Filmpje: It’s peanutbutter jelly time!

It’s peanutbutter jelly time! Peanutbutter jelly time! Peanutbutter jelly time! Peanutbutter jelly time! And heeey yeah hey yeah hey yeah hey yeah! And there you go, there you go, there you go, there you go!


Ik loop al een maand te kwijlen bij de peanutbutter & jelly thumbprint cookies van Love Veggies & Yoga en elke keer komt het er niet van. Vandaag is het een lekkere luie zaterdag met absoluut niets op de planning dus ik dacht, waarom maak ik ze vandaag niet gewoon? Je hebt pindakaas nodig, boter, suiker en bloem. En jam. Meestal heeft iedereen dit wel in huis en het beste van deze cookies: ze zijn no-bake! Geen oven dus. GewoonΒ ingrediΓ«ntenΒ mengen en hopsakee. Klaar is kees. Deze koekjes zijn in 10 minuten gefixt en ze zijn echt DE-LISH!

Omdat het alweer een tijdje geleden was dat ik een ‘Koken met Sjerena’ filmpje heb opgenomen wilde ik het niet in een fototutorial doen, maar in een leuk filmpje:

Voor 15 koekjes heb je ongeveer nodig;
– 4 eetlepels pindakaas
– 2 eetlepels boter
– 4 eetlepels bruine suiker
– 1 eetlepel witte suiker
– 12 eetlepels bloem
– 4 eetlepels poedersuiker
– kaneel, vanilleextract en zout naar smaak
– jam


Je kunt de koekjes maken zoals ik, maar de blog van wie ik het recept heb maakt de kuiltjes wat dieper zodat er meer jam in past. Ik denk dat ik dat zelf wat lekkerder zou vinden, aangezien de jam dan wat beter in verhouding zou zijn met de het pindakaaskoekjesdeeg.

Verder kun je ze het beste in de koelkast bewaren, in een afgesloten bakje. Mocht je toch niet zo gecharmeerd zijn van no-bake deeg? Dan kun je het een kwartiertje afbakken in de oven bij 180 graden celsius. Het deeg wordt dan wel heel bros en bijvullen met jam is een must! πŸ™‚


Variatietip: in plaats van jam kun je ze ook vullen met chocoladepasta! πŸ™‚


Eet smakelijk!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

125 Reacties

  1. 5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

    Ahhhh zo lekker!!! Deze ga ik zeker maken!

  2. Lauwchen
    5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

    ziet er echt heerlijk uit!

  3. Kitty
    4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Jammie, lijkt me echt suuuuper lekker!
    En wat een mooie nagellak heb je op, welke is dat πŸ™‚ xxx

    • Serena
      Auteur
      4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

      MY GOD they look delishious!! I’ve seen more on your site I wanna make. And your pictures are incredible beautiful. Love your blog! πŸ™‚

  4. sanne
    4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    lijkt me ook echt super lekker!

  5. Emma
    4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Ze zijn heerlijk! Ik heb ze ook gemaakt alleen in plaats van pindakaas heb ik nutella gebruikt haha! Ik heb je de foto gestuurd op twitter!

    Mijn twitter : thelifeofemma01

    Xxxx

  6. Fen
    4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Lijkt me nog best lekker! Wat heb je trouwens een leuke trui en mooie nagellak, waar zijn die van πŸ™‚ ?

  7. 4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Dit lijkt ontzettend op de heerlijke koekjes die ik in Marokko heb geproefd. Jammie!

  8. Puck
    4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Ik was klaar met het maken van het deeg maar toen heb ik wat water bij toe gevoegd want anders viel het in 1 keer uit elkaar.
    dus ik denk dat 12 eet lepels een beetje te veel zijn voor bloem.

    Veder vond ik het super leuk om ze te maken
    leuk idee

  9. Julia
    4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Leuk artikel! Doet me denken aan m’n afgelopen zomervakantie, toen ik in New Orleans in een heel mooi oud hotel zat. Daar waren de peanut butter jelly cookies een echte traditie! Elke avond vond je er eentje op je kussen, en om tien uur ‘s avonds sneakten alle hotelgasten naar de lobby, waar je zelf een peanut butter jelly sandwich kon smeren en kop hot chocolate met slagroom en marshmallows kon pakken, super leuk!
    http://www.thepavillon.com/tradition

    xxxx

  10. Julia
    4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    leuk artikel! doet me denken aan afgelopen zomervakantie! ik was toen in een prachtig oud hotel in new orleans, the pavillon, en in dit hotel waren de peanut butter-jelly cookies een echte traditie! elke avond vond je er eentje op je kussen, en om 10 uur ‘s avonds sneakten alle hotelgasten naar de lobby, waar je zelf een peanut butter- jelly sandwich kon smeren en een kop hot chocolate met slagroom en marshmallows kon halen! super leuk!

    http://www.lepavillon.com/tradition

    xxxx

  11. Kylie
    4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    sereen, die koekjes zien er echt DELICIOUS uit.. denk dat ik morgen maar eens aan de slag ga.
    en die trui wat je aan hebt.. super mooi! waar vandaan? als ik vragen mag πŸ™‚

  12. Puck
    4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Ik ga het nu maken heb net boodschapen gedaan.
    Lijkt me super lekker

  13. Valerie
    4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Aaah die roze trui! Mooi bij je huid ook vooral!

  14. 4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Rauwe bloem smaakt altijd een beetje raar, volgens mij zou ik na twee koekjes er al wel genoeg van hebben.

  15. 4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Ik heb net de koekjes gemaakt, ze zijn echt heerlijk!! Thanx!!
    xx

  16. Lish
    4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    leukleukleuk!!!!, ik ga het zeker maken!,
    maar dan ga ik het nog wel even in de oven doen denk ik
    super leuk filmpje!

  17. ---
    4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    meer recepten plies.

  18. mandy
    4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Lijkt me niet zo lekker, je neemt eigenlijk een hap van pindakaas met boter en bloem door elkaaar? Bah

  19. Eva
    4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Heejj ik heb geen poedersuiker kan ik dan ook wat meer suiker proberen?
    En kan je ipv vanille extract ook vanille suiker gebruiken?
    Xx

  20. 4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    ik ben helaas alergies voor pinda’s

  21. 4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Ik ben echt geen fan van pindakaas, maar moet zeggen dat ik het nog nooit in de ‘bakproduct’ heb geproefd. Dus misschien is het hoog tijd om me over de pindakaas-fobie heen te zetten. Looking good!

  22. 4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Zelf houd ik totaal niet van pindakaas en jam dus dit is niet echt iets voor mij.

    Maar wat ik eigenlijk even wilde zeggen is dat ik de kwaliteit van jouw filmpjes altijd erg goed vind! Het heeft ook nooit een te drukke achtergrond maar is heel fijn om te kijken!

  23. 4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    OMG super leuk recept dit wil ik wel eens proberen!

  24. 4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    hmm ziet er echt heerlijk uit =]

  25. Whitney
    4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Deed je er nou ook wat zout bij?

  26. 4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    hmmmmmmm…. ziet er heeeel lekker uit!! ik krijg er spontaan honger van haha
    xxx

  27. Kim
    4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Kan je dit ook maken zonder basterdsuiker, en dan met wat meer poedersuiker ofzo? Xx

  28. Ceren
    4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Pindakaas van de C1000 is echt de allergoorste die ik ooit heb gehad.
    Nee geef mij maar Skippy:) of van de aldi.

  29. 4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Γ‰n het is veganistisch, als je plantaardige boter gebruikt! πŸ˜€

  30. 4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Ziet er lekker uit en mooie trui heb je aan trouwens πŸ˜€

  31. Nathalie
    4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

    Hm, lijkt me erg interessant…Als belg ik ik vrijwel nooit pindakaas πŸ™‚
    Dat deegmensel lijkt me eigenlijk ook best geschikt voor cakepops!

  32. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Waarom moet ik dit ook weer echt om 12 uur lezen?! -.-‘ Geen enkele winkel is open, en i know echt heel erg, maar wij (daarmee bedoel ik mijn gezien behalve ik) eten geen pindakaas dus dat hebben we niet in huis!

    Dit is wat ik maandag als eerste ga maken ! ^^
    Ik vindt lekkere recepten echt heel erg fijn, net als de frozen yogurt met fruit, echt ideaal! Ik gebruik het niet elke dag, maar gewoon als healthy snack of op een zondag als ik lekker buiten ben geweest en zin heb in yougurt!

  33. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    LOL! Peanut Butter Jelly Time was de wekker van mijn oude mobiel πŸ˜‰ Voor als ik slaapdienst had op het wekker. Ik beloof je: zet ‘m hard genoeg en je bent gegarandeerd wakker πŸ˜‰

  34. Amber Viering
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    wat een ongelofelijk leuke trui! staat je heel goed!

  35. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Ziet er lekker uit, dit ga ik zeker proberen!

  36. Rianne
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Lijkt me best lekker! Helaas is onze keuken nu in verbouwing maar als die over 2 weekjes ongeveer klaar is ga ik ze zeker een keertje proberen.

  37. Rianne
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    thanks, nou heb ik dat mega irritante “its peanutbutter-jelly time” liedje in mn hoofd..
    Maar de koekjes zien er enorm lekker uit, ga ik zeker een keertje maken!

  38. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Ik denk dat ik die morgen maar eens ga bakken!
    x Springvibes

  39. Marthe
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Waar heb je die trui vandaan? Echt een hele leuke knallende kleur!!!

    • Sx
      7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

      JA! Sereen, deze koekjes zien er ook heel lekker uit, misschien een idee? πŸ˜€

  40. Debora
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Heb ze net gemaakt maar ik word er echt een beetje misselijk van, zo machtig xD Hou normaal wel van pindakaas.. Maar ziet er wel superleuk uit! Thanks for sharing Serena πŸ™‚

  41. annelies
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Ziet er erg lekker uit, moet ik eens proberen πŸ™‚
    Mag ik trouwens zeggen dat dat fucshia roze van je trui jouw enorm flatteert, moet je vaker doen πŸ™‚

  42. Dee
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Thanxxx Serena! Making those first thing in the morning!

  43. Femke
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Pindakaaskoekjes zijn zo lekker <3 Mijn favoriet heeft ook havermout! πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *