Hmmm, het is herfst! En daar hoort een heerlijk herfsttoetje bij. En omdat ik dol ben op stroopwafels, heb ik vandaag een lekker, zelfverzonnen recept voor jullie bedacht van een trifle. De trifle bestaat uit laagjes stroopwafels, stoofpeertjes en mascarpone, op smaak gebracht met vanille en pumpkin pie spice.
Al deze smaken bij elkaar doen me echt aan het najaar denken. Het toetje is makkelijk te maken en snel klaar, maar ziet er wel prachtig uit! Perfect om te serveren als er gasten komen eten, of… om jezelf mee te verwennen.
Ingrediënten;
een pak verse stroopwafels van Albert Heijn
een pak verse mini stroopwafeltjes (ter garnering)
mascarpone
een bekertje verse slagroom
vanillestokje
een pot met stoofpeertjes
pumpkin pie spice (of speculaaskruiden)
Recept (voor 4 – 6 personen)
Snijd de stroopwafels tot grove kruimeltjes. Let er op dat je het niet te fijn maakt. Klop de verse slagroom stijf (eventueel met suiker) en meng er de mascarpone doorheen met een vork, zodat het geheel nog lekker luchtig blijft. Verwijder de vanille uit het stokje en meng dit als laatste door het mengsel heen. Laat de stoofpeertjes uitlekken en breng ze op smaak met pumpkin pie spice.
Neem nu een aantal potjes, glaasjes of bekertjes en start met de laagjes van de trifle: de stroopwafelkruimels onderin, daar bovenop het mascarpone mengsel en als laatste de stoofpeertjes. Herhaal dit tot je bovenaan het potje bent gekomen. Zorg ervoor dat de laatste laag bestaat uit de stoofpeertjes. Hier breng je dan weer een dunner laagje mascarpone over aan dat je bestrooid met stroopwafelkruimels. Steek er voor de sier nog een wat groter stuk stroopwafel in, of een mini stroopwafeltje. Staat extra leuk!
Snijd de stroopwafels tot grove kruimels.
Snijd een vanillestokje open en schraap de merg eruit.
Klop de slagroom stijf, meng het met de mascarpone en meng er als laatste de vanille doorheen.
Het leeg geschraapte vanillestokje kun je in je pot met suiker bewaren, zodat de suiker een lekkere geur en smaak zal krijgen na verloop van tijd. Tipje van Rudolph van 24Kitchen!
Laat de stoofpeertjes uitlekken en snijd ze in kleine blokjes.
Deze potjes hebben een inhoud van zo’n 200 ml en dat is meer dan genoeg voor één persoon, want de mascarpone maakt dit toetje lekker machtig. Je zou ook wat dunnere laagjes mascarpone kunnen gebruiken om het toetje minder machtig te maken. Ik heb hier een laagje stroopwafels, mascarpone, stoofpeertjes, weer mascarpone en als laatste een laagje stroopwafels in gedaan.
Bovenop heb ik het toetje versierd met een mini stroopwafeltje. Schattig hè?
Eet smakelijk! Dit toetje is niet al te zoet (tenzij je veel suiker door de slagroom hebt gedaan) en smaakt heerlijk naar de herfst!
Verse stroopwafels zijn zo’n typische lekkernij waar iedereen gek op is! En daarom zijn ze onderdeel van de ‘Iedereen is er gek op‘ campagne van Albert Heijn. Andere producten uit deze campagne zijn hagelslag, Zaanlander kaas, Liefde & Passie broden, Perla koffie, verse pasta’s, appeltaartje, verse sushi en de Greenfields beefburgers.
Een tijdje geleden ben ik samen met een aantal Nederlandse foodbloggers en Albert Heijn en op zoek gegaan naar liefhebbers van deze ‘iedereen is er gek op’ producten. Hartstikke bedankt voor al jullie superleuke inzendingen! Spot jij jezelf?
Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben gekregen van dit herfstige recept!
Until next time,
Serena Verbon
– gesponsorde post
Kan die dag van te voren maken?
Ik heb het gisteren gemaakt met 200 ml slagroom + 200 gr mascarpone Lidl , 3 theelepeltjes suiker. Je kunt i.p.v vanillestokje een zakje vanillesuiker gebruiken.
Hoi. Leuk recept!
Hoe lang kan je het bewaren in een glazen potje?
Ik lust geen stoofpeertjes en stoofappeltjes wat moet ik dan nemen
Auteur
hi Anja,
misschien perziken of warme kersen?
Super leuk toetje om te maken en ergggg lekker. Heb deze gisteren gemaakt en iedereen thuis was er dol op. Volgende keer inderdaad zelf stoofpeertjes maken, zit toch meer smaak aan. En een lust voor het oog 🙂
De hoeveelheden bij mascarpone(lijkt op de foto een klein bakje) en slagroom 125 of 250 ml. ontbreken wat moet het zijn?
Als ik naar het bakje mascarpone kijk, is het maar een klein bakje. Dit is te koop bij de meeste supermarkten. Ergens, in één van de eerdere reacties, schrijft Serena dat de verhouding mascarpone / slagroom 50/50 is. Ik kan me niet anders voorstellen dat je maar een klein bakje (125ml) slagroom nog hebt. Als je echt twijfelt, koop dan een grotere hoeveelheid slagroom. Klop dit op. Is de verhouding 50/50 zoek, dan heb je teveel slagroom. Jammer dat Serena hier niet duidelijk over is. Aan de andere kant, probeer gewoon. Het recept lijkt leuk en beter teveel slagroom dan te weinig. Daar kan je ook nog andere leuke dingen mee doen…toch?
Ik hou van mooie dingen
ik hou van lekker hollands eten
Ik zou voor dit gerechtje zelf stoofpeerjes maken ipv uit een potje je huis gaat er ook nog eens lekker van ruiken als je ze zelf maakt.
Maar ik denk dat ik mijn man blij maak met dit gerechtje dus ga het zeker een keer maken.
Bedankt voor het recept
Ik heb ipv stroopwafels speculaasjes gebruikt.
Heerlijk
Wij vonden er weinig smaak aan zitten
Ook al is het nu winter, dit heerlijke herfsttoetje lijkt me heerlijk!
Dit heerlijke toetje gemaakt voor een etentje met vrienden en smaakte heerlijk.
Alleen niet te ver van te voren maken anders worden de stroopwafeltjes te zacht.
Maar ondanks dit viel het toetje ‘in de smaak’ !
Waar vind ik de hoeveelheden qua slagroom ect
Hoeveel gram mascarpone moet je hebben en hoeveel gram slagroom moet je hebben?
Waar kan ik de hoeveelheden vinden?
Ga dit zeker maken met de kerst want ook in Turkije kunnen we stroopwafels, slagroom en mascarpone krijgen. Wat ik mis in het recept: de verhouding tussen slagroom en mascarpone.
Kun je me dit laten weten?
Lijkt heerlijk, en ik wil het met kerst proberen!
Ik lust alleen geen stoofperen, kan ik dat vervangen door iets????
Graag je reactie!
Auteur
Hi Anja, door gestoofde appeltjes!
Kersen in pot
Ik zou er zelfgemaakte stoofpeertjes voor gebruiken 🙂
Het lijkt mij een erg lekker toetje en ga deze dus binnenkort een keer maken!