DIY | Mango & Kokos taartjes

Vandaag heb ik een superlekker en onwijs simpel recept voor jullie, namelijk tropische Mango & Kokos taartjes. Ik liep langs de groenteboer en ik zag dat de mango’s in de aanbieding waren; slechts €1 per twee stuks. En echte knoeperts dat het waren!

Natuurlijk zat ik na een halve mango al helemaal vol, dus ik dacht, wat kan ik hier verder mee maken? Ik keek in mijn koelkast. Leeg. Ik keek in mijn vriezer. Een pak bladerdeeg. Mijn brein begon te werken (beeld je nu draaiende tandwieltjes in) en ineens had ik het! Dit worden Mango & Kokos taartjes!

mango kokos taartjes_1Ik heb hier een pak Millefoglie bladerdeeg. Ik zag het liggen bij de pizza’s en dacht, hee dat is leuk om te proberen. Het zijn geen plakjes, maar één grote plak en ook nog eens glutenvrij. Heb je dit niet dan kun je gewoon de oude vertrouwde bladerdeeg van Koopmans gebruiken natuurlijk! Verder heb je nodig een mango (een kwart), suiker (ik gebruik palmsuiker) en kokos.

mango kokos taartjes_2 Gebruik je plakjes bladerdeeg dan kun je deze zo laten, of eventueel door de helft snijden, maar aangezien Millefoglie één lap deeg is leek het mij wel leuk om eens een keer rondjes te maken. Die haal ik er simpelweg uit door er met een rond glas in te drukken.

mango kokos taartjes_3 Leg je rondjes op een rooster met folie en begin nu aan je mango. Schil je mango met bijvoorbeeld een dunschiller. Dat vind ik zelf het makkelijkste en snelste werken.

mango kokos taartjes_4 Snijd er vervolgens dunne plakjes vanaf.

mango kokos taartjes_5Rangschik de plakjes op je stukje bladerdeed en strooi er wat suiker overheen. Dit gaat straks lekker karameliseren, yum!

mango kokos taartjes_6 Strooi er als laatste wat kokos overheen voor de tropische finish! Nu kunnen je taartjes in de oven. Ongeveer 20 minuten bij 200 graden. Daarna kun je er eventueel nog wat extra kokos overheen strooien, of gooi er een toef slagroom bovenop, en voila! Je tropische taartjes zijn binnen no-time klaar!

mango kokos taartjes_9 mango kokos taartjes_7 mango kokos taartjes_8Natuurlijk kun je dit met elk soort fruit maken, zoals appel, peer, sinaasappel of wat er dan ook in de aanbieding is of waar je op dat moment zin in hebt. En je kunt ze ook hartig maken!

De combinatie appel/kaneel, peer/blauwkaas of sinaasappel/munt lijkt me ook erg lekker! Ze doen het geweldig als party snack, voor iets zoets voor bij de koffie of gewoon als lekker tussendoortje. En ze zijn echt zo klaar! Zien ze er niet schattig uit? En ik kan je vertellen dat ze ook heerlijk hebben gesmaakt 🙂

Eet smakelijk!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

44 Reacties

  1. 3 februari 2016 / woensdag, 3 februari 2016

    Wat een lekker receptje zeg! Ik ben meteen aan de slag gegaan en heb er een hartige variant van gemaakt. Het was heerlijk.

  2. Eliska
    5 oktober 2014 / zondag, 5 oktober 2014

    Oehh dat ziet er heel lekker uit! Zeker proberen :)))

  3. Syl
    5 oktober 2014 / zondag, 5 oktober 2014

    Ik ga ze proberen met peer en blauwe kaas! (pizza met die combo is ook zo lekker)

  4. 5 oktober 2014 / zondag, 5 oktober 2014

    Wat heerlijk. Gebakken mango is hier een grote fave!

  5. Nienke
    4 oktober 2014 / zaterdag, 4 oktober 2014

    Mijn complimenten over je fotografie, super mooie fotos!

  6. Bo
    4 oktober 2014 / zaterdag, 4 oktober 2014

    beeld je nu draaiende tandwieltjes in. Hahaha geniaal

  7. 4 oktober 2014 / zaterdag, 4 oktober 2014

    Ohh dit ziet er zo lekker uit!

  8. Annika
    4 oktober 2014 / zaterdag, 4 oktober 2014

    Pompoenpitten, geitenkaas en honing doet het ook altijd erg goed! Dat doe ik wel eens, als borrelhapje 🙂

  9. 4 oktober 2014 / zaterdag, 4 oktober 2014

    Ziet er lekker uit zeg! Zou ik zelf nooit op komen. Ik gooi alles wat ik over heb gewoon in de blender 😉

  10. Marlous
    4 oktober 2014 / zaterdag, 4 oktober 2014

    Hoe simpel! Waarom verzin ik niet dit soort snackjes ^^ Ik ga dit zeker een keer proberen! Het feit dat het makkelijk is maakt de drempel laag om ze eens te maken, leuk!

