Blondie met witte chocolade en frambozen

Door Nena – Vorige maand was ik jarig en zoals elk jaar vind ik het leuk (en lekker) om zelf gebak te maken. Ik besloot om dit jaar weer eens iets nieuws uit te proberen en vond een recept voor een zomerse Blondie. Een Blondie is eigenlijk hetzelfde als een Brownie, maar omdat het met witte chocolade is gemaakt in plaats van met bruine chocolade heet dit een “Blondie”. Ik besloot om voor de Blondie met witte chocolade en frambozen te gaan en plaatste een foto op Instagram (je kunt me volgen via @nenaburger).

Blondie

Niet alleen op mijn verjaardag was dit heerlijke gebakje een groot succes, ook op Instagram kreeg ik regelmatig de vraag voor het recept! Vandaag dus hoog tijd om dit recept met jullie te delen!

Ingrediënten

Voor ongeveer 12 personen

Voorbereiding 20 min en ongeveer 60 minuten in de oven.

Ingrediënten.png

  • 4 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 225 gram witte chocolade (Ik gebruik drie repen van 75 gram)
  • 200 gram boter
  • 130 gram bloem
  • 2 snufjes zout
  • 200 gram verse frambozen
  • 50 – 100 gram geraspte kokos (net wat je lekker vindt) of vervangen voor bijvoorbeeld nootjes of chocolade rasp als je niet van kokos houdt.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

eieren.png

Breek de eieren in een grote kom. Ik begin altijd met de eieren voor het geval er eventueel een rot ei tussenzit. Dit ruik je namelijk al snel, ook al ziet het ei er van binnen en van buiten normaal uit! Het is zonde om de eieren dan al bij de andere ingrediënten gevoegd te hebben. Deze kan je dan namelijk weggooien. Iets wat me al een paar keer is gebeurd…

eieren en suiker.png

Klop de eieren en meng het met de kristal suiker.

mengen.png

Zet de kom even aan de kant en plaats een klein pannetje op het vuur.

boter smelten.png

Smelt de boter. Tijdens het smelten kan je de chocolade repen vast in kleinere stukken breken.

chocolade smelten.png

Wanneer de boter helemaal gesmolten is haal je de pan van het vuur. Zet hem op een hittebestendige ondergrond en voeg de gebroken chocolade stukken toe. De chocolade begint nu langzaam te smelten. Roer het geheel tot een massa.

ei en chocolade.png

Klop vervolgens het boter-chocolademengsel samen met het eimengsel. In het begin lijkt het alsof het niet goed mengt, maar dit zal je zien veranderen. Blijven roeren…

mengen 2.png

Al snel zie je een mooie egale massa ontstaan.

bloem toevoegen.pngVoeg nu de bloem toe. Roer het door met een spatel tot een gladde massa. In het begin lijkt het een beetje te klonteren en heb je de neiging om de bloem eerst te zeven, maar geloof mij. Het komt goed.

beslag.png

Na eventjes roeren zie je een mooi glad en romig beslag ontstaan. Het Blondie beslag is nu bijna af!

zout.png

Voeg twee snufjes zout toe en roer dit ook nog even goed door met de spatel. Nu is het beslag klaar.

beslag in vorm.png

Giet het beslag in een vorm van ongeveer 30 cm x 20 cm. Ik heb een hittebestendige ovenschaal voorzien van een laagje bakpapier. Of misschien heb je wel een echte brownie bakvorm? Gebruik deze dan.

frambozen.png

Bestrooi de frambozen over het beslag.

kokos.png

Verdeel nu 2/3 van de geraspte kokos mooi oven de frambozen en druk de frambozen iets in het beslag.

extra kokos.png

Verdeel tenslotte het restant van de kokos. Als je heel erg van kokos houdt, dan kan je er voor kiezen om een dikkere laag  aan te brengen. Ik vind zo’n 50 – 75 gram voldoende. Bak de Blondie ongeveer 60 minuten in het midden van de op 175ºC voorverwarmde oven. Ik zet altijd een wekker na 50 minuten om te controleren of de Blondie niet te hard gaat of de kokos aanbrandt. Ook controleer ik door middel van een satéprikker of de Blondie al gaar aan het worden is. Wanneer de Blondie gaar is kleeft er namelijk geen beslag meer aan de satéprikker. Anders moet hij nog wat langer in de oven.

blondie uit de oven

Na 50 – 70 minuten (afhankelijk van je oven, dit is echt even uitproberen) is je Blondie klaar!

gesneden

Laat goed afkoelen voordat je stukken gaat snijden.

