Door Nena – Soms bevalt een gerecht ineens zó goed, dat je het stiekem elke week zou willen eten. Mijn vriend en ik hebben de laatste tijd weer zo’n verslaving, waarbij we ons moeten inhouden om dit gerecht niet te vaak te maken. We zijn bang dat we het gerecht anders snel zat worden en dat vinden we dan weer zonde. Dit gerecht proberen we nu zo’n één keer in de twee of drie weken te eten.
Ik heb het over een hele lekkere pasta, gemaakt met onder andere: kipfilet, broccoli, kastanje champignons en heel belangrijk: Verse groene pesto! Ik heb hier al eens een artikel over gemaakt en dat recept kan je hier terugvinden.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 kipfilets
- 1 bakje kastanje champignons
- 2 stronken broccoli
- 200 ml crème fraîche
- 3 flinke eetlepels verse pesto
- Parmezaanse kaas
- Peper & Zout (en eventueel pikante kipkruiden)
- 1 groente bouillon blokje
- Pijnboompitjes
- 200 – 250 gram pasta Penne
Keukengerei:
- grote pan om de pasta in te koken
- grote wok of hapjespan
- spatel
- vergiet
- snijplank en messen
- rasp
Bereidingswijze:
Zet een grote pan op het vuur en breng een flinke hoeveelheid water aan de kook. Los hier het groentebouillon blokje in op.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met wat zout en peper. De kipfilet kruiden met peper en zout is al lekker, maar sinds kort voegen wij hier nog wat pikante kipkruiden aan toe. De kip krijgt hierdoor een licht pikante smaak en dat vinden wij erg lekker.
Snijd ook gelijk de broccoli in kleine stronkjes, zodat dit alvast klaarstaat wanneer je het nodig hebt.
Bak de kipfilet in een grote wok of hapjespan met wat boter licht goudbruin. Laat de boter goed warm worden en voeg de gekruide kipfilet toe.
Zodra het water, met daarin het opgeloste bouillon blokje, kookt voeg dan de broccoli toe. Kook de broccoli even kort (1 min) en schep ze er daarna gelijk uit. Kook de broccoli absoluut niet te lang, want dan wordt het veel te zacht. Het is lekkerder wanneer de broccoli nog een beetje ‘bite’ heeft.
Normaal gesproken giet je de broccoli af, maar doordat je de bouillon nog nodig hebt schep je de broccoli eruit met een spatel. Om te voorkomen dat de broccoli nog kan na-garen en zijn mooie groene kleur behoudt, spoel je het direct af onder de koude kraan. Je hebt de broccoli pas later weer nodig. Zet de pan met het bouillon weer terug op het vuur. Kook vervolgens de pasta in de bouillon in 10 minuten (afhankelijk van de pasta die je gebruikt) gaar.
Snijd de kastanje champignons in vieren, zodat je wat grovere stukken hebt. Kastanje champignons hebben een lichte noot-achtige smaak en zijn iets zoeter dan gewone champignons. Champignons slinken iets in een gerecht, dus het is fijn dat er nog wel wat van over blijft. Snijd ze daarom zeker niet te fijn.
Intussen zal de kipfilet goudbruin gebakken zijn en kan je de Kastanje champignons toevoegen. Bak ze even mee.
Rooster ondertussen de pijnboompitjes goudbruin.
Voeg nu de crème Fraîche aan het kipfilet-champignonmengsel toe en breng op smaak met de verse pesto. Ik gebruik zeker drie flinke eetlepels. Het is belangrijk om de verse pesto te gebruiken. Kant-en-klare pesto is vaak veel te zout en bovendien zitten daar veel meer (vervangende) ingrediënten in. Roer het geheel goed door tot een romige saus.
De pastasaus zou er nu zo uit moeten zien!
Proef na 10 minuten of je de pasta gaar genoeg vindt en giet het vervolgens af. Mocht je hiervoor een vergiet gebruiken, dan breng je de pasta na het afgieten weer over in de pan. Om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat kleven voeg je een scheutje olijfolie toe. De pasta is nu klaar om te serveren.
Voeg dan nu de gekookte broccoli aan de saus toe. En roer goed door. Voeg direct de geroosterde pijnboompitten toe.
Nu is je pastasaus klaar! Proef even of je hem goed genoeg op smaak vindt. Voeg eventueel nog een extra schep pesto toe. Of een beetje peper en zout. (Mocht je nog wat verse pesto overhouden, dan kan je dit handig invriezen in een ijsblokjesvorm. Zo kan je het voor een volgend gerecht weer gebruiken.)
Klaar om te serveren! Wacht hier niet te lang mee, anders wordt de broccoli alsnog zacht.
