Pandan Chiffon Spons Cake

Vandaag maak ik Indonesische spons cake (pandan chiffon cake) met Roy! Lekker makkelijk uit een pakje. Het is meer een kletsfilmpje eigenlijk, haha!


Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Benieuwd naar het filmpje met Roy? Bekijk het hieronder:


Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

pandan chiffon cake_3 pandan chiffon cake_2 pandan chiffon cake_1Kennen jullie spons cake? En zo ja, wat doe ik nou verkeerd dat de onderkant nog een beetje ‘jelly’ is? Had ‘ie langer in de oven moeten zitten?

Until next time,
Serena Verbon

 

 

Volg:

95 Reacties

  1. Nathalie
    30 mei 2021 / zondag, 30 mei 2021

    Ik weet hoe het komt. Komt doordat de kokosmelk op het einde niet goed geroerd is. Ik heb dit in het begin ook gehad en ook precies dezelfde pak van de toko. Tweede keer mixte ik goed en geen jelly aan de onderkant?

  2. Angela
    17 februari 2020 / maandag, 17 februari 2020

    Dat de onderkant een beetje jelly is, komt doordat de olie die je erbij toevoegt….te lang of op een hogere stand gemixt is door je beslag.
    De olie moet je echt voorzichtig en langzaam als laatste door het beslag heen spatelen of mixen.

    • Serena
      Auteur
      18 februari 2020 / dinsdag, 18 februari 2020

      Wat een goeie tip, ga ik onthouden en toepassen de volgende keer, dankjewel Angela!

      • Nathalie
        30 mei 2021 / zondag, 30 mei 2021

        Ik weet hoe het komt. Komt doordat de kokos op het einde niet goed geroerd is. Ik heb zelf ook gehad en ook precies dezelfde pak van de toko. Tweede keer mixte ik goed en geen jelly aan de onderkant?

  3. Johnny
    8 april 2016 / vrijdag, 8 april 2016

    Ja maar dat is geen kunst he? uit een pak,

  4. Theo
    30 september 2015 / woensdag, 30 september 2015

    Op welke stand moet die oven? Welk figuurtje bij die oven?

  5. Maud
    16 april 2014 / woensdag, 16 april 2014

    Waar koop je zo’n pak?

    • Nientje
      6 januari 2017 / vrijdag, 6 januari 2017

      Bij de toko heb je bv.in tilburg maar eigenlijk wel in elke stad

  6. 7 maart 2014 / vrijdag, 7 maart 2014

    ooooh… it looks soo lekker! I used to make this cake when I’m in Indonesia. Miss this cake so much!

  7. Miko
    23 februari 2014 / zondag, 23 februari 2014

    Hoi Serena die taart is heeeeeeel lekker ja! Ik ben half indoneschie (ik weet niet hoe je het schrijft!) er zijn volgens mij ook andere smaken bij de Chinese boot en ze hebben daar nog veel meer leuke dingen en ik wou vragen of je ook is een keer gebakken banaan kon maken voor de camera je kan een recept denk ik wel op YouTube maar als het er niet is heb ik hier het recept van alles wat ik er van weet
    Gebakken banaan: kokos melk banaan van de Chinese Boot rijstmeel zout olie
    Maken: doe alles bij elkaar de kokos melk rijstemeel zout dan snij je de banaan in reepjes en dan doop je ze in het vloeibare mengsel en dan doe je de olie in de pan en dan doe je de reepjes banaan in de pan en wat je natuurlijk ook nodig hebt is een pan en een meng bak en 2 of 1 lepels dat is het doeiiiiizzzzz xxxx

  8. Pamela
    20 februari 2014 / donderdag, 20 februari 2014

    Selamat malam Serena,

    Apa Kabar?
    Het beste kun je de pandan cake een uur in de mixer laten..dit word met een handmixer wel wat vermoeiender. Ik heb een mixer die vanzelf ronddraaid en laat hem een uur staan. op die manier word die echt heel erg sponsig!! je weet wanneer je pandan klaar is als de bovenkant echt donker bruin is….hij is bij jou ook een beetje licht. prik er vervolgens een saté prikker in en als de pandan er niet aan plakt kun je hem eruit halen!!!
    gewoon nog een keer maken!!! en de volgende keer from skratch spekkoek maken:P

    Cium & Peluk

    Pamela

    • Miko
      23 februari 2014 / zondag, 23 februari 2014

      Haha

    • Angela Perez
      23 mei 2016 / maandag, 23 mei 2016

      Heb een vraagje. Alles volgens instructies gedaan en gemaakt, maar toch was de bodem iets anders dan de cake zelf. Wat is er dan fout gedaan????

      • Gs
        13 januari 2018 / zaterdag, 13 januari 2018

        Oven uitzetten na de baktijd en cake laten zitten.. Bakblik niet invetten en nadat je hem uit de oven hebt gehaald op de kop op een kommetje zetten (nog in bakblik en na een uur pas uit het bakblik halen..

  9. Samantha
    18 februari 2014 / dinsdag, 18 februari 2014

    Hi Sereen,

    Je moet de cake lekker lang luchtig mixen. Niet meer roeren met een lepel en dan in je vorm gooien en id oven doen. De oven niet vaak openen. Dat wordt ie perfect! Ik maak m ook regelmatig. Enak!

