Door Nena – Soms bevalt een gerecht ineens zó goed, dat je het stiekem elke week zou willen eten. Mijn vriend en ik hebben de laatste tijd weer zo’n verslaving, waarbij we ons moeten inhouden om dit gerecht niet te vaak te maken. We zijn bang dat we het gerecht anders snel zat worden en dat vinden we dan weer zonde. Dit gerecht proberen we nu zo’n één keer in de twee of drie weken te eten.
Ik heb het over een hele lekkere pasta, gemaakt met onder andere: kipfilet, broccoli, kastanje champignons en heel belangrijk: Verse groene pesto! Ik heb hier al eens een artikel over gemaakt en dat recept kan je hier terugvinden.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 kipfilets
- 1 bakje kastanje champignons
- 2 stronken broccoli
- 200 ml crème fraîche
- 3 flinke eetlepels verse pesto
- Parmezaanse kaas
- Peper & Zout (en eventueel pikante kipkruiden)
- 1 groente bouillon blokje
- Pijnboompitjes
- 200 – 250 gram pasta Penne
Keukengerei:
- grote pan om de pasta in te koken
- grote wok of hapjespan
- spatel
- vergiet
- snijplank en messen
- rasp
Bereidingswijze:
Zet een grote pan op het vuur en breng een flinke hoeveelheid water aan de kook. Los hier het groentebouillon blokje in op.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met wat zout en peper. De kipfilet kruiden met peper en zout is al lekker, maar sinds kort voegen wij hier nog wat pikante kipkruiden aan toe. De kip krijgt hierdoor een licht pikante smaak en dat vinden wij erg lekker.
Snijd ook gelijk de broccoli in kleine stronkjes, zodat dit alvast klaarstaat wanneer je het nodig hebt.
Bak de kipfilet in een grote wok of hapjespan met wat boter licht goudbruin. Laat de boter goed warm worden en voeg de gekruide kipfilet toe.
Zodra het water, met daarin het opgeloste bouillon blokje, kookt voeg dan de broccoli toe. Kook de broccoli even kort (1 min) en schep ze er daarna gelijk uit. Kook de broccoli absoluut niet te lang, want dan wordt het veel te zacht. Het is lekkerder wanneer de broccoli nog een beetje ‘bite’ heeft.
Normaal gesproken giet je de broccoli af, maar doordat je de bouillon nog nodig hebt schep je de broccoli eruit met een spatel. Om te voorkomen dat de broccoli nog kan na-garen en zijn mooie groene kleur behoudt, spoel je het direct af onder de koude kraan. Je hebt de broccoli pas later weer nodig. Zet de pan met het bouillon weer terug op het vuur. Kook vervolgens de pasta in de bouillon in 10 minuten (afhankelijk van de pasta die je gebruikt) gaar.
Snijd de kastanje champignons in vieren, zodat je wat grovere stukken hebt. Kastanje champignons hebben een lichte noot-achtige smaak en zijn iets zoeter dan gewone champignons. Champignons slinken iets in een gerecht, dus het is fijn dat er nog wel wat van over blijft. Snijd ze daarom zeker niet te fijn.
Intussen zal de kipfilet goudbruin gebakken zijn en kan je de Kastanje champignons toevoegen. Bak ze even mee.
Rooster ondertussen de pijnboompitjes goudbruin.
Voeg nu de crème Fraîche aan het kipfilet-champignonmengsel toe en breng op smaak met de verse pesto. Ik gebruik zeker drie flinke eetlepels. Het is belangrijk om de verse pesto te gebruiken. Kant-en-klare pesto is vaak veel te zout en bovendien zitten daar veel meer (vervangende) ingrediënten in. Roer het geheel goed door tot een romige saus.
De pastasaus zou er nu zo uit moeten zien!
Proef na 10 minuten of je de pasta gaar genoeg vindt en giet het vervolgens af. Mocht je hiervoor een vergiet gebruiken, dan breng je de pasta na het afgieten weer over in de pan. Om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat kleven voeg je een scheutje olijfolie toe. De pasta is nu klaar om te serveren.
