Hmmm, het is herfst! En daar hoort een heerlijk herfsttoetje bij. En omdat ik dol ben op stroopwafels, heb ik vandaag een lekker, zelfverzonnen recept voor jullie bedacht van een trifle. De trifle bestaat uit laagjes stroopwafels, stoofpeertjes en mascarpone, op smaak gebracht met vanille en pumpkin pie spice.
Al deze smaken bij elkaar doen me echt aan het najaar denken. Het toetje is makkelijk te maken en snel klaar, maar ziet er wel prachtig uit! Perfect om te serveren als er gasten komen eten, of… om jezelf mee te verwennen.
Ingrediënten;
een pak verse stroopwafels van Albert Heijn
een pak verse mini stroopwafeltjes (ter garnering)
mascarpone
een bekertje verse slagroom
vanillestokje
een pot met stoofpeertjes
pumpkin pie spice (of speculaaskruiden)
Recept (voor 4 – 6 personen)
Snijd de stroopwafels tot grove kruimeltjes. Let er op dat je het niet te fijn maakt. Klop de verse slagroom stijf (eventueel met suiker) en meng er de mascarpone doorheen met een vork, zodat het geheel nog lekker luchtig blijft. Verwijder de vanille uit het stokje en meng dit als laatste door het mengsel heen. Laat de stoofpeertjes uitlekken en breng ze op smaak met pumpkin pie spice.
Neem nu een aantal potjes, glaasjes of bekertjes en start met de laagjes van de trifle: de stroopwafelkruimels onderin, daar bovenop het mascarpone mengsel en als laatste de stoofpeertjes. Herhaal dit tot je bovenaan het potje bent gekomen. Zorg ervoor dat de laatste laag bestaat uit de stoofpeertjes. Hier breng je dan weer een dunner laagje mascarpone over aan dat je bestrooid met stroopwafelkruimels. Steek er voor de sier nog een wat groter stuk stroopwafel in, of een mini stroopwafeltje. Staat extra leuk!
Snijd de stroopwafels tot grove kruimels.
Snijd een vanillestokje open en schraap de merg eruit.
Klop de slagroom stijf, meng het met de mascarpone en meng er als laatste de vanille doorheen.
Het leeg geschraapte vanillestokje kun je in je pot met suiker bewaren, zodat de suiker een lekkere geur en smaak zal krijgen na verloop van tijd. Tipje van Rudolph van 24Kitchen!
Laat de stoofpeertjes uitlekken en snijd ze in kleine blokjes.
Deze potjes hebben een inhoud van zo’n 200 ml en dat is meer dan genoeg voor één persoon, want de mascarpone maakt dit toetje lekker machtig. Je zou ook wat dunnere laagjes mascarpone kunnen gebruiken om het toetje minder machtig te maken. Ik heb hier een laagje stroopwafels, mascarpone, stoofpeertjes, weer mascarpone en als laatste een laagje stroopwafels in gedaan.
Bovenop heb ik het toetje versierd met een mini stroopwafeltje. Schattig hè?
Eet smakelijk! Dit toetje is niet al te zoet (tenzij je veel suiker door de slagroom hebt gedaan) en smaakt heerlijk naar de herfst!
Verse stroopwafels zijn zo’n typische lekkernij waar iedereen gek op is! En daarom zijn ze onderdeel van de ‘Iedereen is er gek op‘ campagne van Albert Heijn. Andere producten uit deze campagne zijn hagelslag, Zaanlander kaas, Liefde & Passie broden, Perla koffie, verse pasta’s, appeltaartje, verse sushi en de Greenfields beefburgers.
Een tijdje geleden ben ik samen met een aantal Nederlandse foodbloggers en Albert Heijn en op zoek gegaan naar liefhebbers van deze ‘iedereen is er gek op’ producten. Hartstikke bedankt voor al jullie superleuke inzendingen! Spot jij jezelf?
Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben gekregen van dit herfstige recept!
Until next time,
Serena Verbon
– gesponsorde post
Ik heb ipv koekkruiden een scheut Amaretto gedaan.
Dat was ook verukkelijk!
Auteur
Hmmm, goeie tip!
HOE LANG VAN TE VOREN KAN JE DIT TOETJE MAKEN
Auteur
Ik zou het vlak voor serveren stapelen anders wordt de stroopwafel zacht.
Gisteren uitgeprobeerd! ZO LEKKER!
Echt een aanrader voor in de herfst en winter! OMNOMNOM!
Hij was errug lekker!!
Ook best wel heel machtig, een kleiner glaasje/potje had in ons geval ook goed geweest 😉
Dit klinkt wel als een heerlijk toetje! Leuk dat je dit zelf verzonnen hebt! Daarbij zijn het ook prachtige foto’s, het is pinterest waardig!