  10. 17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

    Deze heb ik ook wel eens gemaakt. Ik had m veel langer in de oven dan op de verpakking stond. Maar nog zakte hij in. Wat wel gaar was, smaakte goed. Heb nog zo’n pak liggen, binnenkort maar weer eens proberen..

  11. Margot
    17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

    Hahahahaha zo grappig. Je bent echt leuk Serena! Vooral op deze spontane filmpjes, lekker jezelf enzo!

  12. Soraya
    17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

    Ik ben zelf ook indo en ik denk dat je hem iets langer in moet liggen en laten afkoelen. 🙂

  13. Soraya
    17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

    Hahahaha heb zo hard gelachen :’)

  14. suus
    17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

    oooh wat een geweldig filmpje, ik heb me helemaal doodgelachen !
    leuke jongen die roy ^^

  15. 17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

    Hahaha heel leuk! “Nouhou, het zit in m’n haar! … Oh, maar hij is wel echt heel lekker!” LOL :’D

  16. 17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

    Leuke videos! Waar heb je de Hershey’s cookie and cream frosting vandaan?

  17. 17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

    Ik ben benieuwd hoe dit smaakt haha

  18. Gauri
    17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

    Het is niet jouw schuld dat je resultaat niet is zoals gehoopt, het is gewoon een raar recept op dat pakje. Voor een sponscake moet je eigenlijk de eiwitten afzonderlijk kloppen en ze pas op het laats bij de rest bengen, in delen, redelijk voorzichtig om de luchtigheid te behouden.
    Ik heb een paar keer zo’n pandan chiffon cake gemaakt met het recept van “Kitchen Tigress” (weet niet of ik een link kan posten hier, maar het is ook wel te googelen) en dat was echt goed. Er zit ook een filmpje bij, heel handig. Maar dat is dus echt from scratch, met pandan bladeren.

  19. Nance
    17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

    Hi Serena,

    Echt super toevallig; ik heb gisteren precies dezelfde cake gemaakt, met precies hetzelfde pakje en ook ik had een klein jelly laagje aan de onderkant! Ik heb zelf de onderkand van de vorm bedekt met bakpapier, misschien dat dat de warmte niet zo goed geleid als de zijkanten, waar de cake gewoon tegen de (ingevette) vorm zat?

    Maar mijn cake smaakte er niet minder om…:)

  20. 17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

    je doet niet iets echt verkeerd je volgt gewoon de gebruiksaanwijzing van het pakje.
    ik gebruik dit pakje ook vaak omdat pandancake mijn grootste verslaving is of eigenlijk een van mijn verslavingen.
    mijn eigen ervaring is dat je het langer door moet mixen dan wat er op het pakje staat. dan krijg je ook geen gebakken omelet uit de oven, wat nu ook een beetje gebeurt is.
    groetjes Ansuya
    ik probeer het nog steeds van scratch te maken (gewoon omdat ik eigenwijs ben en precies wil weten wat er in zit)
    Maar echt mixen mixen mixen dat is echt de essensie en waarschijnlijk zal het beslag als het in de oven ook wel eens een keer overlopen zoals het bij mij meerdere keren heeft gedaan, maar hij is dan ook echt super lekker <3

  21. Suus
    17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

    Chiffon cake lijkt bij mijn weten nogal op angel food cake. Daar zijn een paar trucs voor: de eiwitten stijf, maar niet té stijf kloppen (ze moeten er niet “vlokkerig” uitzien of hoekige punten trekken); voor je de eiwitten door de overige ingredienten mengt kun je beter eerst een derde van de rest door de eiwitten vouwen, tot het een geheel homogene maar heel luchtige massa is – dan krijg je de twee substanties makkelijker door elkaar gemengd; de oven moet niet te heet staan (net als schuimpjes moet de cake vooral “drogen” en niet te hard bakken).

    Maar stiekem vind ik zo’n kleverig laagje opbde bodem eigenlijk wel lekker 😉

  22. Deveney
    17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

    Zo lekker, ja je moet het wat langer in de oven laten zodat je dan het jelly aan de onderkant niet krijgt

  23. 17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

    Leuk dat jullie samen een filmpje hebben opgenomen! Ik had wel eens van dit soort cake gehoord en het ook wel eens gezien, maar ik wist nooit precies wat het was. Ik ben wel benieuwd naar hoe het smaakt, eens kijken of ik ook zo’n bakmix kan vinden!

  24. Fonghwa
    17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

    Als de onderkant nog zacht is, moet ie idd nog iets langer in de oven. Ik doe altijd 55 min. op 175 graden. Je moet m ook weer niet te lang bakken wnt dan gaat de sponsstructuur weg en heb je kans dat ie taai is. Anders kun je het zachte deel ook wegsnijden 🙂

  25. 17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

    Lekkerr! Maak je ook een keer spekkoek?

  26. wanida
    17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

    Volgens mij , als er teveel vocht in zit dat het jelly. Maar weet nier zeker kan ook door iets anders komen

  27. 17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

    Leuke filmpjes! Die Pandan cake ziet er heel erg lekker uit.

  28. 17 februari 2014 / maandag, 17 februari 2014

    Ik maak deze cake heel vaak! Hij is erg lekker. Ik doe er wel nog vaak wat extra pandan extract in omdat ie dan wat donkerder kleurt en nog lekkerder is. Je moet hem idd wat langer in de oven laten zodat ie niet jelly is! Maar voor de rest ziet ie er super lekker uit hoor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *