Recept | Feestelijk Kerst Dessert

Ben je op zoek naar een dessert voor de Feestdagen, maar dan wel eentje die er SUPER spectaculair uitziet? Met deze toren van slagroomsoesjes, vers fruit en luxueus roomijs mét alcohol (wat het extra speciaal maakt!) weet ik zeker dat je dikke indruk zal maken op je gasten.

En het allerfijnste… dit recept is onwijs makkelijk, snel klaar, heerlijk van smaak en het ziet er ook nog eens prachtig en feestelijk uit. Binnen 10 minuten staat het op tafel. Vertel je gasten om hun camera vast in de aanslag te houden, want dit willen ze vastleggen, trust me!

Benodigdheden | Feestelijk Kerst Dessert

geschikt voor 4 personen

4 bakjes Smice Flavoured Ice Cream
Schepijslepel
1 doos slagroomsoesjes
stijf opgeklopte slagroom
gemengd rood fruit
poedersuiker
sterretjes (optioneel, maar die maken het dessert wel echt af!)

Werkwijze


Haal de slagroomsoesjes uit de vriezer en laat ze ontdooien. Bekleed een snijplank of bord met bakpapier en schep hier de bolletjes Smice Flavoured Ice Cream op. Stop het daarna weer terug in de vriezer, minimaal een uur, zodat de bolletjes weer wat harder kunnen worden.

Smice Flavoured Ice Cream is een combinatie van het beste van twee werelden: roomijs en heerlijke likeurtjes. Er zijn 3 smaken verkrijgbaar, namelijk Irish Coffee, Amaretto en Sparkling Wine. Voor dit dessert heb ik gebruik gemaakt van Amaretto en Sparkling Wine, omdat die smaken me het beste leken passen bij de mix van rood fruit.


Veel mensen weten niet dat Smice Flavoured Ice Cream daadwerkelijk alcohol bevat, maar dat is wel degelijk het geval. Het is dus geen roomijs met de smaak van een likeurtje, het ijs zelf IS het likeurtje. Smice Flavoured Ice Cream bevat 4,5% alcohol. De toevoeging van alcohol aan dit dessert maakt het luxe en bijzonder, dus dat is natuurlijk perfect voor de Feestdagen. Het geeft dit dessert nét even die extra feestelijke touch!


Als de bolletjes ijs een uur in de vriezer hebben gezeten en de slagroomsoesjes inmiddels ook zijn ontdooit, kan het ‘bouwen’ beginnen. Je moet snel werken en snel opdienen, maar dat komt goed uit omdat dit echt binnen 10 minuten is gebouwd. Misschien zelfs sneller.


Plaats een glas ondersteboven op een mooie serveerschaal en breng hieromheen een laagje slagroom aan. Plaats hier wat soesjes op, gevolgd door een laag met het roomijs, dan weer een laag soesjes, een laag roomijs en als laatste eindig je met een soes bovenop. Vul de ‘lege’ plekken op met slagroom en rood fruit. Strooi als finishing touch wat poedersuiker over het geheel, dit zorgt voor een feestelijk ‘sneeuw effect’. Sterretjes erin, aansteken die handel en opdienen maar!

Variatietips

1. Ga voor slagroomsoesjes met een chocolade coating gecombineerd met Smice Flavoured Ice Cream in de smaak Irish Coffee. In plaats van fruit kies je voor chocolade mokkaboontjes en luxe pralinés die je ertussen en eromheen plaatst. In plaats van poedersuiker zou je ook wat cacaopoeder over het geheel kunnen strooien.

2. Ga voor andere soorten fruit. Wat dacht je bijvoorbeeld voor warme kersen uit blik? Smaakt heerlijk bij roomijs. Of ga voor een selectie aan kleurrijke exotische vruchten, zoals pitaya, ananas, mango, physalis, passievrucht en lychee. Steek er voor de sier nog een paar mooie eetbare bloemen bij, dan is het écht een kunstwerkje om te zien! De combinatie van granaatappelpitjes en takjes rozemarijn maken dit dessert éxtra kerstig, ook een aanrader.

3. Drizzle op het einde (witte) chocoladesaus over het geheel.

4. Ga voor alleen Amaretto smaak roomijs en combineer dat met abrikozen, perziken en mini amaretti koekjes, om in de Amaretto sferen te blijven. Bestrooi het geheel met geroosterd amandelschaafsel en speculaaskruiden. Succes gegarandeerd!

4. Meer gasten? Verdubbel de ingrediënten en maak een dubbel zo grote toren.


Smice Flavoured Ice Cream heeft een adviesprijs van €1,99 per cupje en is verkrijgbaar in de smaken Amaretto, Sparkling Wine en Irish Coffee. Ze worden verkocht bij onder andere Dirk, Vomar, Plus, Jumbo, Dekamarkt en Albert Heijn.

Vanwege de Feestdagen zijn ze bijna overal met goede kortingen te halen! Van 20 tot 29 december kosten ze bij Vomar slechts €1,49 per stuk en bij Dirk slechts €1,69 per stuk. Dat is meteen een mooie manier om deze nieuwe roomijsjes te proberen, of je er nu wel of geen spectaculair Kerst dessert mee gaat maken!


Ik hoop dat ik je met dit makkelijke, snelle recept goede inspiratie heb gegeven voor de Feestdagen. Het dessert ziet er in elk geval spectaculair uit en is hiermee een perfecte feestelijke afsluiter van het kerstdiner. Enne, je hoeft je gasten natuurlijk niet per se te vertellen dat het zo makkelijk te maken was!

Check ook zeker mijn variatietips hierboven om dit dessert te customizen naar jouw wens en smaak, of om het goed aan te laten sluiten bij de rest van het kerstmenu.

Wat zijn jouw plannen met de Feestdagen? En is dit dessert iets wat je op jouw kerstmenu zou zetten?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

14 Reacties

  1. Meryem
    25 december 2018 / dinsdag, 25 december 2018

    eindelijk weer een recept, ik mis de Food Friday’s blogs. Jou pinda saus is bij ons een favoriet en word regelmatig gemaakt. Ga je weer Food Friday’s blogs maken. Fijne Feestdagen

  2. Denise
    23 december 2018 / zondag, 23 december 2018

    Oeh lekker!

    X

  3. Nikita
    21 december 2018 / vrijdag, 21 december 2018

    WAUW! Ik baal bijna dat ik al een heel plan heb voor een toetjesplank met kleine desserts, want dit ziet er top uit! Goeie manier voor een advertentie trouwens 🙂

  4. Tara
    20 december 2018 / donderdag, 20 december 2018

    Oehhh yum! Ziet er mooi uit!

  5. M
    19 december 2018 / woensdag, 19 december 2018

    Maar hoe snijd je zoiets aan? Ziet er prachtig uit.

    • Serena
      Auteur
      20 december 2018 / donderdag, 20 december 2018

      hi M.,
      Haha, nou, zoiets snijd je ook niet aan! Je kunt de bolletjes ijs en de soesjes op kleine bordjes scheppen voor iedereen, of je kunt aan ‘shared dining’ doen en dat je deze toren in het midden zet en iedereen er wat vanaf ‘plukt’ voor zichzelf.

      • M
        20 december 2018 / donderdag, 20 december 2018

        Shared dining wordt het dan.

        • Serena
          Auteur
          21 december 2018 / vrijdag, 21 december 2018

          Jaaa, leuk! Gezellig, toch? 🙂

  6. Nienke
    19 december 2018 / woensdag, 19 december 2018

    Leuk idee! Ik zocht nog een leuk dessert, maar die heb ik nu gevonden. Merci!

  7. 19 december 2018 / woensdag, 19 december 2018

    Dit ziet er goed uit! Zelf kan ik slecht tegen ijs, maar vervangen door pudding lijkt me ideaal. 🙂

    • Serena
      Auteur
      20 december 2018 / donderdag, 20 december 2018

      hi Kelly,
      oeh, maar ik weet niet of pudding zo stevig is dat je er een toren mee kunt bouwen?

  8. Rita
    18 december 2018 / dinsdag, 18 december 2018

    Oeh, ziet er lekker uit! En het frisse fruit is zo goed in balans met het zoet van slagroom en ijs.

  9. 18 december 2018 / dinsdag, 18 december 2018

    Waaaauw, dit ziet er erg lekker uit! Helemaal feestelijk, heerlijk met al dat fruit.

  10. 18 december 2018 / dinsdag, 18 december 2018

    Oooh dit ziet er echt heerlijk uit! Die feestelijke sterretjes maken het helemaal af. Die variant met amaretto lijkt me echt fantastisch lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *