Omdat ik zo veel vooruit moest schrijven heeft mijn zusje Tara me geholpen door een gastartikel te schrijven. Tara houdt erg veel van koken en bakken en ze staat hier thuis geregeld in de keuken iets lekkers te maken. Op KittehsCupcakes.com zie je dan ook regelmatig lekkere recepten voorbij komen, maar vandaag heeft ze een simpel en lekker recept gemaakt speciaal voor de bezoekers van Beautylab, de Classic Tuna Melt.
Waarschijnlijk kennen velen van jullie al de 'tuna melt', ik heb er in ieder geval veel positieve verhalen over gehoord. Deze tuna goodness heb ik nog nooit eerder geproefd, shame on me? Ik heb een excuus… pas een aantal maanden lust ik tonijn uit blik. Het is maar goed dat smaak veranderd met de jaren want hierdoor is er een nieuwe wereld aangebroken: de tuna heaven.
Tuna heaven bevat een hoop tuna-doors, de meesten nog dicht. Vandaag werd het tijd om de sleutel naar de tuna-melt te openen, mjam mjam! Wat een verhaal is dit zeg… I'm so weird! I'm sorry…
Anyways…
Om te beginnen, kun je de tuna melt maken op vele manieren en met vele variaties. Kies het brood dat je wilt, kaas die je wilt, ingrediënten die je wilt. Ik ging voor de classic, want die is altijd goed.
- Blikje tonijn (die van mij is op olijfolie basis, op waterbasis kan ook)
- 1 el Mayonaise (halvanaise/yogonaise/3% vet mayo mag natuurlijk ook)
- Peterselie (fijn gehakt)
- Citroensap
- 1 el Olijfolie
- Tabasco (optioneel om het een beetje pit te geven)
- Peper & Zout
- Kaas (kies welke je wilt, ik heb een simpele belegen kaas genomen)
- Brood
Stap 1: Voor het brood kun je kiezen wat je wilt, een sneetje, een bagel of een rustiek afbakbroodje zoals ik. Bak je brood af, toast hem, snijd hem, doe wat je wilt! Mijn brood moest 10 minuten afgebakken worden, daarom begin ik met het brood.
Stap 2: Terwijl het brood in de oven zit, begin ik met het tonijnmengsel. Vermeng alle ingrediënten, de tonijn (eerst afgieten), de mayonaise, de olijfolie, het citroensap, de peterselie (fijn gehakt), peper & zout + eventueel tabasco voor een beetje pit.
Proef nu het geheel, is het lekker? Of moet het aangepast worden? Het brood is ondertussen wel klaar. Haal je brood eruit maar houd de oven nog even aan 😉
Stap 3: Snijd een stuk van het brood af en halveer deze.
Stap 4: Het leukste gedeelte, beleg je broodje met het tonijnmengsel.
Stap 5: Leg er vervolgens plakken kaas overheen.
Stap 6: Zet je tuna-melts in de oven totdat de kaas volledig is gesmolten.
Enjoy!
Ik moet zeggen, ik vind dit onwijs lekker. Je proeft de kaas, de tonijn en een vleugje peterselie die het net iets frisser maakt. Ik ben er erg tevreden over! Ik heb ook wel eens gezien dat je er nog tomaat op kan doen, dat lijkt mij persoonlijk niet zo lekker. Ik vind de combinatie van tomaat en tonijn gewoon niet zo geslaagd… Maar! Als jullie nog lekkere variaties of tips hebben wat betreft de tuna-melt, laat het mij weten in de comments 😉
Verder is dit een heerlijk en makkelijk receptje en als je dit nog niet kent maar wel van tonijn (en kaas) houdt, probeer het dan zeker eens uit! Want ja, de combinatie van kaas en vis klinkt best wel onaantrekkelijk, totdat je het proeft… 😉
P.S.
Ben je vegetariër? Probeer dan eens de 'tonijn' van De Vegetarische Slager. Ze hebben door heel Nederland verkooppunten en je kunt ook bestellen via hun webshop. Meer info: www.devegetarischeslager.nl.
xoxo Tara
www.KittehsCupcakes.com
Het ziet er superlekker uit maar het lijkt mij verschrikkelijk om een dier te eten dat binnenkort gewoon uitgestorven is. Het was beter geweest als je gewoon nog geen tonijn lustte Serena 😉
Ziet er heerlijk uit! Yummiee!:D
Hoezo kaas en vis klinkt onsmakelijk?
Wat denk je van een pizza ansjovis?
Of een pizza tonijn?
Daar zit gewoon kaas op hoor..
Hmm… dat ziet er heelijk uit!
Dit ziet er lekker uit 😀 x
wow dat ziet er lekker uit
Jummie ziet er lekker uit!
Oh ziet er zo lekker uit! Nu heb ik echt honger! Het is ongeveer 8u en we hebben nog niet gegeven ;(
Ziet er heerlijk uit, alleen houd ik niet van mayo en veel kaas.. Wat wij thuis wel eens doen is ook een (afbak)stokbrood, daar een mengsel van bruschetta, tonijn, verse tomaat en verse basilicum op doen en met een beetje geraspte kaas erover in de oven, superlekker.
Zo’n broodjes maak ik ook ontzettend vaak! 🙂
Hoelang moet je hem dan in de oven doen met tonijn? Of heb ik daar overheen gelezen?
Auteur
Tonijn + Kaas en dan in de oven doen tot de kaas is gesmolten, dit verschilt per oven maar duurt maar paar minuten, gewoon even bij blijven staan 🙂
Tuna melts zijn lekker!
Ahhhh ziet er lekker uit!! Ik zou er nog kappertjes en een klein fijngesneden zongedroogd tomaatje doorheen doen?
mehh. lijkt me niet zo
Mensen als je tegen het vangen van tonijm bent, maar wel andere vis eet, ben je echt hypicriet.
Nee, want de tonijn word door overbevissing met uitsterven bedreigd. Andere vissen over het algemeen niet.
Lekker hoor! Alleen zou ik het zelf niet maken want ik ben vegetarier : )
Ohh dit is ZO lekker. Moet ik snel weer eens maken! Nadeel van tonijn is wel dat je het de hele dag blijft proeven :p
Ahhh, dit lijkt me lekker! Ik ben alleen zo lui als het komt op dingen zelf uitproberen/maken haha
Ik las pas al op het blog van Tara en Larissa een recept van dit soort broodjes! Dat is echt lekker, mm. Alhoewel ik zelf geen tonijn fan ben, haha. Deze skip ik dus. Maar je kunt zo lekker variëren met dit soort broodjes. Geweldig gewoon! Ze zijn lekker, budget, easy, en als je ze goed belegd ook nog eens gezond. Dit broodje ziet er trouwens echt goed uit, ondanks dat ik geen tonijn lust haha! x
Ik houd van stokbrood, tonijn en kaas!! Dit lijkt me ook heerlijk.. ga ik binnenkort eens uitproberen.
Ik zag dit receptje en ben het meteen gaan maken!
Het zit nu in de oven & kan niet wachten !
Het is de 1e keer dat ik dit ga eten & ben benieuwd!
Ik ben helaas geen tonijn liefhebber!!
Lekker Amerikaans! 😀
Wat ook heel lekker is, is op deze manier tonijn maken en dan op en kaas-uienbroodje doen. Mjam!
Ik lust het allemaal, maar nog nooit deze combi geprobeerd dus ga het zeker een keer eten!
Uitjes erdoor!!
Te toevallig dat me pa net boodschappen gedaan heeft en dat we nog niets op het menu hebben staan van vandaag! Ik ga het zeker proberen. Ben stiekem een beetje tonijn-addicted haha! 🙂
Ik vind het trouwens leuk dat je echt afwisseld met je artikelen! Beauty, lifestyle, winacties. <3
Auteur
Dat vind ik zelf ook het leukste, die afwisseling. Want ik houd van meer dan alleen beauty. Ben ook gek op mode en reizen en ik vind het ook leuk om wat persoonlijek artikelen tussendoor te plaatsen. Leuk dat jij het ook leuk vindt! 🙂
Het ziet er onwijs lekker uit! Veel plezier op je tripje! 🙂 x
Ik houd zelf helemaal niet van tonijn, zou het dan zonder maken 😉
Ik heb het nog nooit gegeten, maar weet zeker dat ik het lekker vind! Het water loopt me in de mond!
Ik vind ik lekker zonder tonijn en dan met tomaat op de kaas en dan in de oven. Lekkere salade erlangs. Jummie:) Heb ik weleens gegeten bij een lunchroom, heel lekker. Vraag me alleen altijd af wat voor salade ze reserveren..
jummie, lekker!
Wow dit ziet er echt heerlijk uit, en klinkt ook niet echt moeilijk. Deze ga ik onthouden, thanks! ;D
Mmmmm;lijkt me lekker!
Ik kende de classic tuna – melt nog niet eens, maar dit lijkt me echt heel erg lekker! Heel simpel ook nog ‘s. I like!
Mmmmhh ziet er lekker uit!
Dit maakt mijn oma altijd, zo lekker 🙂
Hmm, dit ziet er echt heerlijk uit! Van dit soort artikels krijg ik nu altijd honger!
Ohh, dit ziet er inderdaad super lekker uit!
Ik ben nu ook al een poosje helemaal tonijn-verslaafd, en eet vaak zo’n kant en klare uit een zakje, die ook SUPER lekker is!
Maar deze versie van jou ga ik ook eens proberen, zeker zo met die gesmolten kaas er over heen 😀
Ohh, ik kan die blikjes tonijn van Rio Mare niet meer aanzien zonder aan m’n kat te denken, zij at dit vaak (ja, het was een verwende kat XD), en voor mij is het gewoon kattenvoer geworden 😛
Dit kende ik nog niet, maar ik ben gek op tonijn dus ga dit zeker wel een keer proberen!
Dat is zoooo lekker! Ik maak het recept ook regelmatig, en doe er vaak geraspte courgette doorheen. Ook erg lekker…
Helaas lust ik geen tonijn haha.
De enige vissoort wat ik echt lust is ; Kibbeling, vispatat & kabeljauw.
Nou weet ik dat kibbeling & vispatat eigenlijk een mengelmoes is van visjes, maar dat blijft wel mijn favoriete stukje vis.
Misschien dat het bij mij met de jaren ook nog veranderd.
Word dinsdag 21, dus wie weet haha!!
In ieder geval moet ik wel zeggen dat het er heel erg lekker uit ziet eigenlijk.
Maar juist het idee dat het tonijn is, dat houd mij tegen.
Misschien toch een keer proberen?!
dit is heerlijk, maar probeer zo min mogelijk tonijn te eten, dolfijnen gaan dood door de netten waar ze tonijn mee vangen en de tonijn zelf is aan het uitsterven. dit is ook lekker met zalm uit blik trouwens!
Mm ben dol op tonijn maar ben niet zo’n fan van gesmolten kaas, deze gaat t m dus niet helemaal voor mij worden ben ik bang! X
Ziet er lekker uit, ik eet alleen vegetarisch 🙂 Mijn ouders eten nu bewust geen tonijn omdat het met uitsterven wordt bedreigd… Hoop dat dit snel bij meer mensen bekend is..
Het is natuurlijk heel erg goed van jullie dat jullie zo meedenken met de natuur,
maar ik denk niet dat 1 persoon minder echt het verschil zal maken..
Die tonijn word toch wel vermoord, voor de mensen die het wel graag eten.
Als iedereen nou zou stoppen met tonijn eten, dan denk ik dat het meer effect zal hebben.
Nu worden ze toch gedood.. of we het nou eten of niet!
Ik eet het zelf ook niet hoor, maar puur omdat ik het gewoon echt niet lust.
Maar ook omdat ik het dan niet eet, worden de beestjes niet echt geholpen.
Heel jammer is het, dat wel ! Maar wel helaas de harde waarheid. 🙁
Neehoor. Vind dit wel een beetje pessimistisch gedacht, hoe meer mensen zich hier bewust van zijn, hoe beter. En dat betekend dus niet 1 persoon, aangezien degene die dit hoort het weer kan zeggen tegen een volgende. Mijn moeder heeft het van iemand gehoord, daardoor eten veel vrienden van mijn ouders etc. het nu ook (tijdelijk) niet. Een persoon kan wel degelijk verschil maken.
Ben ik het mee eens ^^. Elke eenling is samen toch heel veel! Hier vermijd ik om dezelfde reden ook tonijn. Soms eet ik ‘t wel, maar meestal dus niet, hoe lekker ik het ook vind! Het is gewoon zonde dat er zoveel overbevissing plaats vindt..
Ik eet om dezelfde reden geen tonijn. Dus dat is al 2! 🙂
Kijk, en als iedereen zo denkt, verandert er inderdaad nooit iets! Als je kijkt hoeveel mensen er nu vegetarisch eten, denk ik dat dit wel degelijk verschil maakt. En als ik met mensen samen eet, wat ik vaak doe (ik ben student) eten zij ook allemaal vegetarisch. Daarbij beinvloed ik misschien weer andere mensen die ook twijfelen om vegetarisch te worden, net zoals zij mij beinvloed hebben! Uiteraard weet je dat wat er in de winkels ligt, een kwestie is van vraag en aanbod. Als er meer mensen vegetarische spullen kopen en minder vlees, zal dit wel degelijk verschil maken. Als er opeens een daling van 10% in tonijnafkoop is, zal de supermarkt minder tonijn inkopen, en zal er uiteindelijk minder gevist worden. Dit is natuurlijk een proces en gebeurt niet binnen een paar dagen.
Hetzelfde is met stemmen: natuurlijk maakt jouw stem niks uit, en of jij nou gaat stemmen of niet: het heeft niet een heel groot effect. Maar al die stemmen bij elkaar bepalen toch maar mooi wie er in de tweede kamer komt te zitten! Ik denk dat het belangrijk is om te doen waar je voor staat. Stel dat alle mensen die denken: ik vind het eigenlijk wel erg dat tonijn uitsterft, maar het heeft toch geen zin om er iets mee te doen, dat wel zouden doen: bedenk eens hoeveel mensen er dan opeens minder tonijn zouden eten? Doe waar je voor staat en waar jij in gelooft!
Wat een mooi verwoorde reactie! (: (waar ik honderd procent achter sta)
Als iedereen zo denkt dan komt de tonijn er nooit 😉 Ik ken heel wat mensen die om deze reden niet voor tonijn, maar voor een andere vissoort kiezen. Dus het heeft wel degelijk zin. Minder consumptie = minder vraag = minder tonijn in de winkel.Iedereen mag wel voor zichzelf bepalen waar hij achter staat uiteraard.
Desondanks; leuk recept!
Maaar dan is het wel weer zo: verbeter de wereld, begin bij jezelf! Haha. Iemand zou moeten beginnen met het verbeteren van dit, dus dat zij hier bewust mee bezig is kan toch juist anderen inspireren? Ben het dus niet eens met jouw argument! 🙂
Wat een verschrikkelijke reactie! Als iedereen zo dacht dan was zo’n beetje alles nu met uitsterven bedreigd. Beetje omgekeerde wereld he? Het is toch al dood dus dan eet ik het maar. Maar als je het niet meer eet, worden ze ook niet meer gedood, duh!
Rome is niet in 1 dag gebouwd..
(Positieve) veranderingen hebben vaak tijd nodig en een algehele andere instelling van de maatschappij. Men moet hier natuurlijk wel voor open staan, maar wanneer een grote groep mensen streeft naar een doel, lukt dat.
Wat hier voor nodig is, is bewustzijn en de wil..
Of dat op grote schaal gaat lukken is een ander verhaal, maar je zult in ieder geval bij jezelf moeten beginnen.
Idem hier, helemaal vegetarisch. Ik denk dat niet veel mensen zich ervan bewust zijn dat de tonijn er over een aantal jaar niet meer zal zijn (net zoals vele andere diersoorten). Nu kunnen we er nog iets aan doen, maar als iedereen denkt ‘een persoon maakt het verschil toch niet uit’, dan zal er inderdaad niets veranderen… Ik ben het helemaal met Jamilla eens, dat is zo’n typische reactie “Het is toch al dood, dus dat maakt niets meer uit”. Ze worden gedood omdat er vraag naar is door de consument!
Auteur
Heel goed Saskia! Zelf ben ik dol op de ‘tonijn’ van De Vegetarische Slager. Als je niets zegt hebben mensen niet eens door dat het geen ‘echte’ tonijn is, haha! Heerlijk spul en een goed alternatief voor de vegetariërs onder ons.
Meer info: http://www.devegetarischeslager.nl
De vegetarische tonijn: http://www.devegetarischeslager.nl/shop/vegetarische-slager-lijn/de-vegetarische-slager-tonijn-2-x-150-gram
Leuk dat iedereen zo reageert! En ik ben sinds kort ook bekend met de vegetarische slager Serena, heb de ‘kip’stukjes pas gegeten, binnenkort de tonijn eens proberen! 🙂
Mmm lijkt me lekker
Ik weet niet waarom maar de combi tonijn/ kaas trekt me niet zo. Ik vind het heerlijk met avocado en een lik mayo en dan eventueel nog wat augurkjes, cocktail uitjes en kappertjes erbij. Dat eet ik vaak als lunch salade.
Het leek me ook een vreemde combinatie, maar het is toch wel lekker. Ik ben blij dat ik mee mocht proeven.
Jammie!
ZIet er lekker uit! alleen ik zou het zelf zonder kaas maken, want ik word vaak zo misselijk van gesmolten kaas.