kan niet wachten. Ik ga dit zeker vaker maken! Het is een uniek drankje en hiermee steel je zeker de show wanneer je een etentje of feestje geeft of iets anders leuks.

Later deze week meer leuke High Tea ideetjes!

Until next time,
Serena Verbon


Volg:

80 Reacties

    • Serena
      Auteur
      3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

      Ja hoor, die kan je best gebruiken, alleen als er alleen lavendel in zit.
      Ik heb die van mij bij de biologische supermarkt gekocht.

  1. Stella
    15 mei 2012 / dinsdag, 15 mei 2012

    Ah joh wat lijk jij op je moeder!
    Wat een mooie vrouw nog!

  2. Femke
    15 mei 2012 / dinsdag, 15 mei 2012

    Je hebt echt een prachtige moeder, je lijkt zoveel op der!

  3. Charlotte
    15 mei 2012 / dinsdag, 15 mei 2012

    Klinkt lekker, ik heb al een hele tijd geleden een lavendel-sinaasappel fruitsap gemaakt. Is ook heel erg lekker!
    Was precies het zelfde met hoe je hier die siroop maakt (maar dan had ik verse lavendel gebruikt, het was zomer) en dat bij vers geperste sinaasappelsap gedaan en wat verse lavendel als garnering. Heeeerlijk!! Dus nog een tip, ipv met ginger ale!

    • Serena
      Auteur
      15 mei 2012 / dinsdag, 15 mei 2012

      Sounds delish!!

  4. Laura
    14 mei 2012 / maandag, 14 mei 2012

    Oeeee lijkt me super lekker! Ga dat ook doen! Fijn dat het zonder liquir is of alcohol 🙂

  5. 14 mei 2012 / maandag, 14 mei 2012

    Oeh ik weet nu al wat ik met lavendel in onze tuin ga doen ^-^

  6. irene
    14 mei 2012 / maandag, 14 mei 2012

    Wat bij dit soort drankjes vaak leuk is, is om ijsblokjes te maken, en in de ijsblokjes een bloempje te doen, bijvoorbeeld een paar lavendel bloempjes. Het staat leuk, is kleurrijk en herinnert mensen ook nog aan wat erin zit en dat het zelf gemaakt is. Eigenlijk vind ik het vooral gewoon leuk staan.
    Korte google image zoektocht geeft genoeg voorbeelden!

    *heb link verwijderd, was veel te lang, sorry!*

  7. 14 mei 2012 / maandag, 14 mei 2012

    De kleur is echt amazing, ergens heb ik iets van meh lijkt mij niet lekker, maar ik wil het wel maken! Oh, wat een prachtige opgedekte tafel. 😀 Ik houd van food.

  8. 14 mei 2012 / maandag, 14 mei 2012

    Ziet er heerlijk uit 😀 x

  9. Annika
    14 mei 2012 / maandag, 14 mei 2012

    lijkt me spannend! ik kan me niks voorstellen bij de smaak van lavendel, eigenlijk…

    • Serena
      Auteur
      14 mei 2012 / maandag, 14 mei 2012

      het smaakt zoals het ruikt, eigenlijk! 🙂

  10. 14 mei 2012 / maandag, 14 mei 2012

    Jullie zijn echt creatief thuis! Ik ben wel benieuwd hoe lavendel smaakt, heb het nog nooit geproefd.. het lijkt me in ieder geval heel apart 😉

  11. 14 mei 2012 / maandag, 14 mei 2012

    Origineel, dit had ik zelf nooit bedacht. Ben benieuwd naar de rest!

  12. 14 mei 2012 / maandag, 14 mei 2012

    Klinkt echt… bijzonder! Ik wil het proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *