Een tijdje geleden kwam ik deze heerlijke foto tegen van kersjes gedipt in witte chocolade en besprenkeld met zilveren pareltjes. Ik kende wel de aardbeien met chocolade-combinatie, maar met kersen had ik het nog niet gezien. Bovendien vond ik het geheel er heel erg ‘Kerstig’ uitzien zo met de dat rood, wit en zilver. Net een eetbare kerstdecoratie!
Ik besloot deze zoete traktatie zelf te maken en kocht wat kersen bij de groente- en fruitboer (de meeste speciaalzaken verkopen nog wel kersen, zo niet dan is het momenteel goedkoper en gemakkelijker om toch voor aardbeien te gaan), een witte chocoladereep van de Jumbo en zilveren pareltjes (van Xenos).
Smelt de witte chocoladereep au bain marie (breng een laag water aan de kook in een pan, hang een kom in de pan zonder dat deze het water aanraakt, leg de reep in de kom en laat de stoom van het kokende water de reep smelten). Dip de kersjes erin en besprenkel ze met de pareltjes. Laat de chocola uitharden in de koelkast en serveer bij kamertemperatuur met een extra bakje voor de pitjes.
Het resultaat, een hele chique treat in kerstkleurtjes. En lékker! <3
Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met dit idee!
Until next time,
Serena Verbon
MOoooi!
Zijn geen kersen te koop nu bij mijn xxl albertheijn dus hellaas
Auteur
Bij die van mij ook niet, je moet ook naar een groente/fruitboer gaan nu, een speciaalzaak! Of toch voor aardbeien gaan 🙂
Dat ziet er prachtig uit! Het is dat ik niet van kersen hou ..
Oh, wauw wat lekker!
Aaah lekker!
Lijkt me erg lekker en het ziet er ook heel mooi uit!
Liefs
Oooooh dat ziet er hééééérlijk uit!
Ontzettend leuk zeg! Inderdaad kerstig en chique!
Zo leuk én makkelijk! Ga ik zeker een x proberen.
Leuk en lekker!
Hoi Serena, aangezien ik bijna nooit een reactie achterlaat, wil ik je bedanken voor het afgelopen jaar, voor al je leuke vids en artikelen reviews, ook nena en angel…wens je/jullie fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar, tot in het nieuwe jaar( ga nl op vakantie morgen) gr n.m
Leuk ideetje.
Leuk ideetje.
Leuk ideetje.
Dit lijkt me echt heerlijk. Ik hou van kersen en van witte chocolade. Perfect dit dus.
Lekker! Ik heb ook nog een tip Serena – gebruik van dat ondoorzichtige plakband om de kerst af te plakken aan de bovenkant. Dan kan je het in de chocola dippen, laten uitharden en daarna het plakband eraf trekken. Zo heb je een perfect randje! Je kan ook bijvoorbeeld in het plakband knippen, een soort zigzag-patroon, dat je een gekarteld randje hebt. Let op dat je dan ondoorzichtige plakband gebruikt want dat kan je makkelijk er af trekken zonder gelijk het velletje van de kers er af te trekken.
It looks so delicious <3 So much beautiful photos 🙂