Goedemorgen! Gisteren kreeg ik bezoek van YouTuber Ericos en heb ik lekker voor ons gekookt. Ik maakte Lemon Basil Chicken Pasta, een gerecht wat Nena en ik laatst hadden uitgeprobeerd, maar toen had ik veel te veel citroen gebruikt. Mihihihi! Zuur!
Inmiddels hebben we beiden het recept weten te finetunen en gisteren smaakte het zó goed, dat ik het vandaag graag met jullie wilde delen.
Wat heb je nodig?
– penne pasta
– 2 stukken kipfilet
– 200 gram parmazaanse kaas
– half bekertje slagroom
– half bekertje creme fraiche
– 2 citroenen
– doosjes of plantje met basilcum
– boter, peper, zout, olijfolie
In totaal ben je zo'n €12 kwijt en deze pasta is genoeg voor 4 personen. Per persoon kost het ongeveer €3.
1. Begin met het koken van water in een volle waterkoker. Marineer de kip met peper en zout (en als je er echt zin in hebt, met een beetje honing, olijfolie en citroen en laat het een paar uur intrekken) en bak ze krokant in de koekenpan of braadpan.
2. Ondertussen kookt het water, voeg het in een pan met een scheutje olijfolie en laat de penne hierin gaar worden. In een wok of een pan laat je nu een beetje (room)boter smelten, ongeveer 50 tot 100 gram. Als de boter gesmolten is knijp je er anderhalve citroen boven uit.
3. Roer het goed door elkaar en voeg er een half bekertje slagroom aan toe en een paar scheppen creme fraiche. Nu krijg je een lekkere creamy saus.
4. Dan is het tijd voor de kaas! Roer er in totaal zo'n 200 gram parmazaanse kaas doorheen. Wij gebruikten zakjes met vlokken, maar je kunt natuurlijk ook een stuk kaas raspen. Goed doorroeren tot alle kaas gesmolten is.
5. Als de saus te dun is, voeg er nog wat creme fraiche aan toe. Te dik? Gebruik wat pastawater en schep er net zo lang wat doorheen tot de consistentie goed is. Proef de saus en voeg er eventueel nog wat citroen aan toe. Breng verder op smaak met peper en zout en voeg er een handjevol grofgesneden basilicum aan toe.
6. Giet de penne af en voeg het toe aan de pan met saus. Goed doorroeren, zodat elke penne bedekt is met de saus.
7. Snijd de gegrilde kip in smalle reepjes en schep ze er ook doorheen.
8. Dien het op in een diep bord of kom en garneer met wat basilicum en eventueel nog wat extra parmazaanvlokken. Drink met Dr. Pepper voor het ultieme genot! Hmmmmm….
De crunchy gegrilde kip, de mild zure, creamy smaak van de saus en de kleine basilicum kick zijn perfect in balans. De ingredienten zijn heel puur gehouden, niet te ingewikkeld, en het ziet er ook nog eens prachtig uit. Wat er nog mooier uitziet, als je echt indruk wilt maken, is de gegrilde kip niet door, maar over de pasta heen leggen. Daarbij krijg je bij een grillpan van die mooie grilstrepen en bij een koekenpan niet. En als je tijd hebt, marineer de kip! Smaakt het nóg beter, echt!
Als je dol bent op pasta en een beetje trek krijgt bij het zien van deze foto's: Maak dit vanavond! Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden en je hebt er niet veel voor nodig.
Buon appetito!
Until next time,
Serena Verbon
Het was ontzettend lekker! Ik heb er alleen wel nog spinazie bij gedaan voor de groentje
superlekker recept! heb het geprobeerd, alleen niet zo goed voor de lijn met al dat kaas slagroom etc haha
Mmm, dat ziet er zo goed uit.
Ga het ook eens maken
Ahh, ik heb dit net gemaakt en t is zoo ontzettend lekker! Ik ga het echt vaker maken als ik weer moeten koken :D! Heb t ietsje veranderd, iets meer kip en meer room, maar t is echt heerlijk! (:
Ja, ik vond het heerlijk! Ik heb ook wat minder citroen gebruik 1, ipv 1,5) en ik heb er verse spinazie en kerstomaatjes doorheen gedaan. Echt super lekker! En het is zeker aan te raden om de kip te marineren met wat citroen en honing, geeft zeker meer smaak aan dfe kip. Het hoeft ook niet per se uren te staan, je kan het ook gewoon een half uurtje laten marineren.