Daar ben ik weer met voorlopig even de laatste €3 food challenge. Vandaag heb ik mezelf (en 8 andere bloggers) uitgedaagd een lekkere avondmaaltijd op tafel te zetten onder de €3 en dit keer waag ik me aan iets waar ik me nooit eerder aan heb gewaagd: een hartige taart! De bodem maak ik ‘from scratch’ en de vulling bestaat uit witlof met een romige kruidensaus. Voor een krokante bite en een extra zoutje strooi ik knapperige katenspek bovenop. Het is even een klus om te maken, maar ik ben trots op mijn allereerste hartige taart ooit. Het resultaat mag er zijn!
Bekijk hieronder het recept voor mijn witloftaartje met knapperige katenspek;
Boodschappenlijstje;
witlof €0,50 bij de groenteboer
kookroom van Lidl €0,49
verse kruidenkaas van Lidl €0,65
katenspek van Lidl €0,69
2 eieren van de markt €0,40
totaal €2,73
Zelf toegevoegd;
200 gram bloem
100 gram roomboter/margarine
snuf zout
Het liefst wilde ik hamblokjes door de vulling van dit taartje doen, maar hamblokjes zijn potjandikkie €2 per pakje! Wat een geld. Spekjes waren ook boven mijn budget, vandaar mijn keuze voor katenspek.
Recept;
maak een kneedbaar deeg van de bloem, boter, een ei, zout en water. Koel het zo’n half uurtje af in de koelkast. Rol het deeg uit en bekleed er een taartbodem mee. Prik gaatjes in het deeg. Leg een laag bakpapier op het deeg en verzwaar het met droge pasta of rijst. Bak 20 minuten af. Deze methode – dus het voorbakken van de taartbodem – heet blind bakken en wordt aangeraden zodat het deeg volledig gaar zal worden en de vulling niet in de bodem trekt, waardoor de bodem niet slap en zacht zal worden maar gewoon goed stevig blijft.
Maak in de tussentijd de katenspek krokant door het tussen twee keukenpapiertjes in de magnetron te doen voor zo’n 2 – 3 minuten. Snijd de witlof, was het goed, en wok het zo’n 2 minuten op hoog vuur. Doe er naar smaak wat citroensap, peper en zout bij. Als de taartbodem klaar is verspreid je de witlof over de bodem. Meng 250 ml kookroom, 100 gram verse kruidenkaas en een ei tot een smeuïg geheel. Eventueel kun je (een deel van) de krokante katenspek erdoorheen mengen. Giet het mengsel over de witlof heen en bak het geheel nog eens 30 minuten af bij 200 graden.
Wow, ik ben een beetje verbaasd én zelfs een beetje trots op het eindresultaat. Het is een heerlijke knapperige taartbodem geworden met een smeuïge, romige vulling. De verse kruidenkaas geeft er een lekkere smaak aan (maakt het niet te flauw) en ik ben gewoon dol op witlof. De krokante en zoute katenspek zorgt voor een knapperige bite.
Benieuwd naar nog meer lekkere €3 recepten? Hieronder zijn 8 andere bloggers ook de uitdaging uitgegaan en dit is wat zij hebben gemaakt.
- Danique van lifestylingjoural.com: Ovenspaghetti Mozzarella (+ video)
- Veronique van verodoesthis.blogspot.be: Vegetarische wok
- Diana van dianakookt.nl: Pitapizza’s
- Luana van lifewith-louie.nl: Tortellini-maaltijdsoep
- Yvonne van schoonheidspromotie.nl: Uientaart
- Lois van loislorinde.nl: Ei wraps
- Elise van thebeautysuitcase.com: Risotto met spek en tomaat (+ video)
- Kim van lifemystyle.eu: Pasta pesto met tonijn
Met deze challenge willen we laten zien dat eten koken echt niet altijd veel geld hoeft te kosten en dat je ook met een klein budget een gezonde, goede maaltijd op tafel kunt zetten. Hopelijk hebben we je geïnspireerd en ga je zelf ook eens de uitdaging aan om een €3 maaltijd te creëren!