Wat is de verhouding mascarpone /slagroom.?
Auteur
hi Joosten,
ik heb 50/50 gedaan, maar als je het iets romiger wilt dan meer mascarpone, iets luchtiger dan wat meer slagroom.
Aah heerlijk! En wat een mooie foto’s weer!
Lijkt me heeeerlijk!
Oh ow, dit is niet goed voor mij! Ben net op een health kick maar dit is wel ideaal als ik eens kan zondigen. 🙂
Dit ziet er echt super lekker uit!
Oh my, dat lijkt me echt heerlijk!
Dat ziet er heerlijk uit zeg
OMG dit ziet er goddelijk uit! Ik hou van stroopwafels, van mascarpone, van stoofperen, speculaaskruiden vind ik lekker en slagroom ook. Dit moet liefde op het eerste gezicht worden. Ga het volgende week maken! Thanks Serena.
aaaah ziet er heel lekker uit! Waar is die pumpkin spice te vinden in de ah heb k hem nog nooit gezien…
Auteur
hi Sylvie,
ik heb deze kruiden meegenomen uit Amerika, maar speculaas & koekkruiden zijn bijna identiek en die kun je wel gewoon bij AH kopen!
Dit ziet er zo lekker uit!
Het ziet er lekker uit en lijkt niet te moeilijk om te maken.
Dit klinkt geweldig!!
Als er mascarpone in zit ben ik om. Romig, smeuïg, lekker vet..mmmmmm! Het lijkt me een erg smakelijk toetje, gewoon zoals een toetje hoort te zijn. Tegenwoordig kom ik de meest gore recepten tegen (quinoa chocolade dessert!?!?), en ik ben blij dat jij lekker nuchter bent op het gebied van eten. Dankzij jou ben ik weer tosti’s gaan bakken in de pan, zoals mijn moeder vroeger deed. Zoveel lekkerder dan die droge hap uit het tosti ijzer.
Oh ja, ik snap de fuss over de gesponsorde stroopwafel post echt niet. Gaan jullie ook op hoge poten verhaal halen bij de redactie van Elle of Vogue als ze een stuk schrijven dat niet bevalt? It’s a freakin’ cookie, get over It!
Auteur
Helemaal mee eens, Aura! Kijk, ik zeg niet dat je je moet volproppen met allemaal vette, ongezonde shit, maar áls je jezelf dan verwent, doe het dan wel goed. Dus een toetje of een guilty pleasure snack mag ook daadwerkelijk calorieën bevatten. En dan doe je de dag erna gewoon weer even ‘gezond’ om alles in balans te houden. Toch? 🙂
Oh wat lekker! Dit ga ik onthouden!
Wou ik net wat gezonder gaan eten, zie ik zo’n recept staan… Oh god, dat gaat moeilijk worden, haha! xo
Dit is nou hoe het WEL kan.
Gesponsord maar leuk gedaan zonder geleuter erom heen. Een recept waar we wat aan hebben en jij verdient je brood hiermee. Super hoe je met feedback om gaat. Thumbs up!
Beste Serena,
Misschien is het handig om je artikelen te laten controleren op spelling, of anders zelf even een ‘opfriscursusje’ te volgen. Ik zie namelijk in elk artikel érg veel spelfouten (vooral bij werkwoorden) staan. Het leest voor mij (en ook voor anderen, dat weet ik zeker a.d.h.v. andere comments) erg onprettig. Bovendien zouden artikelen met minimale spel-/tikfoutjes je professionele imago alleen maar goed doen!
Dan even over de inhoud: ik ben gek op stroopwafels! Ik haal bij de markt wel eens losse stroop en snippers (met stroop erdoor) en daar maak ik dan ijs mee. Die van de supermarkt probeer ik ook wel eens maar meestal zijn die toch danig teleurstellend…
Oeh, looking good! Ik ben echt helemaal gek van stoofpeertjes. Het liefst maak ik ze zelf, vind ik toch wel het lekkerste.
Heeeeerlijk! Deze post doet me vanwege de stroopwafel denken aan koekruimels die ik vroeger kreeg op de markt. Die geur is echt zo lekker. Dat zal met dit toetje vast hetzelfde zijn. Yummy!
Oei, dat ziet er heerlijk uit! Heb nog nooit een toetje met mascarpone gemaakt, ga deze zeker proberen! En een trifle in een gewoon glas is ook leuk! Dank je wel.
Ziet er echt heerlijk uit, en die combinatie; hoe verzin je het! Heel creatief!
Zijn alle andere ingrediënten ook verkrijgbaar bij de AH?
Auteur
hi Mare,
alles behalve de pumpkin pie spice, want die heb ik meegebracht uit Amerika. Maar speculaas & koekkruiden zijn wel bij AH te koop en dat is bijna hetzelfde.
Het ziet er echt lekker uit! Zeker een tip voor de kerst 😀
En ja ik spot mezelf, redelijk in het midden en dan iets naar boven. Met een paarse blouse aan, zittend op het gras met 2 stroopwafels! Jammie.
Auteur
I see you! Wat leuk!
Oeh dat ziet er echt heerlijk uit! Dat wil ik echt eens proberen 🙂
Oh heerlijk
Begin helemaal te kwijlen bij alleen al het zien van de foto! Zo makkelijk gemaakt, maar volgens mij zó lekker. Lijkt me ook lekker met appel en kaneel, of met banaan! Mmm.. misschien maar eens gaan uitproberen deze week 🙂
Hmm! Wat ziet dat er lekker uit 😀
Ik ga ‘m even saven en wie weet (ooit) wel zelf maken.
Enne, wat leuk dat je een potje “Limburgs Fruit” ervoor hebt gebruikt 😉
Had wel ooit van m’n ouders gehoord dat de potjes met fruit van Aarts uit Limburg komen, maar ik twijfelde nu toch even..
Even opgezocht en ja hoorrr! 😀 Komt, voor mij, uit de buurt!
Auteur
Haha, Limburgs trots!
Ik heb zeker inspiratie gekregen van dit heerlijke recept! Dat zijn een paar heerlijke ingrediënten bij elkaar, vooral de stroopwafel, vanille en pumpkin pie spice <3
Dat ziet er wel heel erg lekker uit zeg! Inderdaad ook super leuk om aan je gasten te geven bij een feestje of diner 🙂
Lijkt me echt heerlijk!
Ahh dit lijkt me echt heerlijk!! Ik ben echt gek op stroopwafels
Ziet er erg goed uit! Ik ga het van de week maken ^^
… Goh. Ik heb gister een enorm vergelijkbaar toetje in elkaar geflanst met stroopwafels en mascarpone. :’) Had ik een onbewuste inspiratiebron, haha. ^.^ Tip: Hersey’s karamel siroop erbij is een grote aanrader! De gestoofde peertjes en kruiden zal ik nog eens proberen.
Auteur
Oehhh, sounds good! Of wat dacht je van dulce de leche en dan in plaats van stoofpeertjes, combineren met banaan en kokos? OH YES! Of de banaan door de mascarpone heen prakken. Ik krijg weer trek.. help! 🙂
Wat lekker zeg! Hmm!
Wat ziet her er lekker uit! Prachtige foto’s ook!
Jij durft 😉 geef je groot gelijk hoor, JOUW blog JOUW artikelen. En het ziet er heerlijk uit 🙂
Hier heb ik zin in. Het ziet er heel lekker uit. Tip van Rudolph neem ik mee.
Wat origineel! Het lijkt me een lekker toetje voor herfstachtig weer 🙂 Ik ga het zeker namaken!
xx
Serieus? Al weer een gesponderde stroopwafel/Albert Heijn-post? Ik dacht dat ik hier op een beautyblog zat, ik vergiste me blijkbaar…
Akkoord, de vorige post over deze stroopwafels was een beetje nietszeggend. Maar dit is toch een superleuk recept? Mij stoort het totaal niet dat dit gesponsord is, ik heb zin om zelf naar de winkel te rijden en het na te maken. Een gemakkelijk, snel receptje dat er heerlijk uitziet en de foto’s zijn voor mijn part foodblog-waardig. Volgens mij schrijft Serena al veel langer artikels die niet per se met beauty te maken hadden. Een beetje een spijtige reactie vind ik. @Serena: ik vind dat je duidelijk moeite hebt gestoken in dit artikel en begrijp perfect dat je af en toe gesponsorde artikels moet schrijven, dit is immers je inkomen. We klagen toch ook niet dat in onze favoriete tijdschriften plaats wordt vrijgehouden voor reclame…
Ja, je vergist je heel duidelijk! Als je de categorieën bovenaan bekijkt, zie je dat de blog niet alleen maar om beauty draait en dat is al jaren zo. Iedereen die Beautylab langer leest zou dat ook moeten weten.
Serena, weer complimenten voor de prachtige foto’s , een genot om naar te kijken en het smaakte heerlijk, machtig maar heerlijk.
Wat ziet dit er heerlijk uit, yummy <3
Oeh, dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ga dit zeker een keer proberen 🙂 X
Oh dat klinkt zó goed! Die staat op mijn lijstje voor dit weekend! Lekker Serena! Veel Liefs
Mmh, ziet er zo lekker uit! Ik krijg er al meteen zin in
Oehhh ziet er heerlijk uit! Dit ga ik echt namaken!
Zet en klinkt erg lekker!! Gaan we een keer maken, thanks! Liefs