Blondie3

Blondie2

Eet Smakelijk!

Hebben jullie al eens een Blondie gebakken? Ik ben erg benieuwd naar jullie mening over dit recept wanneer je het gemaakt hebt! En heb je het nagemaakt? Stuur me gerust een foto via Instagram of Twitter, dat vind ik leuk!

Liefs, Nena

Mochten jullie me nog niet op Instagram volgen, dan is dit mijn account: @nenaburger. Ook op Twitter ben ik te volgen via: @nenaburger.

 

Volg:

117 Reacties

  1. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Ik heb wel eens blondies gemaakt, maar zonder frambozen en kokos. Kokos ben ik niet zo van, maar ik denk dat ik ze eens met frambozen en pistache ga maken!

  2. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Oeh dat ziet er goed uit!

  3. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    oooooh! Dit ziet er zo ontzettend lekker uit!!

  4. Somersault
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Yummy! Stel dat ik nu chocoladeschaafsel ipv kokos gebruik, dan doe ik dat er best op als ‘t wat afgekoeld is, veronderstel ik? 🙂

    • Nena
      Auteur
      22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

      Als de Blondie nog een beetje warm is, dan smelt het. Ook lekker. Maar afgekoeld kan natuurlijk ook. Het schaafsel is dan alleen wat harder.

  5. Mayra
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Oeeeeh dat ziet er lekker uit en ook niet te lastig om met m’n kleintje te maken

  6. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    hmm lijkt me heerlijk, ik wil het proberen!

  7. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Net alle ingrediënten in huis gehaald, helaas waren de frambozen op.. Dus maak ik ze zonder frambozen! Maar ook dat is vast heerlijk! Ga er denk ik wel aardbeien bij eten (niet erdoor maar gewoon los ernaast)

  8. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Dat ziet er heerlijk uit! Heb nog nooit brownies gemaakt, maar dit ga ik zeker een keer proberen 😀

  9. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Hm dit ziet er heerlijk uit. Ik heb gisteren weer eens brownies gebakken. Alleen geen traditionele maar een gezondere variant met amandelmeel en honing ipv bloem en suiker. Nog wat extra noten erdoorheen en smullen maar.

    • Nadia
      22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

      Klinkt gezond en lekker! Zou ik het recept misschien mogen?

      Liefs Nadia

  10. Anne
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Superleuk en lijkt me heerlijk! Maar ben ik nou heel erg blind of staat er geen oventemperstuur bij? Wij hebben een rotoven waarbij dat redelijk nauw luistert.

    • Anne
      22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

      Kom er achter dat ik inderdaad redelijk blind was, sorry!

      • Annika
        22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

        Of blond? 😉

  11. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Oeeeh yum, brownie maakte ik al vaker maar deze blondie ga ik zeker uitproberen!

  12. romy
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Oh dit kende ik helemaal niet
    wat ziet het er onwijs lekker uit zeg!!
    Kijk daarom ben ik nou zo blij dat die wk poncho bij alle maten kan

  13. Syl
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Nom nom nom, ik krijg meteen trek van al die foto’s!

  14. Lotte
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Oooh! Dit recept ga ik bewaren. Mijn zusje is bijna jarig, dus jummy! Ik maak wel vaak witte chocolade taart met frambozen en pistachenoten (meer een soort vlaai eigenlijk…) en die is heeeeerlijk! Dus dit moet ik uitproberen Super lekker! 🙂

  15. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Dit ziet er zoooo lekker uit! Ik kreeg echt water in mijn mond bij het zien van die eerste foto. Haha, ik ga dit ook echt eens proberen maken…!

  16. chell
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Hmm deze ga ik sowieso dit weekend maken!! Vind het vooral zo leuk dat je persoonlijke tips geeft, zoals met de eieren. Die vergeet ik dan vervolgens nooit meer en ik pas ze toe.

  17. Gaby
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Dit lijkt me heeel erg lekker! Grappig. Ik had vorig jaar een verjaardagstaart met o.a. witte chocolade en frambozen gemaakt. Heerlijke combi vind ik dat.

  18. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Ziet er lekker uit Nena, moeten we gauw eens proberen en inderdaad, ik zou de kokos vervangen door iets anders.

  19. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Oei dat ziet er heerlijk uit.
    Mooie foto die laatste!

  20. Stephanie
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Hartstikke bedankt Nena! Ik vond het er op Instagram al zo lekker uit zien en nu kan ik het ook zelf eens proberen hihi 🙂 Of het zo goed gaat lukken als bij jou weet ik niet maar proberen kan altijd 🙂 Eet smakelijk!

  21. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Hmmmmm dat ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker onthouden en misschien morgen wel maken! Thanks voor het delen. Ik heb zelf al wel eens een brownie gemaakt!

  22. Joline
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Is het ook nog lekker zonder frambozen? Houd niet zo van frambozen 🙂

    • Nena
      Auteur
      22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

      Misschien kan je de frambozen door aardbeien vervangen?

  23. suzanne
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Holy goodness! ziet er lekker uit! Denk btw dat je in je htmlcode in je container nog blondie met frambozen ofzo heb staan. staat namelijk bovenaan de pagina links
    x

  24. Fonghwa
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Dit ga ik zeker een keer proberen! Ziet er makkelijk uit! Maar waar kun je kokosschaafsel kopen? En bij welke producten kan ik het vinden?

    • Danielle
      22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

      in de supermarkt kun je het vinden bij de woksausjes en noodles enzo. Bij de kruidvat verkopen ze het ook, daar staat het bij de andere ‘superfoods’. die van de kruidvat is goedkoper volgens mij.

    • Nena
      Auteur
      22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

      Ik heb het inderdaad gewoon in de supermarkt gekocht. Bij mij stond het bij de bakspullen, waar je bijvoorbeeld ook rozijnen en aroma’s kunt vinden…

    • Serena
      22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

      Supermarkt bij de Aziatische dingen, of bij de toko, of anders bij de taartbakspullen.

  25. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Oohhh dit ziet er echt delicious uit!

  26. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Àh dit wordt mijn volgende sugar rush waar ik op ga stuiteren… Delicious!!! Nog nooit een Blondie gebakken, wel gegeten.

    Ik vind het brownie recept van The Hummingbird Bakery heel lekker. Die is echt goddelijk.

    Dit recept ga ik op mijn cheatday bakken!!

  27. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Àh dit wordt mijn volgende sugar rush waar ik op ga stuiteren… Delicious!!! Nog nooit een Blondie gebakken, wel gegeten.

    Ik vind het brownie recept van The Hummingbird Bakery heel lekker. Die is echt goddelijk.

    Dit recept ga ik op mijn cheatday bakken!!

  28. Sigrid
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Wauw ziet er heel mooi en lekker uit! inderdaad ook lekker met de geraspte chocolade, dat ga ik binnenkort maar eens even proberen

  29. Marlous
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Ik weet nu wat ik dit weekend ga doen! Lekker bakken! Dit ziet er namelijk overheerlijk uit!

  30. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Wat ziet dit er ongelofelijk lekker uit! Ga ik zeker onthouden en misschien wel maken voor de eerst volgende verjaardag (of gewoon zomaar)! 😉

  31. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik heb nog nooit Blondies gemaakt, maar dat ga ik nu zeker een keer doen. Dan wel zonder kokos want daar ben ik niet zo dol op. 🙂

  32. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Ugh dit moet ik een keer maken .___. Fucking lekker.

  33. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Mmm, dit zit er te lekker uit! Ik heb nu echt trek!

  34. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Oh my, wat ziet dat er verrukkelijk uit!

  35. Ilona
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Kan het ook met ontdooide diepvries frambozen?

    • Nena
      Auteur
      22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

      Ik vind vers fruit altijd het lekkerst. Heb het niet uitgeprobeerd met diepvries frambozen.

  36. Kim
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Op hoeveel graden zet je de oven? Lijkt me heerlijk!

    • Nena
      Auteur
      22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

      Staat bovenaan bij de bereiding:

      “Verwarm de oven voor op 175 ºC.”

      😉

  37. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Ohh dat ziet er echt heeerlijk uit!

  38. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Misschien toch eens een blondie proberen ipv een brownie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *