Door Nena – Vorige maand was ik jarig en zoals elk jaar vind ik het leuk (en lekker) om zelf gebak te maken. Ik besloot om dit jaar weer eens iets nieuws uit te proberen en vond een recept voor een zomerse Blondie. Een Blondie is eigenlijk hetzelfde als een Brownie, maar omdat het met witte chocolade is gemaakt in plaats van met bruine chocolade heet dit een “Blondie”. Ik besloot om voor de Blondie met witte chocolade en frambozen te gaan en plaatste een foto op Instagram (je kunt me volgen via @nenaburger).
Niet alleen op mijn verjaardag was dit heerlijke gebakje een groot succes, ook op Instagram kreeg ik regelmatig de vraag voor het recept! Vandaag dus hoog tijd om dit recept met jullie te delen!
Ingrediënten
Voor ongeveer 12 personen
Voorbereiding 20 min en ongeveer 60 minuten in de oven.
- 4 eieren
- 150 gram kristalsuiker
- 225 gram witte chocolade (Ik gebruik drie repen van 75 gram)
- 200 gram boter
- 130 gram bloem
- 2 snufjes zout
- 200 gram verse frambozen
- 50 – 100 gram geraspte kokos (net wat je lekker vindt) of vervangen voor bijvoorbeeld nootjes of chocolade rasp als je niet van kokos houdt.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Breek de eieren in een grote kom. Ik begin altijd met de eieren voor het geval er eventueel een rot ei tussenzit. Dit ruik je namelijk al snel, ook al ziet het ei er van binnen en van buiten normaal uit! Het is zonde om de eieren dan al bij de andere ingrediënten gevoegd te hebben. Deze kan je dan namelijk weggooien. Iets wat me al een paar keer is gebeurd…
Klop de eieren en meng het met de kristal suiker.
Zet de kom even aan de kant en plaats een klein pannetje op het vuur.
Smelt de boter. Tijdens het smelten kan je de chocolade repen vast in kleinere stukken breken.
Wanneer de boter helemaal gesmolten is haal je de pan van het vuur. Zet hem op een hittebestendige ondergrond en voeg de gebroken chocolade stukken toe. De chocolade begint nu langzaam te smelten. Roer het geheel tot een massa.
Klop vervolgens het boter-chocolademengsel samen met het eimengsel. In het begin lijkt het alsof het niet goed mengt, maar dit zal je zien veranderen. Blijven roeren…
Al snel zie je een mooie egale massa ontstaan.
Voeg nu de bloem toe. Roer het door met een spatel tot een gladde massa. In het begin lijkt het een beetje te klonteren en heb je de neiging om de bloem eerst te zeven, maar geloof mij. Het komt goed.
Na eventjes roeren zie je een mooi glad en romig beslag ontstaan. Het Blondie beslag is nu bijna af!
Voeg twee snufjes zout toe en roer dit ook nog even goed door met de spatel. Nu is het beslag klaar.
Giet het beslag in een vorm van ongeveer 30 cm x 20 cm. Ik heb een hittebestendige ovenschaal voorzien van een laagje bakpapier. Of misschien heb je wel een echte brownie bakvorm? Gebruik deze dan.
Bestrooi de frambozen over het beslag.
Verdeel nu 2/3 van de geraspte kokos mooi oven de frambozen en druk de frambozen iets in het beslag.
Verdeel tenslotte het restant van de kokos. Als je heel erg van kokos houdt, dan kan je er voor kiezen om een dikkere laag aan te brengen. Ik vind zo’n 50 – 75 gram voldoende. Bak de Blondie ongeveer 60 minuten in het midden van de op 175ºC voorverwarmde oven. Ik zet altijd een wekker na 50 minuten om te controleren of de Blondie niet te hard gaat of de kokos aanbrandt. Ook controleer ik door middel van een satéprikker of de Blondie al gaar aan het worden is. Wanneer de Blondie gaar is kleeft er namelijk geen beslag meer aan de satéprikker. Anders moet hij nog wat langer in de oven.
Na 50 – 70 minuten (afhankelijk van je oven, dit is echt even uitproberen) is je Blondie klaar!
Laat goed afkoelen voordat je stukken gaat snijden.
Eet Smakelijk!
Hebben jullie al eens een Blondie gebakken? Ik ben erg benieuwd naar jullie mening over dit recept wanneer je het gemaakt hebt! En heb je het nagemaakt? Stuur me gerust een foto via Instagram of Twitter, dat vind ik leuk!
Liefs, Nena
Mochten jullie me nog niet op Instagram volgen, dan is dit mijn account: @nenaburger. Ook op Twitter ben ik te volgen via: @nenaburger.
Ik heb wel eens blondies gemaakt, maar zonder frambozen en kokos. Kokos ben ik niet zo van, maar ik denk dat ik ze eens met frambozen en pistache ga maken!
Oh god, dat ziet er goddelijk uit!!!!
zo leuk dat jullie vaak recepten met anderen delen! ziet er weer erg lekker uit
Mmmmm lijkt me echt heerlijk!
Yummie! Ziet er SUPER lekker uit!!!
Oeh dat ziet er goed uit!
dit lijkt me zo lekker he! moet echt eens proberen
Ahh yum, dit lijkt me echt heerlijk! X
oooooh! Dit ziet er zo ontzettend lekker uit!!
Yummy! Stel dat ik nu chocoladeschaafsel ipv kokos gebruik, dan doe ik dat er best op als ‘t wat afgekoeld is, veronderstel ik? 🙂
Auteur
Als de Blondie nog een beetje warm is, dan smelt het. Ook lekker. Maar afgekoeld kan natuurlijk ook. Het schaafsel is dan alleen wat harder.
Oeeeeh dat ziet er lekker uit en ook niet te lastig om met m’n kleintje te maken
hmm lijkt me heerlijk, ik wil het proberen!
Net alle ingrediënten in huis gehaald, helaas waren de frambozen op.. Dus maak ik ze zonder frambozen! Maar ook dat is vast heerlijk! Ga er denk ik wel aardbeien bij eten (niet erdoor maar gewoon los ernaast)
Dat ziet er heerlijk uit! Heb nog nooit brownies gemaakt, maar dit ga ik zeker een keer proberen 😀
Hm dit ziet er heerlijk uit. Ik heb gisteren weer eens brownies gebakken. Alleen geen traditionele maar een gezondere variant met amandelmeel en honing ipv bloem en suiker. Nog wat extra noten erdoorheen en smullen maar.
Klinkt gezond en lekker! Zou ik het recept misschien mogen?
Liefs Nadia
Superleuk en lijkt me heerlijk! Maar ben ik nou heel erg blind of staat er geen oventemperstuur bij? Wij hebben een rotoven waarbij dat redelijk nauw luistert.
Kom er achter dat ik inderdaad redelijk blind was, sorry!
Of blond? 😉
Oeh, dit ziet er ongelofelijk lekker uit!
Oeeeh yum, brownie maakte ik al vaker maar deze blondie ga ik zeker uitproberen!
Oh dit kende ik helemaal niet
wat ziet het er onwijs lekker uit zeg!!
Kijk daarom ben ik nou zo blij dat die wk poncho bij alle maten kan
Nom nom nom, ik krijg meteen trek van al die foto’s!
Oooh! Dit recept ga ik bewaren. Mijn zusje is bijna jarig, dus jummy! Ik maak wel vaak witte chocolade taart met frambozen en pistachenoten (meer een soort vlaai eigenlijk…) en die is heeeeerlijk! Dus dit moet ik uitproberen Super lekker! 🙂
Dit ziet er zoooo lekker uit! Ik kreeg echt water in mijn mond bij het zien van die eerste foto. Haha, ik ga dit ook echt eens proberen maken…!
Hmm deze ga ik sowieso dit weekend maken!! Vind het vooral zo leuk dat je persoonlijke tips geeft, zoals met de eieren. Die vergeet ik dan vervolgens nooit meer en ik pas ze toe.
Dit lijkt me heeel erg lekker! Grappig. Ik had vorig jaar een verjaardagstaart met o.a. witte chocolade en frambozen gemaakt. Heerlijke combi vind ik dat.
