Pasta pesto met kip, broccoli en kastanje champignons

Door Nena – Soms bevalt een gerecht ineens zó goed, dat je het stiekem elke week zou willen eten. Mijn vriend en ik hebben de laatste tijd weer zo’n verslaving, waarbij we ons moeten inhouden om dit gerecht niet te vaak te maken. We zijn bang dat we het gerecht anders snel zat worden en dat vinden we dan weer zonde. Dit gerecht proberen we nu zo’n één keer in de twee of drie weken te eten.

Ik heb het over een hele lekkere pasta, gemaakt met onder andere: kipfilet, broccoli, kastanje champignons en heel belangrijk: Verse groene pesto! Ik heb hier al eens een artikel over gemaakt en dat recept kan je hier terugvinden.

Ingrediënten voor 2 personen:

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 2 stronken broccoli
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 flinke eetlepels verse pesto
  • Parmezaanse kaas
  • Peper & Zout (en eventueel pikante kipkruiden)
  • 1 groente bouillon blokje
  • Pijnboompitjes
  • 200 – 250 gram pasta Penne

Keukengerei:

  • grote pan om de pasta in te koken
  • grote wok of hapjespan
  • spatel
  • vergiet
  • snijplank en messen
  • rasp

Bereidingswijze:

kokend water + bouillon

Zet een grote pan op het vuur en breng een flinke hoeveelheid water aan de kook. Los hier het groentebouillon blokje in op.

kip snijden & kruiden

Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met wat zout en peper. De kipfilet kruiden met peper en zout is al lekker, maar sinds kort voegen wij hier nog wat pikante kipkruiden aan toe. De kip krijgt hierdoor een licht pikante smaak en dat vinden wij erg lekker.

broccoli

Snijd ook gelijk de broccoli in kleine stronkjes, zodat dit alvast klaarstaat wanneer je het nodig hebt.

kipfilet bakken

Bak de kipfilet in een grote wok of hapjespan met wat boter licht goudbruin. Laat de boter goed warm worden en voeg de gekruide kipfilet toe.

broccoli koken

Zodra het water, met daarin het opgeloste bouillon blokje, kookt voeg dan de broccoli toe. Kook de broccoli even kort (1 min) en schep ze er daarna gelijk uit. Kook de broccoli absoluut niet te lang, want dan wordt het veel te zacht. Het is lekkerder wanneer de broccoli nog een beetje ‘bite’ heeft.

broccoli afgieten

Normaal gesproken giet je de broccoli af, maar doordat je de bouillon nog nodig hebt schep je de broccoli eruit met een spatel. Om te voorkomen dat de broccoli nog kan na-garen en zijn mooie groene kleur behoudt, spoel je het direct af onder de koude kraan. Je hebt de broccoli pas later weer nodig. Zet de pan met het bouillon weer terug op het vuur. Kook vervolgens de pasta in de bouillon in 10 minuten (afhankelijk van de pasta die je gebruikt) gaar.

Champignons snijden

Snijd de kastanje champignons in vieren, zodat je wat grovere stukken hebt. Kastanje champignons hebben een lichte noot-achtige smaak en zijn iets zoeter dan gewone champignons. Champignons slinken iets in een gerecht, dus het is fijn dat er nog wel wat van over blijft. Snijd ze daarom zeker niet te fijn.

champignons toevoegen

Intussen zal de kipfilet goudbruin gebakken zijn en kan je de Kastanje champignons toevoegen. Bak ze even mee.

pijnboompitjes

Rooster ondertussen de pijnboompitjes goudbruin.

creme f & pesto toevoegen

Voeg nu de crème Fraîche aan het kipfilet-champignonmengsel toe en breng op smaak met de verse pesto. Ik gebruik zeker drie flinke eetlepels. Het is belangrijk om de verse pesto te gebruiken. Kant-en-klare pesto is vaak veel te zout en bovendien zitten daar veel meer (vervangende) ingrediënten in. Roer het geheel goed door tot een romige saus.

saus

De pastasaus zou er nu zo uit moeten zien!

pasta afgieten

Proef na 10 minuten of je de pasta gaar genoeg vindt en giet het vervolgens af. Mocht je hiervoor een vergiet gebruiken, dan breng je de pasta na het afgieten weer over in de pan. Om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat kleven voeg je een scheutje olijfolie toe. De pasta is nu klaar om te serveren.

broccoli toevoegen

Voeg dan nu de gekookte broccoli aan de saus toe. En roer goed door. Voeg direct de geroosterde pijnboompitten toe.

met pijnboompitten

Nu is je pastasaus klaar! Proef even of je hem goed genoeg op smaak vindt. Voeg eventueel nog een extra schep pesto toe. Of een beetje peper en zout. (Mocht je nog wat verse pesto overhouden, dan kan je dit handig invriezen in een ijsblokjesvorm. Zo kan je het voor een volgend gerecht weer gebruiken.)

Klaar om te serveren! Wacht hier niet te lang mee, anders wordt de broccoli alsnog zacht.

pasta collage

Pasta2

Garneer de pasta met verse geraspte Parmezaanse kaas en je kunt gaan eten.

Eetsmakelijk!

Aan welk gerecht zijn jullie wel eens (of nog steeds) echt verslaafd, zodat je dit elke week wel wilt eten? Mocht je deze pasta een keer gaan maken, laat me dat dan vooral eventjes weten via de comments, Twitter of Instagram

Liefs

Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: nenaburger

 

Volg:

151 Reacties

  1. esther
    11 mei 2014 / zondag, 11 mei 2014

    Hoi!
    Super lekker, net gemaakt!
    voor de studenten onder ons, de pijnboompitjes en de kaas achterwege laten en het is prima te betalen, en nog steeds heerlijk;)

  2. Yvonne
    12 februari 2014 / woensdag, 12 februari 2014

    als je voor 5 personen maakt heb je dan aan 2 stronken broccoli te weinig?

