Mijn mama maakt de allerlekkerste cinnamon rolls. Lekkerder dan die van Cinnabon, echt waar! Ze zijn lekker smeuïg en sappig, een beetje zacht, maar ook een beetje knapperig en natuurlijk superzoet. Het is best een klusje om ze te maken, maar als je ze gaat maken dan heb je er meteen een hele hoop zodat je er heel veel mensen gelukkig mee kunt maken.
Hieronder de video waar ik laat zien hoe je de lekkerste cinnamon rolls kunt maken;
Klik hier als je de video niet kunt bekijken.
Stap 1: gistmengsel
- 100 gram kristalsuiker
- 120 ml zonnebloemolie
- 480 ml volle melk
- verwarm op een middelmatig vuurtje (niet aan de kook brengen)
- zet het apart zodat het weer afkoelt tot warm
- voeg 1 zakje gist (Dr. Oetker, 7 gram) toe en laat dit staan
- voeg 450 gram bloem toe (witbroodmix kan ook, maakt het iets knapperiger)
- laat het geheel 1 uur rijzen op een warme plek
Stap 2: gistmengsel afmaken
- 3 gram bakpoeder
- 3 gram baking soda
- 60 gram meel
- 8 gram zout
- mengen en minimaal 1 uur in de koelkast zetten
Stap 3: uitrollen en vullen
- rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 70 x 25 cm
- smelt 225 gram boter en verdeel het over je deeg
- bestrooi ruim met kaneel
- bestrooi met 200 gram kristalsuiker of basterdsuiker
- rol het deeg strak op
Stap 4: snijden en bakken
- snijd de rol in gelijkmatige stukken van 1 – 2 cm breed
- plaats ze met de snijkant naar boven in ingevette ovenschalen of bakvormen, niet te dicht bij elkaar
- laat alles nogmaals 20 minuten rijzen op een warme plek
- bak alles hierna zo’n 15 – 18 minuten af in een voorverwarmde oven van 190 graden
Stap 5: frosting
- 250 gram poedersuiker
- 90 ml volle melk
- 30 gram gesmolten boter
- snufje zout
- een paar flinke scheuten Douwe Egberts koffiesiroop met karamelsmaak
- giet de frosting over de versgebakken cinnamon rolls
Dit recept zorgt voor zo’n 3 goedgevulde ovenschalen (25 – 30 cinnamon rolls). Het oorspronkelijke recept is van The Pioneer Woman, maar mijn moeder heeft het hier en daar in de loop van de tijd aangepast. Het recept zoals het nu is vind ik veel lekkerder! Vooral omdat ze bloem heeft vervangen voor witbroodmix, waardoor ze iets knapperiger worden bovenop en dus iets minder zompig. Love it so much!
Eet smakelijk!
Until next time,
Serena Verbon
Superlekkere recept is alle tijd echt waard
Ik bak al enkele jaren cinnamon rolls en dit is het beste recept voor mij. Hartelijk dank
wat bedoel je met de zin: zet het apart zodat het weer afkoelt tot warm? Als je het opwarmt is het toch al warm? of bedoel je afkoelen totdat het mengsel lauw is?
Van heet naam warm.
Voor de 2e keer gemaakt .
Ze zijn zeer zeker super lekker
Het waren inderdaad de lekkerste die ik ooit geproefd heb! We gaan ze zeker nog maken. Bedankt voor het recept.
Zoals ik hieronder al las: mijn deeg was ook te plakkerig dus ik heb heel veel meel gebruikt bij het uitrollen.
Wat bedoel je met 60 gram meel?
Bedoel je dan witbrood meel of bloem?
Liefs
wat versta je niet onder meeel???
Uhm waarom doe je zo gemeen tegen dr? Ze heeft je nix gedaan. ??
Ik had normale meel bij deze gedeelte gebruikt
Ben het nu aan het maken, ben heeeel benieuwt 😀
Ik heb dit vandaag voor de tweede keer geprobeerd, maar mijn deeg blijft echt ontzettend plakkerig. Het valt niet uit te rollen want het plakt aan alles. Ik wil ze wel heel erg graag maken, maar hoe maak ik het deeg minder plakkerig?
Melk mengsel te warm er bij gedaan? zorg dat het deeg ”afgekoeld”is voor het in de koelkast gaat anders gewoon iets meer bloem toevoegen/kneden tot het iets minder plakt. of meer bloem strooien bij het uit rollen 🙂 misschien is het wat warmer bij jullie in de keuken.
Nog een tip gebruik vellen bakpapier met het uit rollen inplaats van huishoud folie, zorg wel dat de gladde kant op het deeg komt
Je deeg plakt, omdat je melkmengsel niet lauw is, maar warm, dan krijg je drap ipv deeg
Heerlijk!!! Heb ze net weer gemaakt voor de tweede keer.
Alleen in de beschrijving bij de frosting staat 250g poedersuiker en in het filmpje 125, dan doe je het dus fout als je het filpmje niet bekijkt!
je kan je frosting ook met minder of meer poedersuiker maken, ik maak ook weleens frosting met room kaas, supperrrrr lekkerrrrr
Heb nog nooit CR gegeten…. Yup… IK WIL HET NU! 😉
ik heb ze vandaag gemaakt, kostte e=me best veel tijd maar het was heerlijk!!!
en omdat je er veel hebt hebben we nog heel veel over, bedankt voor het goede recept:)
xo
Het kost niet veel tijd om het te maken, want je bent niet een een half uur bezig, je hebt wel veel tijd nodig om het te laten rijzen, ik begin vroeg en tussendoor doe ik andere dingen, hou de tijd in de gaten en dan ga ik weer verder