It’s peanutbutter jelly time! Peanutbutter jelly time! Peanutbutter jelly time! Peanutbutter jelly time! And heeey yeah hey yeah hey yeah hey yeah! And there you go, there you go, there you go, there you go!
Ik loop al een maand te kwijlen bij de peanutbutter & jelly thumbprint cookies van Love Veggies & Yoga en elke keer komt het er niet van. Vandaag is het een lekkere luie zaterdag met absoluut niets op de planning dus ik dacht, waarom maak ik ze vandaag niet gewoon? Je hebt pindakaas nodig, boter, suiker en bloem. En jam. Meestal heeft iedereen dit wel in huis en het beste van deze cookies: ze zijn no-bake! Geen oven dus. Gewoon ingrediënten mengen en hopsakee. Klaar is kees. Deze koekjes zijn in 10 minuten gefixt en ze zijn echt DE-LISH!
Omdat het alweer een tijdje geleden was dat ik een ‘Koken met Sjerena’ filmpje heb opgenomen wilde ik het niet in een fototutorial doen, maar in een leuk filmpje:
Voor 15 koekjes heb je ongeveer nodig;
– 4 eetlepels pindakaas
– 2 eetlepels boter
– 4 eetlepels bruine suiker
– 1 eetlepel witte suiker
– 12 eetlepels bloem
– 4 eetlepels poedersuiker
– kaneel, vanilleextract en zout naar smaak
– jam
Je kunt de koekjes maken zoals ik, maar de blog van wie ik het recept heb maakt de kuiltjes wat dieper zodat er meer jam in past. Ik denk dat ik dat zelf wat lekkerder zou vinden, aangezien de jam dan wat beter in verhouding zou zijn met de het pindakaaskoekjesdeeg.
Verder kun je ze het beste in de koelkast bewaren, in een afgesloten bakje. Mocht je toch niet zo gecharmeerd zijn van no-bake deeg? Dan kun je het een kwartiertje afbakken in de oven bij 180 graden celsius. Het deeg wordt dan wel heel bros en bijvullen met jam is een must! 🙂
Variatietip: in plaats van jam kun je ze ook vullen met chocoladepasta! 🙂
Until next time,
Serena Verbon
Morgen heb ik een luie dag dus dit ga ik morgen maken, lijkt me heerlijk. Ben altijd in voor iets nieuws.
Waaaah! Dit ga ik morgen maken!
Wat heb je een leuke trui aan! Waar heb je die vandaan? 🙂
ja dat vroeg ik me ook af ,vind die trui echt mooi.
zou je ook vanille suiker kunnen gebruiken in plaats van vanille extract? (:
ja dat vroeg ik me ook af
Ziet er lekker uit 😀 x
Of met een stukje banaaaaan! Jam jam jam!
Voor mijn gevoel moet het nog in de oven (wat dus niet hoeft) ik houd zelf meer van knapperig, gelukkig want deze koekkies kun zo om mijn heupen smijten haha. Vind de recepten (filmpjes) wel altijd super leuk blijven doen:)
Ik heb ze ook gemaakt maar bij mij zijn ze te zacht
🙁 Nu eet ik ze met een lepel. Maar ze zijn wel super lekker.
Ik heb het gemaakt met sanaz, en oooh wat is dit lekker 😀 Vooral met gesmolten chocolade!
echt heel leuk
het lijkt me zoo lekker en het is niet eens moeilijk om te maken!
No-bake lijkt me zo vreemd smaken, waarschijnlijk zit dat gewoon tussen mijn oren en is het heel erg lekker.
Wat een grappige koekjes 😀 Misschien ook een keer proberen, ben wel benieuwd naar dat deeg!
Lijkt me heerlijk! Met chocoladepasta lijkt me ook echt lekker 🙂
Zonder oven te bereiden? Joepie! Dan laat ik eens een keer iets NIET verbranden!
Oehh, lekker!
Liefs, Mariette
Is het erg als je geen bastard suiker hebt en moet je dan meer witte suiker in doen?
Ziet er heerlijk uit! Leuk filmpje 🙂
wow,, dat ziet er echt super lekker uit! 🙂
ziet er lekker uit
hoort er niet ook een ei in? Vorige keer had ik ze namelijk geprobeerd te maken, maar later bleek dat er een ei in moest (geloof ik), want ze waren heel smerig van structuur, en ze brokkelden uit elkaar!
Serena, je heet Serena en geen Sjerena, dus het zal dan ook wel ‘Koken met Serena’ zijn in plaats van ‘Koken met Sjerena’ XD
oeoehh! lekker! lijkt me juist leuk om ze te bakken, want dat broze vind ik juist lekkerder 🙂 ik hou niet zo van dat kleffe gedoe. ik denk ook dat je er dan makkelijker andere vormpjes van kan maken, misschien hartjes ofzo? 😛
Geen succes! Heb het net geprobeerd in de oven en ze komen er als 1 kleffe hap uit.. Daarbij houd ik normaal helemaal niet van pindakaas, maar ik dacht; met al die ingredienten zal het wel meevallen met die smaak. Niet dus 🙁
Mmmmhhhh.. dit ben ik op dit moment aan het maken! 😀
Ziet er heerlijk uit zeg! 🙂
ik ga ze echtt wel proberen!! 🙂
Dat ziet er lekker uit!! Ik was net aan het balen dat we geen jam in huis hebben maar stiekem vind ik chocola toch ook wel een heeele goede vervanger;) Morgen maar eens proberen.
Ze zijn superlekker, ik heb ze meteen gemaakt! Morgen maak ik er een heleboel om op school uit te delen, ze zijn echt goddelijk. Dank je wel! 😀
Dit ziet er echt goddelijk uit en is zo makkelijk te maken, dit ga ik echt een keertje doen!
Ah dat ziet er leuk uit! 😀
Dit heb je niet opgenomen in je eigen keuken ofwel haha?! 😛
Ik hou echt van pindakaas en jam, morgen ga ik deze koekjes maar even maken : )
Wat een leuk recept! Wij hebben thuis geen oven, dus dit ga ik zeker eens proberen!
Lekker! Ik maak zelf ook wel eens pindakaas koekjes, en dan doe ik er ook gehakte (ongezouten) pinda’s en wat stukje melkchocola doorheen. Ik heb er toevallig nog een paar liggen, ik ga er straks jam op doen, ik ben benieuwd naar de smaak! 🙂
Ik heb ze snel gemaakt, maar ze zijn wel heeeel erg machtig, je voelt de suike je tanden aantasten lol.
Superleuk! Ik ben écht geen fan van de combinatie op brood, maar dit ziet er heerlijk uit!!
Jammieeee, dat ziet er lekker uit! Leuk recept joh, ga het ook proberen!
Heerlijk ziet er echt heerlijk uit!
Leuke post!
mmmhm dat ziet er weer heerlijk uit!
Héérlijk! Lijkt me echt heel erg lekker. Ik vind ze er ook super schattig uit zien, trouwens. En wat heb je een leuke trui aan!
lijkt supper lekker!
Het ziet er super uit !! Maar is het niet ongezond zo ongebakken ???
Nee hoor, er zit geen ei in dus je eets niks rauw : )
waarom zou het ongezond zijn? Deze veel van deze producten eet je ook gewoon los van elkaar. Maar als er bv. ei in zit, is het wel beter als je het in de oven doet, vanwege de kans op salmonella. Maar er zijn dan ook weer gewoon recepten met rauw ei, zonder dat het gebakken wordt, dus tja 😉
Ik heb echt nog nooit peanutbutter + jelly gehad, ben er nu toch wel heel benieuwd naar! Had vorige week wel pindakaas cupcakes gemaakt, die waren ook heeerlijk 🙂
Wauw, dit ga ik morgen ochtend maken, sowieso!
Is het alleen niet slecht, om het zo ongebakken te eten?
xxxxx <3
Ik heb ze gister avond gemaakt!
Ze zijn echt super lekker !
Maar eigenlijk, vind ik ze zonder jam lekkerder.. Dat deeg, omg nomnomnom ! 🙂
xxxxxx <3
Hmm! Dit ga ik ook eens proberen! Je hebt trouwens niet de poedersuiker bij de dingen staan die je nodig hebt.. Ik raakte er wat door in de war..
Oeps sorry, overheen gelezen.. Stond er wel..
Jummie!
Alleen ben ik toch wel meer van het bakken maar dit lijkt mij heel erg leuk om te proberen.
Ik raad je trouwens aan om ook een keer oreocake te maken (als je oreo lust dan).
Echt heel lekker !
Pinda-allergie, maar zien zien er wel heel erg leuk uit!
Ja hier nog zo een. Ik walg al bij de geur of bij sate-saus of als het ergens in zit verwerkt (zelfs als andere mensen totaal geen pinda proeven, krijg ik al een reactie op het kleintje spoortje.) Super irritant.. Toch ziet het er best smakelijk uit!
hier nog een..
deze koekjes worden hem dus helaas niet voor ons !
Oewww, het ziet er heul lekker uit!
Proef je veel pindakaas terug? Want dat vind ik op brood ofzo niet lekker, maar miscchien verwerkt in een koekje wel (:
Oooooh nooooo. Ik ben de laatste paar dagen al chcopasta aan het snoepen. Dit MOET ik maken..
Dat ziet er echt HEEERLIJK uit! Binnenkort maar weer eens de keuken in! Thanks voor het recept!
Ik lust normaal gezien geen pindakaas, maar zo in een koekje lijkt het me wel lekker. Ik denk dat mijn vriend er zeker voor te vinden is, hehe :).
Mmmm lijkt me superlekker! 😀