  3. Yvonne
    12 februari 2014 / woensdag, 12 februari 2014

    als je voor 5 personen maakt heb je dan aan 2 stronken broccoli te weinig?

  4. Angela
    8 december 2013 / zondag, 8 december 2013

    Heb dit vanavond gemaakt: wat een fantastisch recept! Het water liep me gister al in de mond dat ik dit recept van je las. Maar in het echt is het vele malen lekkerder!!! Een TOP gerecht!!!!

  5. Charlaine
    22 juni 2013 / zaterdag, 22 juni 2013

    Jammie! Net voor de 2e keer gemaakt, precies zoals jij hem hebt gemaakt en hij is echt heerlijk!

  6. Rosanne
    4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

    Morgen ga ik het maken. Een recept waar we hier thuis fan van zijn is pasta met kip, champignons, gele paprika, boursin, spinazie à la crème en witte wijn. Echt heerlijk! Hopelijk na morgen weer een recept erbij om van te genieten

  7. Charlotte
    9 mei 2013 / donderdag, 9 mei 2013

    Ziet er heerlijk uit. Staat genoteerd om zelf eens te proberen…

  8. Lotte
    27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

    Nadat ik dit recept gelezen had, had ik meteen trek.. ik vertelde het mijn moeder en zij vroeg me het recept even naar haar werk te mailen zodat ze het kon printen.

    Op het werk zit ze met 4 mensen in een kantoorruimte, en toen ze het recept zou printen wilden haar collega’s ook wel graag een kopie’tje. Zo gezegd zo gedaan, alles uitgeprint. Had mn moeder perongeluk ook alle comments geprint, haha! Dus er waren 4 pakketten recept+comments (à 20 pagina’s p.p.) dus, hihi! Nu gaan we de keuken in om het te maken, spannend! 🙂

    • Serena
      27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

      Haha, té grappig! En wat leuk dat jullie het allemaal gaan maken zeg!

    • Nena
      Auteur
      29 april 2013 / maandag, 29 april 2013

      Haha, inderdaad super grappig! Leuk dat jullie het gaan maken 🙂 Ik ben benieuwd wat jullie van het recept vinden/vonden!?

  9. Nabila
    27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

    Yummie ziet er smakelijk uit

  10. Irene
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Pasta carbonara, vers de saus maken. Hmmmmm. Als het aan mij lag at ik het elke dag.

  11. Rianne
    21 april 2013 / zondag, 21 april 2013

    Oeeh dat ziet er heerlijk uit!

  12. Maura
    21 april 2013 / zondag, 21 april 2013

    dat moest rode currie zijn!

  13. Maura
    21 april 2013 / zondag, 21 april 2013

    Ik ben echt verslaafd aan rod currie! Onwijs lekker,vers en super gezond! Zelf bedacht door de vriendin van m’n vader! Aanrader ook!!

  14. Yasmine
    21 april 2013 / zondag, 21 april 2013

    Mmhh klinkt lekker, ik hou heeel erg van pasta’s, dus dit ga ik ook vast wel een keer proberen!!

  15. aniek
    21 april 2013 / zondag, 21 april 2013

    Ik ben tegenwoordig verslaafd aan pasta met witloof, kip, pijnboompitten en kruidenkaas.. dit is weer een leuke variant dus ga ik zeker proberen!

  16. 20 april 2013 / zaterdag, 20 april 2013

    Het is heel erg lekker! Net als de verse pesto.
    Echt, Nena super bedankt voor dit lekkere recept 🙂

  17. Laura
    20 april 2013 / zaterdag, 20 april 2013

    het was echt smullen! veel posisitieve reactie’s vor herhaling vatbaar dus 🙂

  18. Jet
    20 april 2013 / zaterdag, 20 april 2013

    Ik heb het gemaakt en er mijn eigen draai er aangegeven, met kleine aanpassingen. Het smaakte overheerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar! Bedankt 😉

  19. Laura
    20 april 2013 / zaterdag, 20 april 2013

    Hoi Nena,

    Je gerecht staat nu op t vuur…t ruikt nu al heerlijk ben
    benieuwd naar het eindresultaat!
    Vind het super leuk om je gerechtjes van jou en Serena te proberen dankje hiervoor!

    groetjes,

    Laura

  20. 20 april 2013 / zaterdag, 20 april 2013

    Yummeh! dat klinkt heerlijk en ziet er verukkelijk uit.
    Pasta met pesto is sowieso heerlijk 😀

  21. rosemarijn
    19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

    ziet er heeeerlijk uit, maar heb je misschien een alternatief voor de kip? Alle soorten vlees mag.. maar kip wordt hier niet gewaardeerd. Lijkt me erg leuk en makkelijk koken dit

    • Serena
      19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

      Koop de kipstukjes van De Vegetarische Slager! Of laat het gewoon weg.

  22. 19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

    Lijkt me heel lekker. Kun je de champigons ook weglaten of vervangen voor iets anders? Zo ja, voor wat dan?
    Alvast bedankt
    xx Emily

    • Nena
      Auteur
      19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

      Misschien kan je het vervangen door courgette of aubergine? Heeft een klein beetje dezelfde structuur, maar smaakt toch anders. En anders cashewnoten (ongezouten). Dat zag ik tussen de comments staan en lijkt me ook erg lekker.

  23. Malou
    19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

    Hmm lekker! Ik ga het zeker een keer maken, maar dan zonder de kip =)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *