Vorige week vrijdag was Angel op bezoek om me te helpen met het in elkaar zetten van het ledikantje voor de babykamer. Ook papa was hier om mijn nieuwe gietijzeren hek te monteren in de voortuin. En mama was er ook, namelijk om te helpen met opruimen en een extra oogje op Marshall te houden. Kortom; volle bak. Mij is altijd geleerd dat als er mensen komen helpen, je ze goed moet verzorgen. Daarom maakte ik als lunch deze overheerlijke pompoensoep.
Als avondeten maakte ik bolletjes met pulled pork en cole slaw. Ik heb altijd al eens zelf pulled pork willen maken en bovendien was dit een uitstekend moment om mijn Crockpot (slow cooker) eindelijk weer eens tevoorschijn te toveren. Hij liep al bijna een jaar stof te happen in een voorraadkast en dat is natuurlijk zonde. Ik moet dat ding echt vaker gaan gebruiken (en ja ik weet het, dat roep ik elke keer!).
Het recept voor pulled pork is helemaal niet moeilijk, sterker nog het is hartstikke makkelijk, alleen het duurt gewoon verschrikkelijk lang tot het klaar is met sudderen. Hoe lang dan, vraag je jezelf misschien af. Dat zal ik je vertellen: maar liefst 6-8 uur. Een hele werkdag dus. Maar goed, dan heb je ook wat!
Deze pulled pork was namelijk super smeuïg en heerlijk op smaak gebracht met zelfgemaakte BBQ saus. Serieus, ik ben nog nooit een lekkerdere pulled pork tegengekomen, zelfs niet op food festivals, en zelfs niet in Texas. DEZE IS ECHT TE GEK. Angel had alles op haar Instagram Stories gezet en kreeg toen veel verzoekjes binnen voor het recept. En omdat ik de beroerdste niet ben (en het HELEMAAL niet erg vond om dit recept opnieuw te maken zodat ik er foto’s van kon maken) deel ik hem vandaag heel graag met jullie!
Zelfgemaakte BBQ saus recept
Je kunt deze saus ook van te voren maken en goed afgesloten in de koelkast bewaren.
– Heinz Tomato Frito 400 gram (dat is ongeveer een half pak)
– appelciderazijn 150 ml
– bruine basterdsuiker 150 gram (mag ook meer zijn als je van een zoetere saus houdt)
– 2 eetlepels mosterdpoeder (mag ook meer zijn als je de saus iets meer kick wilt geven)
– 1 eetlepel knoflookpoeder
– 3 eetlepels Worcestershire
– snufje zout & peper (naar smaak)
Meng alle ingrediënten in een steelpannetje en verwarm het geheel op een middelhoog vuurtje. De saus heeft als het goed is meteen de juiste consistentie, maar mocht het toch nog iets aan de dunne kant zijn laat de saus dan lekker sudderen onder regelmatig roeren tot het iets indikt.
Heerlijk smeuïg pulled pork recept
1 kilo procureur – dit is volgens mijn slager het beste stuk van het varken om pulled pork mee te maken omdat dit minder droog is dan varkensschouder of -nek. Omdat het zo lang moet sudderen verliest vlees doorgaans veel van zijn vocht en dus ook smeuïgheid, maar dat is niet het geval bij procureur. Voor een kilo ben je ongeveer €14,- kwijt en hier kun je zeker met 4 à 5 man van eten.
Wrijf je vlees goed aan alle zijden in met de volgende kruidenmix;
– 2 eetlepels bruine basterdsuiker
– 1/2 eetlepel paprikapoeder
– 1/2 eetlepel knoflookpoeder
– 1 eetlepel uienpoeder
– 1 eetlepel mosterdpoeder
– 1 eetlepel zout
– flinke snuf zwarte peper
Stop je vlees in de slow cooker (of sudderpan) met 250 ml appelciderazijn en zet hem 8 uur op standje ‘slow’ (of op het zachtste vuurtje). Het hangt een beetje van de hoeveelheid vlees en je slow cooker af, want soms is het vlees na 6 uur al lekker zacht. Gewoon even in de gaten houden.
Breng het vlees daarna over in een ovenschaal en rooster het nog even 20-30 minuten knapperig bij 180 graden. Giet een paar juslepels van het sap uit je slow cooker of pan over het vlees, zodat het niet té droog en knapperig wordt, en herhaal dit ‘bedruip proces’ elke 10 minuten om alles lekker sappig te houden.
Je vlees is nu ZO zacht en mals, dat het je amper moeite zal kosten om het vlees met twee vorken uit elkaar te trekken.
Als je vlees volledig ‘gepulled’ is voeg je er net zo veel barbequesaus aan toe tot het een heerlijke smeuïge substantie krijgt. De één houdt van een iets drogere, chunky pulled pork en de ander wil het juist lekker sloppy, dus doe dit gewoon op eigen gevoel.
Serveer je pulled pork op een wit bolletje met cole slaw en smikkelen maar! Zelf heb ik kant-en-klare cole slaw gebruikt, maar als je het graag zelf maakt vind je hier een lekker recept. Je kunt er ook nog gekookte maïskolven (lekker met roomboter en zout!) bij serveren en wat potato wedges om er een complete avondmaaltijd van te maken (want alleen een broodje pulled pork is meer een lunch, vind ik).
Ik hoop heel erg dat jullie dit recept gaan uitproberen. Als je ‘s ochtends de slow cooker aanzet voordat je naar je werk gaat, is het ‘s avonds wanneer je thuiskomt klaar. Heb je geen slow cooker, gebruik dan een zogeheten ‘sudderplaat‘ of ‘vlamverdeler’. Dat is een plaatje dat je tussen je gaspit en pan plaatst. Als je de sudderplaat (en dus open vuur) gebruikt, moet je die dag natuurlijk wel thuis zijn (wel zo brandveilig), dus kies een vrije dag of het weekend uit om je pulled pork te maken. YOU WON’T REGRET IT.
Until next time,
Serena Verbon
Hoi Serena, heb je een tip voor een goede slowcooker? Liefs Salma
Oeh, superlekker!
Ziet er heerlijk uit!
Even een vraagje, heb je voor je zwangerschapsverlof een soort schema van hoeveelheid blogpost wat gepland staat of komt er de gehele tijd niks op je blog?
Dacht misschien handig om te laten weten zodat je volgers weten waar ze aan toe zijn.
Ik wens je fijne zwangerschapsverlof toe en een voorspoedige bevalling.
Ik hou je instagram in de gaten om te kijken wanneer de baby gearriveerd is 🙂
Hoi Serena,
Klinkt idd heerlijk!
Ik hoor/lees ook vaak dat er wat cola bij gedaan wordt. In de supermarkt heb ik wel eens cola saus gekocht (die van Guru-met die kunstige etiketten) jammie! Heb jij weleens cola in je bbq-saus gebruikt?
Groeten,
Auteur
Nee, maar heb wel eens een heerlijke kip gemaakt met Dr. Pepper!
Heerlijk!
Laatst was ik bij een Mexicaans restaurant eten, en daar hadden ze tussen de nacho’s uit de oven met guacemole enz. Pulled pork gedaan… Niet normaal lekker!!
Misschien ook iets voor jou 😉
Liefs, Rosanne
Leuke post Serena, pulled pork is steeds een goed idee!
Ik mis echter de good-old-posts van de betaalbare collecties van Essence, Catrice, …
Hebben zij ook geen feestdagen collecties?
Mee eens..
Jaa dit dacht ik dus ook! Die dure high-end make-up collecties kan ik toch niet betalen, dus mis de posts over budget make-up heel erg… echt jammer.
Altijd goede recepten van jou, niet te moeilijk of bizarre ingrediënten oid maar gewoon goed te doen in een gemiddelde supermarkt. Heerlijk ik ga dit binnenkort uitproberen.
Leuk om weer eens een recept voorbij te zien komen! De Mexicaanse pulled beef maak ik ook regelmatig en is altijd een groot succes! Dit ga ik ook zeker eens maken 🙂
Auteur
Oehhh, heb je daar het recept van? Lijkt me heerlijk met taco’s!
Ja, dat is jouw recept Slowcooker Pulled Beef Carnita’s! 😀
Het was weer heerlijk! Jij en Tara maken recepten waarvan ik altijd weet dat ze lekker zijn. Pulled porc op een geroosterd broodje vind ik trouwens nog lekkerder.
Ahh en Larissa niet? ?
Auteur
Haha, Larissa kookt het minste van ons drie (en heeft er ook niet echt een passie voor) 🙂
Dat ziet er heerlijk uit! Wij maken zo altijd zelf frietje stoof.
Oh heerlijk! Ik heb al een tijdje zin in pulled pork. Ik zet een aantal dingen op mijn boodschappenlijst. Dank voor de inspiratie.
Jouw recepten zijn tot nu toe echt super. Je bananenbrood is groot favoriet een heb ik al een keer of 3 gemaakt. Moet dit recept ook proberen.
Auteur
Wat fijn om te horen, Carolien! En leuk dat je dit recept ook gaat proberen 🙂