Garneer de pasta met verse geraspte Parmezaanse kaas en je kunt gaan eten.
Eetsmakelijk!
Aan welk gerecht zijn jullie wel eens (of nog steeds) echt verslaafd, zodat je dit elke week wel wilt eten? Mocht je deze pasta een keer gaan maken, laat me dat dan vooral eventjes weten via de comments, Twitter of Instagram!
Liefs
Nena
Twitter: @nenaburger
Instagram: nenaburger
Oh ziet er heerlijk uit!!
Omdat wij nu een klein boodschappen budget hebben eten we helaas niet heel gevarieerd maar toch 1 keer in de maand komt bij ons soto ayam of sayur lombok op tafel hmmmm. Pas geleden heb ik ontdekt hoe ik eigen kipnuggets kan maken gezonde manier dus dat is nu ook een favoriet
Ik HOUUUUUUUU van champions!!!
Mmhh dit ziet er goed uit! ik ga op mezelf wonen dus ik kan zeker wat extra recepten gebruiken om te maken. Deze ga ik zeker proberen!
Dit is zo lekker! Ik maak veel dingen met crème fraîche maar heb het nog nooit gecombineerd met pesto. Ooh ik ga dit dit weekend maken yummyy
Hmm, ziet er lekker uit! Ik heb wel eens een keer zoiets gegeten geloof ik
hmmmm ziet er heel lekker uit!
Hmmmmm! Ziet dat er even heerlijk uit! *hearteyes*
Krijg er helemaal honger van!!!
Dit klinkt heerlijk, ik ga dit zondag maken!
Pasta carbonara!! Oooh daar ben ik zó verslaafd aan! Ook met parmazaanse kaas enzo hmmmm :)) maar dan wel het recept van jamie oliver :p maar toch eigen draai dr aan natuurlijk!
Dit lijkt me ook lekker, maar kan vast niet tippen aan mijn pasta carbonara haha :pp
Volgende keer een vegan recept? 🙂
Vegan? Ken je degroenemeisjes.nl? Deze leuke meiden plaatsen vaak vegan recepten, op hun website kun je je hart ophalen. Nena en ik zijn beiden geen vegetariers/veganisten dus wij plaatsen gewoon recepten die we zelf kunnen eten, en af en toe eens iets vegetarisch.
Auteur
Of je vervangt natuurlijk de kipfilet door vegetarische kip of een paddenstoelenmelange.
Chili-citroen garnalen met pasta en koriander als belangrijk ingrediënt mmm….. Heb ik een artikel over gemaakt op mijn blog. Deze pasta met kip lijkt me ook heerlijk…
“Bak de kipfilet in een grote wok of hapjespan met wat boter licht goudbruin.” Hierbij moest ik echt aan een reclame denken 😛
Klinkt lekker hoor, ik ga volgende week op kamers wonen dus kan wel wat recepten gebruiken.
Mijn vriend en ik zijn helemaal gek op een roerbak recept met mango, kip, noodles en chilisaus. Als je van mango, kip en chilisaus houdt moet je hem echt proberen! Ik heb hem in de website link gezet! 🙂 Recept uit de post ziet er ook heerlijk uit! Zolang er pesto in zit, moet het ook wel lekker zijn!
Klinkt heerlijk! Alleen lust ik geen champignons 🙁 Maar zonder zal het vast ook smaken. Ik ga het opslaan, ik wil het zeker eens proberen.
Vraagje: welke verse pesto gebruik je in dit recept? Ik spot in de supermarkt altijd alleen potjes pesto….
Auteur
Ik verwijs in dit artikel een paar keer naar een eerder recept op Beautylab, waar ik uitleg hoe je verse pesto maakt. In de intro en bij de ingrediënten zijn de woorden “hier” en “verse pesto” klikbaar, waardoor je hier direct op uitkomt. Voor het gemak zal ik hem hier ook nog even onder zetten:
https://www.beautylab.nl/recipe-by-nena-its-all-about-pesto/
Dit recept kan ik je echt aanraden voor de verse pesto! Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het is snel klaar. Succes!
Heerlijk! Ga het dit weekend maken!
kusss
Sounds reaaally good! Ik zie wat geklaag over champignons haha, maar ik kan er zelf echt geen genoeg van krijgen! Hmmmmmm..
Klinkt echt super goed en gezond!
Aaaah lekker, ik ben echt dol op pasta! 😀 Zeker onthouden dit receptje. Broccoli is ook erg lekker, haha, mmmm.
Dit lijkt me heerlijk! Helaas is bijna niemand bij ons thuis echt gek op pasta (alleen met rode saus en zo min mogelijk groente) of champignons… Ik denk dat ik dit een keer ga maken als ik alleen eet!
HHMMMM!!!! Dit ziet er heel erg lekker uit! Ik houuuuuu van champignons! 😀
Heerlijk!
Wowww…. dat ziet er echt lekker uit. Krijg er het water in m’n mond van… :p ga ik zeker eens uitproberen!
Ziet er lekker uit 🙂 x
Ik ga dit zaterdag maken ziet er goed uit!
Heerlijk gerechtje dit.
Wij zijn erg gek op onze pasta zalm.
Als ik weinig tijd heb maak ik hem zo.
1 pakje gerookte zalm
1 a 2 bakjes roomkaas
bosuitjes zwarte peper
bouillon warm
pasta naar keuze
Pasta koken de bosuitjes snijden en even licht aanzetten in een drupje vetstof. Dan 1 bakje roomkaas er bij doen en zacht laten worden.
Doe er nu zoveel bouillon bij tot je een saus hebt. Evt kun je het 2e bakje gebruiken als je te weinig hebt.
De zalm er door in kleine reepjes (of een blikje tonijn of zalm)
Mengen met de pasta.
Evt. kun je er een schep pesto door doen.
Lijkt me echt super lekker! Ik ben sowieso erg fan van pasta’s, die zelfgemaakte pesto ga ik ook zeker eens proberen want die lijkt me ook heerlijk!
Ik ben verslaafd aan tagliatelle met gorgonzola/hamsaus, heeeeeeeeeeeeerlijk maar oh zo slecht!
Deze maak ik ook zo vaak. Maar dan met tragiatelle en groente is het zelfde alleen doe ik er nog 1 courgette bij.
ziet er echt heerlijk uit 😀
Ah, dit ziet er heerlijk uit! Lijkt me lekker met die champignons. Het is dat m’n zusje nu sushi aan het maken is – ik vraag me af of we nog gaan eten vanavond, maar dat even terzijde – anders was ik dit gaan maken. Ik sla het in ieder geval op. Hmm! Mijn favoriete pasta is nu penne met een saus van onder andere tomaten, rode wijn, ham en tijm. Hmm!
Ziet er erg delicious uit!
Oooh heerlijk! Maar goed dat ik zo ga eten, anders had ik weer een vreetbui gekregen, haha.
In plaats van de penne kies ik alleen wel gewoon spaghetti, want daar gaat niets boven! ^^
Leuk dat er tegenwoordig ook regelmatig recepten op Beautylab te vinden zijn 🙂
Pesto is niet zo mijn ding, maar pasta met champignons wel!
Oh dit klinkt heerlijk, mijn meest favoriete ingrediënten allemaal bij elkaar!
Jummm dat ziet er lekker uit! Ik zou zelf alleen voor vegetarisch gehakt ofzo kiezen ipv kip 🙂
Mmmmmm, dit lijkt me echt heerlijk. Krijg er super erge honger van, haha.
Water loopt mn bek uit
Lijkt me echt heel lekker!
Mm… pesto, moet ik eens proberen zonder kip en met vega room. 🙂
Ziet er lekker uit!
Mijn alltime favourite is groentencocoscurry met witte rijst, kan ik dagenlang eten als ontbijt, lunch en diner tot het mijn oren uitkomt 🙂
Dit ziet er echt té lekker uit!
Ziet er lekker uit! Kip Tandoori en zelfgemaakte pizza kan ik elke week wel eten, alhoewel ik ook van pasta gerechten houd! Nena, was jij btw vandaag in de stad in A’foort? Anders was het iemand die op jou lijkt. ;-D
Auteur
Ja dat klopt! Ik was even winkelen 🙂
Helaas is pasta voor mij een beetje en no-go omdat ik er buikpijn van krijg. Maar ik heb er soms zoveel zin in dat ik het toch doe. Laatst nog veganistische macaroni & cheese gemaakt met geroosterde broccoli en ipv kaas een saus van cashew noten. Te lekker!
Dit lijkt me erg lekker :D!
hmm, lekker!
hmm ziet er goed uit, ikzelf zou dan wel een vegetarische variant maken 🙂
Ik ben gék op pasta en dit ziet er dan ook weer goddelijk uit! Hmmm, ik krijg er honger van!
Ik lust absoluut geen pest maar verder ziet het er wel erg lekker uit 🙂
Bedoel dus pesto 😉
Quesadillas, elke week plz.
Risotto! Echt super lekker en makkelijk (en ook redelijk gezond, geen vette sausjes ofzo) en dan met courgette of/en soyabonen eronder door en een gebakken visje! Ja! Dat staat zeker elke week een keer op tafel bij mij hoor.