Voeg dan nu de gekookte broccoli aan de saus toe. En roer goed door. Voeg direct de geroosterde pijnboompitten toe.
Nu is je pastasaus klaar! Proef even of je hem goed genoeg op smaak vindt. Voeg eventueel nog een extra schep pesto toe. Of een beetje peper en zout. (Mocht je nog wat verse pesto overhouden, dan kan je dit handig invriezen in een ijsblokjesvorm. Zo kan je het voor een volgend gerecht weer gebruiken.)
Klaar om te serveren! Wacht hier niet te lang mee, anders wordt de broccoli alsnog zacht.
Garneer de pasta met verse geraspte Parmezaanse kaas en je kunt gaan eten.
Eetsmakelijk!
Aan welk gerecht zijn jullie wel eens (of nog steeds) echt verslaafd, zodat je dit elke week wel wilt eten? Mocht je deze pasta een keer gaan maken, laat me dat dan vooral eventjes weten via de comments, Twitter of Instagram!
Liefs
Nena
Twitter: @nenaburger
Instagram: nenaburger
mmm ziet er erg lekker uit!
Ik hou helemaal niet van broccoli, maar op deze manier ga ik het toch nog maar een keer proberen, want het klinkt wel erg lekker. Ik ben erg van het exotisch koken, maar als mijn moeder verse rode kool met draadjesvlees maakt, maak ik vlug een pannetje appelmoes en ren ik naar mijn ouders. Want daar kun je me dus echt midden in de nacht voor wakker maken. Waarschijnlijk ook omdat ik het zelf niet zo lekker voor elkaar krijg en het daarom niet zo heel erg vaak eet!
recent heb ik pesto ontdekt! helemaal geweldig. Ik kan zalm met pesto of kip met pesto wel elke dag eten! liefde voor pesto(L)
Oeee dit ziet er zo lekker uit! Krijg er helemaal honger van!
Ziet er goed uit Nena, ga ik eens proberen!
Lekker!
lijkt me heerlijk!!
jammer dat mijn vriend een moeilijke eter is, die houd niet van champignons en broccoli en is allergisch voor pitten, zaden en noten dus die mag geen pijnboompitten of pesto eten.
wat ik ontzettend lekker vind is zelfgemaakte pasta carbonara, dit maak ik wel eens en dan schept mn vriend alle champignons er uit haha..
Ziet er super lekker uit, ik ga het zeker eens proberen!
Oeh, dit recept ziet er geweldig uit! Ik kan me al voorstellen hoe de saus lekker in de broccoli trekt, hmm! Het recept kan ook heel makkelijk zonder kip gemaakt worden 🙂
Nog een tip: je hebt bij de ingredientenlijst de pasta niet genoemd. Geen ramp, maar misschien wel voor mensen die snel het lijstje kopieren en dat dan alleen kopen!
Auteur
Oooeh, ik heb het er gelijk even tussen gezet! Bedankt voor je tip!
haha dit lijkt zo op mijn lievelingsrecept 😉 precies hetzelfde maar dan zonder de pesto en dan noem ik het altijd antibrakpasta 😉 voor als ik weer ns iets te lang heb gefeest en me de volgende dag slecht voel. heerlijk!
zonder de champies ook trouwens, dat lust ik niet 😉
Toen wij het van de week aten waren we ook verslaafd aan dit heerlijke recept 😉 Vooral de verse pesto is echt een must!
Groetjes,
Dave en Wendy
Auteur
Super leuk dat jullie het ook een lekker recept vinden! Ja die verse Pesto is zeker een must 😉
Dat ziet er echt super lekker uit 🙂
Wauw ziet er lekker uit!
Wow, dat ziet er lekker uit! xxx
Het is inderdaad een lekker gerecht, ik laat soms de broccoli eruit en vervang die door rucola. Dan smaakt het net wat meer noot-achtig. Mijn favoriete gerecht is risotto met champignons en rucola of risotto met erwtjes en citroen.
