Vandaag ben ik weer de uitdaging aangegaan om een complete avondmaaltijd te maken voor €3. Ik bedoel geen €3 per persoon, maar echt €3 in totaal. Ik ga naar de Lidl, let op speciale aanbiedingen en zoek in de onderste schappen voor de scherpste prijzen. Je moet soms wel wat creatief zijn, maar het is een leuke uitdaging!
Deze keer maak ik een lekkere pasta met een pittige tomatensaus, vegetarisch gehakt en gegrilde courgette.
Bij elkaar was ik €2,98 kwijt aan boodschappen. Ik betaalde €0,45 voor de macaroni (Lidl), €0,39 voor de diced tomatoes (Euro Shopper), €1,69 voor het vegetarische gehakt (Lidl) en €0,40 voor de courgette (aanbieding groenteboer). Hier kan ik een lekkere, gevulde pasta voor maken voor zo’n 4 personen. Een goede basis voor een stevig avondje stappen (of sporten)!
Naast de gekochte producten mag je bij deze challenge ook gebruik maken van basisingrediënten, zoals;
– specerijen (peper, zout, kaneel, kerry)
– knoflook
– bouillonblokje
– sambal
– ketjap
– mayonaise, ketchup (als smaakmaker)
– azijn
– suiker
– citroensap
– olijfolie
– boter
Met deze challenge wil ik laten zien dat eten koken echt niet altijd veel geld hoeft te kosten en dat je ook met een klein budget een gezonde, goede maaltijd op tafel kunt zetten. Heb jij jezelf al uitgedaagd om voor €3 te koken?
Wat vinden jullie van dit pasta recept? Is het iets voor jou?
Until next time,
Serena Verbon
Ziet er super culinair uit op de foto’s. Knap gedaan weer voor dat geld!
Ik ga dit zeker een keer maken, vooral olie en knoflook wist ik niet ..
Oeh dat ziet er lekker uit!
SUIKER in Pastasaus? Me haren gaan ervan overeind staan. Dat is helemaal niet nodig joh Serena .ik maak mijne ook from scratch,met passata en verse gehakt en een zak Italiaanse fijne groente van de ah.
Denk dat dit echt iets is voor studenten.Voor een normaal gezin mis ik echt wat extra groente.
studenten eten ook groente.
Suiker doe je altijd bij tomaten die je kookt, om de zuurte eruit te halen. Kijk ook maar eens naar hoe de Italianen het from scratch maken, die doen ook altijd wat suiker erbij.
Ik ga deze met vegetarisch gehakt zeker proberen! Ik doe het ook altijd met vers gehakt en de zak italiaanse fijne groente van de ah 😉 Maar ga dit toch proberen, met een paprika erbij.
je kunt de saus ook gewoon een poosje laten pruttelen. Wordt ie ook zoeter en smaakvoller van. Ik vind suiker ook niet per se nodig.
Leuk leuk leuk. Ga ik zeker maken!
Ziet er heerlijk uit, ga het ook eens proberen!
Wat me opviel is dat je in het begin heel vaak knipperde met je ogen, als je daar op let denk je echt ”Wow, haha! (en prachtige ogen ;))
Vanavond gemaakt, heel lekker! Alleen wel even wat meer groenten toegevoegd, want een blik tomaten en één courgette noem ik niet bepaald veel 😉
Zo leuk en lekker om te zien alle dingen die jij maakt, super ideeën.
wel jammer dat je altijd smakt in je video’s, misschien iets minder dichtbij filmen op het laatst 🙂
Klinkt lekker, maar ik vind één courgette wel erg weinig groenten voor vier personen. Kun je niet veel beter het vegetarisch gehakt laten voor wat het is en meer groenten toevoegen?
Auteur
hi Alysa, tomaten zijn ook groente.
Oooh, klinkt heel goed! Ik kook ook heel vaak goedkoop. Eet sowieso bijna geen vlees, dus dat scheelt al heel veel en ik ben ook niet echt van de dure merken, haha! 🙂