Dit was voorlopig even de laatste €3 challenge, maar jullie hebben inmiddels meer dan 30 recepten waarmee je wel even vooruit kunt volgens mij. Over een tijdje zal ik weer gaan starten met deze leuke uitdaging, maar omdat ik de afgelopen maand zoveel €3 challenges heb geplaatst wil ik eerst even wat ander soort video’s gaan maken voordat ik weer verder ga.
Ik hoop dat jullie hebben genoten van de €3 food challenges tot nu toe!
Until next time,
Serena Verbon
Ziet er erg lekker uit!
Dat ziet er echt wel heerlijk uit!
doe vaker een challenge. Het is leuk en ja je kan de basmati rijst gewoon koken en eten niets mis mee hoor. 🙂
Wat ziet het er mooi uit!
Hoi Serena!
Het ziet er heerlijk uit!
Voor hoeveel personen is dit recept ongeveer?
Groetjes!
Wat leuk dat je helemaal zelf de bodem hebt gemaakt! Het ziet er heerlijk uit!
Dat ziet er weer echt heerlijk uit!
Hee serena! Ik vind dit soort recepten echt heel leuk!
Je hele site vind ik by the way echt geweldig, je bent een harstikke leuke meid met humor, stijl en je bent gewoon lekker down to earth (tenminste zo kom je over)
En daarbij heb je een topfiguur en haar om jaloers op te worden
Wow, misschien is dit een manier om witloof te leren eten!
Hihi leuk filmpje, ik ben trots op je! 🙂
Wauw dit ziet er echt heerlijk uit ! Ik ben dol op jou €3,- receptjes !
De andere bloggers hebben ook toffe dingen gemaakt zeg. Ik kan weer even vooruit ! 🙂
Hopelijk kan ik met dit taartje mijn vriend verrassen, hij is namelijk gek op witlof ( Ja echt 😛 )
Jammer dat het er weer op zit voorlopig. Maar genoeg inspiratie ook dankzij de andere bloggers 😉 xx
Kan iemand mij eens uitleggen wat katenspek is? xD toen ik de titel zag, dacht ik dat ze witloof met kattenspek had geschreven hahaha
Hahaha ja zie je het al voor je? XD
Katenspek is gewoon een soort ontbijtspek, van die langwerpige dunne plakjes maar dan gerookt dacht ik
Haha ja raar beeld he xD dankjewel voor je uitleg! 🙂
Mm, sounds good! Jammer dat het voorlopig even stopt, ik kan nooit genoeg budget recepten hebben! Ik kijk alvast uit naar de volgende lading (:
Leuk artikel! Weet je hoe het komt dat ik je niet meer kan vinden op bloglovin?
Ja ik heb hetzelfde! Super raar! :l
Wat een lekker en origineel recept heb je gemaakt Serena! De andere bloggers hebben het ook weer super leuk gedaan! Fijne inspiratie!
Omg leuk!! En lekker, en goeie tip van die katenspek tussen twee bakpapiertjes in de magnetron knapperig laten worden.
Ziet er erg lekker uit! Ik eet eigenlijk nooit witlof dus misschien moet ik het maar eens met dit hartige taartje proberen.
Liefs, Iris
Het ziet er echt heerlijk uit (en je mag inderdaad supertrots zijn op het eindresultaat), alleen jammer genoeg hou ik niet van witlof hihi 😉 Wel mooi om te zien dat je met zo weinig geld zo mooi gerecht op tafel kan zetten 🙂 X
Dit ziet er echt lekker uit! Zo’n bodem heb ik wel vaker gemaakt, is echt makkelijker en sneller dan het in eerste instantie lijkt. Ik ben dan wel vegetariër, dus ik gebruik vegetarische spekblokjes die ik nog in de vriezer heb liggen. Ik speel elke keer vals, maar het resultaat is echt lekker dus who cares 🙂
De rijst kun je niet meer koken. Heb rijst ook voor het bind bakken gebruikt omdat ik toen nog geen gedroogde bonen in huis had. Vervolgens heb ik de rijst geweekt, nam echt enorm veel water op. Toen m’n moeder de rijst ging koken werd het echt een soort pap 🙁
Ziet er super mooi uit. Eentje die ik niet snel zal maken of eten maar vind het wel een plaatje om te zien.
PS. Ik krijg geen feed binnen van BeautyLab via Bloglovin…? Ben ik de enige? Dacht laat het even weten.
Ik heb hetzelfde met Bloglovin!
Ik ook!
Oei neem de ingrediënten lust en/of eet ik niet, dus dit is niks voor mij. Maar het is wel een heel creatief recept.
Dit ziet er wel lekker uit ondanks ik geen witlof lust. Althans het is al heeeel lang geleden dat ik dat voor het laatst heb geprobeerd. Misschien is dit de trigger om het weer te proberen…
Ziet er echt verrukkelijk uit, helaas mag ik geen varkensvlees. X
Ziet er heerlijk uit! Ik zou zelf geen katenspek gebruiken, omdat ik geen varkenvlees eet, maar zonder lijkt het me ook erg lekker! En dan is het nog goedkoper ook!
Leuk recept! Ik eet zelf vega, dus een van mijn favo goedkope recepten is een linzen burger. Klinkt lame maar is superlekker. Er gaan linzen, spinazie, havermout, pesto en eieren in en is heel lekker te eten als een gewonen burger. Het recept is van de allerhande 🙂
Ziet er lekker uit en dat voor 3,- euro!
Bedankt voor de challenge Serena! Ik vond het heel leuk om te doen. Jouw recept lijkt me heel lekker! Ik heb dus ook nog nooit zelf – helemaal van scratch – een hartige taart gemaakt. Wil ik wel een keer proberen! Super leuk ook om te zien dat jij zo’n taart hebt gemaakt en ik weer totaal iets anders! En dat voor slechts 3 euro!
Wederom een super leuk stukje!! Serena, welke fotoshop, fotobewerker gebruik jij? Het staat zo netjes met die tekst in je ”uitgelicht” foto! =) xxx
Ziet er heerlijk uit! Knap hoor hoe je het steeds weer voor elkaar krijgt om voor €3 een maaltijd neer te zetten!
Wat een goed idee om zelf de bodem te maken. Kruidenkaas + witlof is ook mijn favoriete combinatie, ik heb het vrijdag nog gegeten met kippenblokjes en aardappels.
Ziet er lekker uit!
Lijkt me wel lekker!
Alleen echt gezond is het natuurlijk niet he..
Mijn nieuwe favo zondagse post! Je linzen soep is al regelmatig gemaakt! En helemaal in to soepen maken, vandaag brocoli zalm soep Hihi fijne zondag wijfieeeee
Hi Serena,
Wat ziet de taart er onwijs lekker uit. Ik ga hem zeker ook een keertje proberen te maken, maar dan een vegetarische versie.
Ik vond het echt super leuk om mee te mogen doen met deze Challenge.
Yvonne
Lekker!
Ziet er lekker uit. Ook heel leuk dat al die andere bloggers ook meedoen!
Zo leuk dat je zoveel aan het koken bent de laatste tijd!
Ziet er lekker uit!
Wat een heerlijk recept! Hartige taartjes zijn altijd goed, haha. Ik vond het erg leuk om mee te doen aan de challenge!
Dat ziet er weer heerlijk uit! Mooie combi: witlof, kruidenkaas, katenspek. Ik maak weleens een bladerdeegtaart met witlof, mozarella en ansjovis dus ga deze variatie zeker eens proberen.
Ik eet zelf geen vlees, maar ik denk dat het ook zonder het katenspek een heerlijk taartje is. Top!
Wat een leuk recept, eigenlijk een soort van quiche alleen met minder ei. Grappig om te zien dat je een fles als deegroller gebruikt, een creatieve oplossing.
Supergoede keuze om eens een hartige taart te maken Serena! Ik ben echt die-hard fan van hartige taart, zó lekker… Het fijne is ook dat je er mee kunt variëren wat je wilt, je stopt gewoon wat lekkere groente in het ‘deegbakje’, wat vlees misschien of andere ingrediënten, en je vult het met wat room. Deze variant met witlof en spek lijkt me ook top, klinkt heerlijk en ziet er goed uit!