Filmpje: Welsh Cakes recept!

Vroeger toen mijn zusjes en ik nog op de basisschool zaten kwamen we wel eens thuis en dan had onze moeder een hele lekkere en uitgebreide High Tea tafel klaargemaakt. Met kleine sandwiches, Lemon Cake, scones en Welsh Cakes. En natuurlijk een flinke pot thee. Zo gezellig! Welsh Cakes zijn altijd al mijn favoriet geweest. Het is lekker knapperig gebakken, maar de binnenkant is nog een beetje zacht. Lekker met een flinke klodder slagroom en jam.

Vandaag leek het me leuk om jullie te laten zien hoe je Welsh Cakes maakt, maar voordat ik begin moet ik een paar misverstanden uit de wereld helpen. Ik weet het zelf ook pas sinds gister, maar mijn vriend (die leraar Engels is) heeft me er in geuren en kleuren over verteld. Ten eerste, een High Tea zoals wij die kennen is een flinke pot thee met allerlei zoete lekkernijen en kleine hartige hapjes. Een officiële High Tea echter is niets meer en niets minder dan een stevige arbeidersmaaltijd die rond een uur of 6 in de avond wordt genuttigd. De naam 'High Tea' klinkt natuurlijk wel lekker fancy en Europese hotels hebben deze naam dan ook overgenomen omdat het aantrekkelijk klinkt voor de hotelgasten. Voorheen kon je in hotels een 'thé complet' bestellen (dus thee met zoete hapjes), maar die naam hebben ze vervangen voor High Tea en sindsdien denken wij dat een High Tea bestaat uit thee met lekkernijen. Helemaal fout dus!

Een High Tea zoals wij die kennen is dan ook niet iets 'typisch Engels' en Welsh Cakes zijn daar geen onderdeel van, want Welsh is de taal die men in Wales spreekt. Welsh Cakes zijn dan ook een lekkernij uit Wales. En Wales is een land tussen Ierland en Engeland in.

Zo, nu we weer helemaal op de hoogte zijn kunnen we verder!

Hieronder in de video laten mijn moeder en ik jullie zien hoe je deze verschrikkelijk lekkere Welsh Cakes kunt maken;

[do action=”ytr”][/do]

Recept voor Welsh Cakes (ongeveer 15 stuks)

  • 200 gram gezeefde meel
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 3/4 theelepel nootmuskaat
  • 100 gram (room)boter
  • 75 gram krenten
  • een ei (losgeklopt)
  • warme melk (optioneel)

Officieel worden Welsh Cakes gegeten met wat suiker erover heen gestrooid en eventueel wat jam, maar persoonlijk vind ik het lekkerder om ze te eten met een flinke toef slagroom en jam. Trouwens, als je zelf jam wilt maken dan kun je eens naar dit artikel kijken voor een how-to foto tutorial. Welsh Cakes zijn het lekkerst wanneer ze vers en warm uit de pan komen!





De buitenkant is heerlijk knapperig goudbruin en de binnenkant is nog een beetje zacht. Zo lekker! Welsh Cakes zijn heerlijk voor bij de thee, brunch of als toetje voor na het eten.

Mijn moeder heeft trouwens jaren geleden op een Britse kookcursus gezeten en heeft nog veel meer authentieke recepten voor jullie in petto, mochten jullie het leuk vinden. Bijvoorbeeld Mrs. Pettigrews Famous Lemon Cake en verschillende hartige sandwich recepten. Laat ons in de comments weten wat je hier van vindt!

Eet smakelijk!

Until next time,

Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

180 Reacties

  1. Elianna
    4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

    Hi! Lijkt me leuk om een keer te maken, denk je dat je ook rozijnen kunt gebruiken ipv krenten? Daarvan heb ik er namelijk nog superveel in huis….

    • Serena
      Auteur
      4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

      kan hoor! Maar krenten zijn harder en daarom beter in dit recept.