Mmm, looks good! Ik ben nog steeds verslaafd aan mijn variant op koude pastasalade: (véél) pesto, artisjokharten, gerookte paprika, rucola, pijnboompitten en cherrytomaatjes.
Mmm, dat ziet er lekker uit! Ik eet zelf nauwelijks vlees, maar ik zal het eens proberen met een paddenstoelenmelange 🙂 Verslaafd ben ik aan zoete aardappel frieten uit de oven, vooral met sesam en blauwe kaas dip. Zo ontzettend lekker!
Sounds good, die sesam en blauwe kaas dip. Heb je een recept?
dat is een recept uit de allerhande, suuuuper lekker idd!
Gnocchi met verse spinazie, rucola, geitenkaas en een gepocheerd ei is op dit moment eeecht mijn favoriet. Binnen 10 minuutjes klaar en met lekker veel groente, nommm! Gelukkig hou ik altijd ingrediënten over voor een 2e x 😉
JAAA dat recept van appie is echt de bom!! Die eet ik ook heel erg vaak, ook lekker met courgette!
Zie er heerlijk uit! Mijn favoriete recept is : Penne met tonijn en olijven, echt heerlijk <3
Wat een lekker recept, het lijkt me heerlijk!
Wij maken dit ook heel vaak, maar dan met gehalveerde cherrytomaatjes en courgette in plaats van de broccoli en champignons. Oh en heeeel veel pesto, hihi! Heerlijk!
Ooh dit ziet er heerlijk uit! jammer van de kip want ik ben vegetarier, zou dit ook lekker zijn met tofu? of quorn blokjes?
Ik denk dat als je in plaats van alleen kastanjechampignons een paddestoelenmix neemt, je een heerlijke volwaardige maaltijd hebt. Ik zou de vleesvervanger niet missen.
Auteur
Ik weet niet of het lekker smaakt met tofu, maar er zijn genoeg vleesvervangers. Ook vegetarische kip.
Ik vind quornblokjes altijd een goede vervanging voor kip. Volgens mij gaat dat echt goed smaken!
Probeer eens de kipstukjes van De Vegatarische Slager! (www.devegetarischeslager.nl)
Ziet er erg lekker uit!
Ziet er lekker uit! Ik maak wel eens een soortgelijke pasta maar vervang de brocoli dan voor boontjes.
Een van mijn favoriete gerechten is een hele simpele pasta met zalm en creme fraiche. Nom, die zou ik elke dag wel kunnen eten
lijkt me lékker, ik ben dol op broccoli!
Ga ik zeker een keer maken maar dan zonder broccoli(lust ik niet).
Oh, dankjewel, ik was eigenlijk op zoek naar een makkelijk pastarecept. Ga ik zeker eens proberen!
Klinkt superlekker! Wat ik zelf heel erg lekker vind is dit gerecht: http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/853384/gebakken-thaise-bami/?rq=thaise+surimi maar dan met kip in plaats van surimi. Iedereen bij mij thuis vind het superlekker en mijn moeder maakt het daarom ook best wel vaak maar het verveelt nooit (: Oh en tonijnlasagna met courgette is ook ontzettend lekker!
Hmmm, dit klinkt echt heerlijk! Ik houd van pesto, pasta, kip, broccoli en parmezaanse kaas. Maar de champignons zou ik weglaten, want die kan ik echt niet doorslikken, klinkt een beetje raar, maar ik vind ze te glibberig ofzo. Maar ik ga het zeker eens proberen zonder champignons!
Het ziet er erg lekker uit!
ik maak hem altijd met verse spinazie, maar dit ziet er ook erg lekker uit!
Ik zag de naam en ik kreeg al meteen zin in! Ik denk dat ik het morgen maar eens ga uitproberen 🙂
ik ga hem morgen maken, ben benieuwd hoe hij smaakt want het klinkt in ieder geval al heel lekker! 🙂
Hmmm klinkt echt héérlijk!! <3
Hmmm heerlijk! Ik houd van pasta gerechten. Deze klinkt ook echt heel erg lekker.
Dat ziet er heerlijk uit !
