Een tijdje geleden kwam ik deze heerlijke foto tegen van kersjes gedipt in witte chocolade en besprenkeld met zilveren pareltjes. Ik kende wel de aardbeien met chocolade-combinatie, maar met kersen had ik het nog niet gezien. Bovendien vond ik het geheel er heel erg ‘Kerstig’ uitzien zo met de dat rood, wit en zilver. Net een eetbare kerstdecoratie!
Ik besloot deze zoete traktatie zelf te maken en kocht wat kersen bij de groente- en fruitboer (de meeste speciaalzaken verkopen nog wel kersen, zo niet dan is het momenteel goedkoper en gemakkelijker om toch voor aardbeien te gaan), een witte chocoladereep van de Jumbo en zilveren pareltjes (van Xenos).
Smelt de witte chocoladereep au bain marie (breng een laag water aan de kook in een pan, hang een kom in de pan zonder dat deze het water aanraakt, leg de reep in de kom en laat de stoom van het kokende water de reep smelten). Dip de kersjes erin en besprenkel ze met de pareltjes. Laat de chocola uitharden in de koelkast en serveer bij kamertemperatuur met een extra bakje voor de pitjes.
Het resultaat, een hele chique treat in kerstkleurtjes. En lékker! <3
Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met dit idee!
Until next time,
Serena Verbon
It looks so delicious ♥ So much beautiful photos 🙂
Oh yummy yummy ik krijg honger!
Het ziet er idd erg feestelijk uit! Ik zou het dan wel eerder met aardbeien doen 🙂
Wat een leuk idee! Ziet er heel chique uit zo 🙂
Prachtig! Ik ben gek op witte chocolade en kersen dus perfecte combinatie voor mij.
Hmmm heerlijk!!! Ziet er inderdaad ook erg mooi uit, leuk voor kerst!
Jummie lekker 😀 x
“her favorite food is chocolate covered cherries”
Chariot van Gavin DeGraw, moest er direct aan denken hahaha!
Het ziet er leuk uit! Maar uit ervaring weet ik dat witte chocolade veel moeilijker smelt dan pure. De witte wordt bij mij nooit zo mooi dun. Bovendien vind ik het jammer om hiervoor kersen te kopen die helemaal vanuit de andere kant van de wereld komen.
Maar met stukjes appel en pure chocolade is het vast ook heel lekker 😉
hihi hoe maak je eten chique… zo dus.
Lijkt me lekker en ziet er super leuk uit!
Hmmm heerlijk idee serena. Het ziet er super feestelijk uit 🙂
Oeh ziet er heerlijk uit!
Da’s een keer wat anders dan die eeuwige aardbeien (ook goddelijk maar wel standaard). Leuk ook met die zilveren bolletjes.
Als je wat boter met de chocolade mee laat smelten wordt de chocola wat gladder en glanst het heel mooi als het weer is opgedroogd.
Ziet er lekker uit!
Dit ziet er zo mooi uit, dat ik echt zelfs niet zou willen opeten 😀
heerlijk!
Wat ziet het er leuk uit, ik hou alleen niet zo van kersen. Dus moet ik maar opzoek gaan naar een vervanger, haha 🙂
Hmmm ziet er heerlijk uit!
Lekker! Jammer dat ik allergisch ben voor melk, maar goed – met pure chocolade werkt dit vast ook 😉
ziet er best wel chique uit ahha 😛
Ziet er leuk uit! Kun je natuurlijk met allerlei soorten fruit doen, leuk 🙂
wauw, helemaal mooi en lekker!
Ziet er erg lekker uit! Jum krijg er honger van haha liefs
Wauw, ziet er super uit! Moet ik zeker eens proberen
Het ziet er echt prachtig uit. Het had zo uit een tijdschrift kunnen komen!
als je de chocolade iets verdunt met melk(of andere vloeistof) is het wat dunner, dipt het makkelijker en komt er een dunner laagje op. Echt zoals de inspiratiefoto zeg maar. (wordt wat egaler)
Wat een goed idee! Ziet er lekker uit zeg. ik ga m onthouden 🙂
Lijkt me heerlijk! Alleen zo jammer dat ik deze tijd van het jaar nergens nog kersen vind en aardbeien vind ik niet zo lekker 🙁
Lijkt me lekker!
Wow, ziet er zó lekker uit!
Heel leuk idee! Ziet er erg feestelijk uit!
Dat ziet er echt heel tof uit! Ik zou het wel willen proberen maar dan met pure chocolade hmmm
Ziet er super cute uit en lekker 🙂
Love Bodil
Hmm, ziet er lekker uit!
Wat ongelooflijk cute zeg! En eigenlijk best simpel. Maar simpel kan juist heel verrassend zijn!
ooh heel erg leuk! ik zou sowieso voor aardbeien gaan, gewoon omdat ik dat lekkerder vind haha! het ziet er in ieder geval wel prachtig uit!
Dit is me toch een partij leuk om te serveren en vast ook om te maken!
Het ziet er echt heel feestelijk uit! 🙂
Wauw, dat ziet er echt heel mooi en natuurlijk lekker uit!
lijkt me erg lekker !
Leuk, dit ga ik ook maken denk voor de kerstborrel morgen op mn werk.
Tip voor de volgende keer: je moet de chocolade iets aanmengen met bijv melk, dan wordt het een iets dunnere substantie en dipt het wat gemakkelijker!
Auteur
Bedankt! Witte chocolade is zo tricky, het gaat al snel schiften, je moet er echt bovenop zitten. Ik ga deze tip onthouden!
Ik zou er juist cacoaboter bij doen. Dit werkt ook bij bv candymelts! Melk bevat veel water waardoor het alsnog zou kunnen schiften lijkt me. Een plantaardige olie verdunt het altijd zonder dik te worden of te schiften.
Je kan er ook gewone olijfolie bijdoen, dan gaat hij mooi glanzen, en word het mooi vloeibaar 🙂
Dat ziet er mooi en heerlijk uit! Leuk idee, ik ga het van de week eens maken 🙂
Oeh, wat lekker!
Keep on bloggin’,
Summer
oehh yummy 😀
Wat schattig! Het lijkt me ook erg lekker.
Mmmmm lekker!
Yum! Ziet er lekker en feestelijk uit!
Leuk idee. Aardbeien in chocolade vind ik heerlijk!
Ziet er lekker en mooi uit! Ik krijg trek..