Ziet er lekker uit Nena, moeten we gauw eens proberen en inderdaad, ik zou de kokos vervangen door iets anders.
Oei dat ziet er heerlijk uit.
Mooie foto die laatste!
Hartstikke bedankt Nena! Ik vond het er op Instagram al zo lekker uit zien en nu kan ik het ook zelf eens proberen hihi 🙂 Of het zo goed gaat lukken als bij jou weet ik niet maar proberen kan altijd 🙂 Eet smakelijk!
Hmmmmm dat ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker onthouden en misschien morgen wel maken! Thanks voor het delen. Ik heb zelf al wel eens een brownie gemaakt!
Is het ook nog lekker zonder frambozen? Houd niet zo van frambozen 🙂
Auteur
Misschien kan je de frambozen door aardbeien vervangen?
Holy goodness! ziet er lekker uit! Denk btw dat je in je htmlcode in je container nog blondie met frambozen ofzo heb staan. staat namelijk bovenaan de pagina links
x
Dit recept ga ik bewaren! Heerlijk!
Dit ga ik zeker een keer proberen! Ziet er makkelijk uit! Maar waar kun je kokosschaafsel kopen? En bij welke producten kan ik het vinden?
in de supermarkt kun je het vinden bij de woksausjes en noodles enzo. Bij de kruidvat verkopen ze het ook, daar staat het bij de andere ‘superfoods’. die van de kruidvat is goedkoper volgens mij.
Auteur
Ik heb het inderdaad gewoon in de supermarkt gekocht. Bij mij stond het bij de bakspullen, waar je bijvoorbeeld ook rozijnen en aroma’s kunt vinden…
Supermarkt bij de Aziatische dingen, of bij de toko, of anders bij de taartbakspullen.
Oohhh dit ziet er echt delicious uit!
Àh dit wordt mijn volgende sugar rush waar ik op ga stuiteren… Delicious!!! Nog nooit een Blondie gebakken, wel gegeten.
Ik vind het brownie recept van The Hummingbird Bakery heel lekker. Die is echt goddelijk.
Dit recept ga ik op mijn cheatday bakken!!
Àh dit wordt mijn volgende sugar rush waar ik op ga stuiteren… Delicious!!! Nog nooit een Blondie gebakken, wel gegeten.
Ik vind het brownie recept van The Hummingbird Bakery heel lekker. Die is echt goddelijk.
Dit recept ga ik op mijn cheatday bakken!!
Wauw ziet er heel mooi en lekker uit! inderdaad ook lekker met de geraspte chocolade, dat ga ik binnenkort maar eens even proberen
Ik weet nu wat ik dit weekend ga doen! Lekker bakken! Dit ziet er namelijk overheerlijk uit!
Hmmm ziet er super lekker uit!
Wat ziet dit er ongelofelijk lekker uit! Ga ik zeker onthouden en misschien wel maken voor de eerst volgende verjaardag (of gewoon zomaar)! 😉
Dat ziet er heerlijk uit! Ik heb nog nooit Blondies gemaakt, maar dat ga ik nu zeker een keer doen. Dan wel zonder kokos want daar ben ik niet zo dol op. 🙂
oehh lijkt me super lekker 😀
Ugh dit moet ik een keer maken .___. Fucking lekker.
Mmm, dit zit er te lekker uit! Ik heb nu echt trek!
Oh my, wat ziet dat er verrukkelijk uit!
Omg.. dit gaat er nu wel in!!! zwangerschaps eetbuien..hmm
Kan het ook met ontdooide diepvries frambozen?
Auteur
Ik vind vers fruit altijd het lekkerst. Heb het niet uitgeprobeerd met diepvries frambozen.
Op hoeveel graden zet je de oven? Lijkt me heerlijk!
Auteur
Staat bovenaan bij de bereiding:
“Verwarm de oven voor op 175 ºC.”
😉
Oooohh, hier kan ik gelukkig van worden! Ziet er ook prachtig uit!
Ohh dat ziet er echt heeerlijk uit!
Dit ziet er echt heerlijk uit! Misschien toch eens een blondie proberen ipv een brownie.