Van de Lidl naar de Xenos, van de Xenos naar de groenteboer, van de groenteboer naar de Jumbo en van de Jumbo naar de Albert Heijn. Als ik bezig ben met een €3 food challenge dan loop ik altijd het hele winkelcentrum af op zoek naar de beste aanbiedingen en de goedkoopste producten. Maar, het is gelukt. Het was even een gepuzzel maar uiteindelijk heb ik een een geweldig lekkere vegetarische curry voor jullie bedacht.
Wat houdt de €3 challenge in? De regels zijn simpel: doe voor maximaal €3 aan boodschappen en bereid hiermee een complete avondmaaltijd voor 2 of meerdere personen. Het is dus niet dat je voor €3 per persoon aan boodschappen kunt doen, het moet echt €3 in totaal zijn. Ook is het niet toegestaan om pasta, rijst, aardappelen of andere ingrediënten die je nog in huis hebt te gebruiken, je moet namelijk alles kopen. Het enige dat je niet hoeft te kopen zijn kruiden en specerijen of boter en olie om in te bakken. Met deze challenge wil ik jullie laten zien dat koken echt niet altijd veel geld hoeft te kosten en dat je ook met een klein budget een gezonde, goede avondmaaltijd op tafel kunt zetten.
Hieronder het recept van deze romige, geurige rode curry met linzen en aardappelen;
Boodschappenlijstje;
Geeta’s Mild Curry Paste – €0,49 (Xenos)
400 gram gepelde tomaten uit blik – €0,39 (Albert Heijn)
een medium ui – €0,09 (groenteboer)
2 grote aardappelen – €0,44 (groenteboer)
kokosnootmelk – €0,73 (Albert Heijn)
Bonduelle linzen in blik– €0,86 (Albert Heijn)
totaal – €3,00
Mocht je in plaats van de kant-en-klare curry paste liever zelf de kruiden willen toevoegen, dit zit er in:
Recept;
Schil de aardappelen, snijd ze in grove hapklare stukken en gaar ze even voor in de magnetron. Dit doe je door de stukken in een magnetronbestendige schaal met een laagje water te leggen, deksel erop, en dan 6 minuutjes bij 800 Watt. Snijd in de tussentijd de gepelde tomaten in blokjes en snipper de ui.
Fruit de ui zachtjes in een laagje olijfolie. Als de ui zacht is geworden en lichtjes beginnen te karameliseren, voeg je de uitgelekte linzen en de voorgegaarde aardappelen toe. Schep alles zo’n 2 minuten om. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de Mild Curry Paste toe en schep alles weer zo’n 2 minuten goed om. Voeg 100 ml water toe aan de pan en laat het geheel nu 15 minuten sudderen op een laag vuurtje. Breng als laatste je curry op smaak met eventueel wat zout, peper en extra sambal en voeg helemaal op het eind pas de kokosnootmelk toe. Dit maakt de curry wat zachter, romiger en geeft er een heerlijke tropische smaak aan. Schep de curry in een kom en garneer eventueel met wat takjes koriander uit je tuin.
Deze curry is lekker vullend, geurig, romig en rijk van smaak. Eet het zo, of combineer het met een kommetje rijst. Ik moet zeggen dat dit echt één van de lekkerste recepten is die ik tot nu toe heb bedacht. En het mooie is dat dit recept ook nog eens 100% vegan is. Zoals jullie weten ben ik wat meer aan het experimenteren met vis- en vegetarische gerechten en dit is echt een prima voorbeeld van een vegetarisch gerecht waarbij je het vlees totaal niet mist.
Sterker nog, dit gerecht vind ik zo’n succes, ik denk dat ik het morgen gewoon weer ga maken. Ik heb namelijk een bakje met restjes aan Nena en Roy gegeven (omdat ik er zo trots op was), maar daar heb ik nu spijt van! Ik heb er gewoon WEER trek in.
Ik hoop echt dat jullie dit gerecht gaan maken thuis. Deze vegetarische curry is echt van dat typische ‘comfort food’. Het is goedkoop, snel klaar en echt (maar dan ook écht) superlekker! Ik word er gewoon helemaal gelukkig van.
Happy cooking!
Until next time,
Serena Verbon
Hoi serena.
Ik maak er nog pappadums bij van pataks original.
Dan kun je met de pappadums lekker de ccurry van je bord scheppen!
Ik ga het zo klaar maken! Lijkt me heel lekker
Het staat nu te sudderen! Het enige wat ik er nog aan toe heb gevoegd, is bamboe. Ben heel erg benieuwd 🙂