Zo simpel en snel 🙂
Lekker!!!
Halleluja wat klinkt dit heerlijk! Ik denk dat ik dit binnenkort eens ga maken!
Dit ziet er heerljjk uit! Ik ga het maar eens proberen 🙂
Hmm ziet er goed uit. Ik ben dol op pasta.
Lasagna zou er wel iedere week in gaan. Pizza ook haha
Dit iszo lekker!!!
Dat lijkt me heel erg lekker! Ik vind broccoli en champignons erg lekker. Ik ga dit gerecht van het weekend ook maken denk ik!
Oh wauw dit klinkt echt heerlijk! Het ziet er echt super uit. Ik ben gek op kip en pesto dus dit ga ik zeker proberen!
Dat ziet er erg lekker uit! Ik heb voor mijn verjaardag een keukenmachine gekregen, nu kan ik ook zelf pesto maken. Ga ik meteen eens aan de slag met dit recept ^_^. Iets wat ik wel elke dag zou kunnen eten is de Gado Gado maaltijd salade van de AH. Er staat op dat het een seizoenssalade is dus ik ben altijd blij als ze hem nog hebben. Ik eet hem daarom extra vaak :D.
Yum! Ik proef het bijna van het scherm, ziet er lekker uit!
volgens mij is (bijna) rauwe broccoli zeer ongezond en kan het zelfs giftig zijn. ik zou daarom, net zoals nena, toch de brocolli koken:) maar het ziet er werkelijk heeerlijk uit! al ben ik zelf iets meer fan van rode pesto:)
Waarom kook je uberhaupt de broccoli? Je zou hem ook kunnen wokken, blijft ie gegarandeerd knapperig 😀 Maar klinkt lekker!
Auteur
Dan is hij al een beetje voor gegaard en eventjes gekookt in bouillon voor de smaak. Te rauw vind ik broccoli minder lekker. Misschien kan het net zo makkelijk zonder te koken en iets langer in de pan, maar dat zou ik een keer moeten uitproberen!
Ziet er weer goed uit! Je hebt altijd lekkere recepten!
Hmm, dit lijkt me echt heerlijk! Goede tip voor het weekend!
Wat een lekker uitziend recept! Al zou ik de champignons er zelf uit laten, die vind ik nog steeds zo vies,. Zelf ben ik echt dol op sushi, vooral met zalm. Dat kan ik elke week wel eten, haha.
Ik ben echt verslaafd aan lasagne, ik help mijn moeder ook bijna altijd met het maken!
Klinkt heerlijk, behalve de champignons dan, daar ben ik geen fan van. Bij ons zijn de courgettepannenkoekjes met feta en gerookte zalm heel erg in trek. Ik maak er dan een citroenmayonaise bij. Mmm, ik krijg alweer honger.
oO dat ziet er lekker uit! Ik ga het volgende week sowieso eens uitproberen en stuur jou dan een fototje door 😉
Liefs,
Joliefie
Dit klinkt inderdaad erg lekker!! Hmmmmm
Auteur
Dat klinkt lekker! Ik ben wel benieuwd naar het recept!
Tis heel makkelijk. Genoeg voor twee personen: Courgette of drie raspen, tien minuutjes laten uitlekken in een vergiet met een lepeltje zout. Sjalot of ui even bakken in de pan. Het overtollige water uit de courgette duwen. Courgette mengen met de ui, een blok feta, 200gr gerookte zalm (in reepjes gesneden), twee eieren, peper, zout en enkele eetlepels bloem. Ik gebruik boekweitbloem en doe er ongeveer vijf eetlepels bij totdat het een dik beslag is. Wat olijfolie verwarmen in de pan en daar “hoopjes” courgettenbeslag in bakken, ongeveer vier minuten aan elke kant. De mayonaise maak ik met arachideolie (olijfolie heeft een vervelende nasmaak), twee eierdooiers, enkele flinke scheuten citroensap en vier gezouten ansjovisjes. Even de mixer erop en je hebt een lekker sausje. Smakelijk!
Auteur
Dankjewel!