    • DENISE FAAS
      4 oktober 2014 / zaterdag, 4 oktober 2014

      oke

  11. Elke
    4 oktober 2014 / zaterdag, 4 oktober 2014

    Lekkere tropische combi!

  12. 4 oktober 2014 / zaterdag, 4 oktober 2014

    Oeeeh, die zien er echt supergoed uit! Ga ik ook een keer proberen!

  13. Nienke
    4 oktober 2014 / zaterdag, 4 oktober 2014

    Ziet er lekker uit! Ik denk dat ik vandaag of morgen de appel/kaneel variant ga maken!

  14. 4 oktober 2014 / zaterdag, 4 oktober 2014

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik moet ook weer eens een mango kopen.

  15. Abu
    4 oktober 2014 / zaterdag, 4 oktober 2014

    ziet er lekker uit! Moet dit ook gaan maken, het is echt heel makkelijk en lijkt me super lekker.

  16. 4 oktober 2014 / zaterdag, 4 oktober 2014

    Oh jeetje, dat ziet er echt heel lekker uit!

  17. Ger
    4 oktober 2014 / zaterdag, 4 oktober 2014

    Wat een heerlijk en simpel receptje. Die sla ik gelijk op.

  18. G
    3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    leuk idee! en lijkt erg lekker!
    (maar is wel kokosbloesemsuiker en geen palmsuiker?)

    • Serena
      Auteur
      4 oktober 2014 / zaterdag, 4 oktober 2014

      Haha, you are RIGHT!

  19. 3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    Ze zien er echt super lekker uit!

  20. 3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    Dit ziet er leuk en origineel uit hmm! Ik ben dol op mango!

  21. Sanne
    3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    Yaaay, een glutenvrij recept!!! Keileuk, ik moet glutenvrij eten 🙂 lijkt me lekker!

  22. 3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    Oeh wat lekker!! Dit wil ik maken!!

  23. 3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    Wat super makkelijk. Lijkt mij ook nog eens heerlijk.

  24. 3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    oeh yum! Wat een goed idee! Ziet er heerlijk uit!

  25. Ruth
    3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    Mmmmm, ik krijg nu al trek. Zondag meteen klaarmaken voor mijn vrienden!!!

  26. 3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    Oeh, ziet er heerlijk uit! Dit ga ik zeker eens proberen. Thanks voor het recept!

  27. 3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    Mm dat ziet er heerlijk uit!

  28. 3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    Oeh dit ziet er goed uit.. Dat ga ik zeker eens proberen! *recept opslaat*

  29. 3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    Aah deze zien er zo lekker uit, en makkelijk te maken!

  30. 3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    Ik heb al veels te lang geen Mango meer gegeten, terwijl ik het zoooo lekker vind. Dit is echt wel super simpel en lijkt mij erg lekker. Ik ga zeker eens een variatie maken. xxx Lucinda

  31. 3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    Millefoglie ken ik niet. Daar ga ik zeker op
    zoek naar.

    Die tandwielen in mijn brein doen het op dat moment gewoon niet. Ben helemaal niet creatief.

  32. 3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    Oehh hier hou ik nou van! Simpele, lekkere recepten, niet veel rare en speciale ingrediënten nodig.

  33. 3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    Heerlijk Mango, deze koekjes zien er ook goed uit! En wat een handige tip de dunschiller om de Mango te schillen!

    • Serena
      Auteur
      4 oktober 2014 / zaterdag, 4 oktober 2014

      Hoe deed jij het dan, vraag ik me af? Gewoon met een normaal mesje? Ik schil bijna alles met de dunschiller namelijk 🙂

  34. 3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    Ziet er heerlijk uit! De appel kaneel variant lijkt me erg lekker!

  35. 3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    Heerlijke combi, mango en kokos 🙂

  36. 3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    Ziet er heerlijk uit! En fijn ook dat je er maar zo weinig voor nodig hebt, dat maakt het echt iets dat je bijna altijd wel kan maken!

  37. 3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    Ohh dit ziet er echt ZO lekker uit! En het is ook nog eens makkelijk om te maken 😀 Lijkt me ook lekker met appel en peer inderdaad 🙂

  38. 3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

    Oh! Wat simpel! Dat moet ik zelfs nog kunnen!
    Ziet er ook erg leuk en lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *