Best Chicken Wings ever

Vandaag is het weer tijd voor ‘Koken met Serena’ en heb ik een lekker en makkelijk chicken wings recept voor jullie klaar staan. De chicken wings worden eerst knapperig gefrituurd en vervolgens overgoten met een zoete glaze van sinaasappels, honing en gember met een vleugje pit. Ze smaken echt heerlijk! Lekker sappig van binnen en knapperig van buiten. Kijken jullie mee?

Klik hier als je de video niet kunt bekijken en abonneer je hier op mijn kanaal.

Hieronder het hele recept:

Glaze (geschikt voor 12 chicken wings)
– 6 el sinaasappeljam
– 2 el ketjap manis
– 2 el rijstazijn
– 2 el honing
– 1 el gemberpoeder (of kook een stuk verse gember mee)
– 3 teentjes knoflook
– naar smaak sambal, chili saus of rode pepertjes toevoegen.

De glaze aan de kook brengen en dan 15 min laten indikken. Kippenvleugels frituren in een frituurpan of wokpan met een aagje olie, uit laten lekken en verdelen over ovenschaal. Glaze eroverheen gieten. Dan 15 – 20 minuten in de oven bij 180 graden en klaar zijn je chicken wings!

chicken wings recept_1 chicken wings recept_2Je kunt de chicken wings serveren als party snack, als borrelhapje, maar ook met rijst of een gepofte aardappel en wat groenten is het een prima avondmaaltijd.

Eet smakelijk!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

64 Reacties

    • Serena
      Auteur
      10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

      hi Chantal,
      hahaha, ik ging kapot! NU WIL IK OOK EEN REKSKE!
      liefs Serena

  1. Anne van Bergen
    10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

    Lijkt op die ‘sticky chicken wings’ van een reclame op tv! En seriously, die zien er minder lekker uit dan deze!!

  2. 10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

    Ziet er super lekker uit! Door jou inspiratie opgedaan voor een lekker hapje om neer te zetten dit weekend 🙂

  3. 10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

    Hmm ziet er goed uit !!

    Liefs,

  4. 10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

    Oh nom nom ziet er super lekker uit <3

  5. Kirsten
    10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

    Klinkt goed!

    Al had ik stiekem wel uitgekeken naar een New Week artikel. Vond die altijd heel goed, zette wel aan tot nadenken 🙂 Hopelijk volgende week weer. Fijne maandag!

  6. 10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

    Ziet er goed uit. Ik eet geen vlees meer, maar anders….

  7. 10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

    Oeh, dit is echt heerlijk!

  8. 10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

    Dit ziet er echt heerlijk uit!

  9. Emily
    10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

    Lekker! Wel jammer alleen dat je artikelen zo laat de hele tijd op je site komen. Niet alleen een stapje terug ga je- maar ook een stapje kwaliteit terug. Jammer.

    • Inge
      10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

      wat heeft de kwaliteit te maken met het tijdstip van het plaatsen? kwaliteit vind ik als de artikelen slecht zijn, en dat zijn ze niet, het is alleen wat later op de dag…

  10. Plien
    10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

    Wauw, bedankt voor het delen van dit recept! Ik ben gek op kip! Met name dus hotwings! ♡

    Nog nooit is er een recept of gerecht bij jou voorbij gekomen die me niet lekker leek. Haha

  11. Ceyda
    10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

    Ooooo Sereeen wat doe je me aan!! Dit ziet er ZO ongelooflijk lekker uit!! Pff het is midden in de nacht en heb er echt trek in gekregen haha.. Deze week ff uitproberen!

  12. nikki
    10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

    er is iets anders aan je haar!!! weet niet precies wat, maar het glanst echt supermooi!!! zit wel iets platter dan normaal.

  13. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Heerlijk! Ben dol op chicken wings 🙂

  14. CCC
    9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Dat kan niet!!!! Dat kunnen niet de beste wings ever zijn!!! Omdat mijn chicken wings al de beste zijn… hahaha! just kidding!! ^^ maar SRSLY, je moet de korean chicken proberen van Maangchi ( youtube!) en vervang de rijstsiroop gewoon voor bruine suiker. Het is zo lekker D: check vooral ook de rest van haar kanaal. en kwijl. heel veel.

  15. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Oee die zien er lekker uit!

  16. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Ik krijg er meteen honger van 😀 x

  17. Diana
    9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Yummiiee. ….Deze ga ik van de week zeker uitproberen. …thanx for sharing.

  18. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Ziet er lekker uit! Ik wil sowieso je dr pepper chickenwings nog een keertje maken 🙂
    Komt er vandaag trouwens nog een instalab online of voeg je die samen met je New Week ivm je ‘1 artikel per dag’ maand?

  19. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Dit ziet er zó lekker uit! Zeker iets wat ik eens ga proberen.
    xxx

  20. Anonieem
    9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Klinkt super lekker, ga ik eens proberen! Maar ik denk dat ik dan die glaze als marinade ga gebruiken (evt met een mini scheutje olie erdoor), en dan de vleugeltjes meteen in de oven stop.
    Als je het afsluit met grill stand worden ze ook lekker knapperig, maar zijn ze minder vet. En het is minder werk 🙂

  21. lady
    9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Ziet er lekker uit. Ga het binnenkort een keer maken.

  22. @nn
    9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Ahhhhhh ziet er zalig uit, deze ga ik zeker van de week maken.
    Thnq 4 sharing 🙂

  23. Ritaa
    9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Ziet er heerlijk uit. Binnenkort maar eens proberen

  24. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Ze zien er zooo goed uit! Alleen jam vind ik echt neeeeeuuh haha! Hou daar echt niet van 🙂 Of proef je dat echt niet terug?

    • Karin
      9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

      Je proeft geen jam hoor, Marieke, het geeft alleen dat ‘zoetje’ en dat is heerlijk naast de pittige en kruidige smaken ernaast. En als je sinaasappelmarmelade gebruikt, zoals Serena, is het sowieso al minder zoet ook. gewoon proberen ;-))

      Serena, hoe lang laat je de kip frituren? En op welke temperatuur ongeveer?

      liefs
      Karin

  25. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Dit ziet er zoo lekker uit!

  26. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Ah lekker. Nu heb ik ook zin in kip. Ik maak zelf wel eens cola chicken wings. Dat is echt goddelijk en nog simpeler dan dit. Het enige wat je nodig hebt is kip, een blikje cola (of diet coke) en een cup ketchup. Je mikt de kip in de pan en dan gooi je de cola en ketchup erbij. Even doorroeren, en 30 minuten laten pruttelen. Aan het eind het vuur omhoog en 5 minuten de saus laten inkoken. Niet heel gezond maar af en toe heel erg lekker.

  27. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Dit ziet er te lekker uit! Jum, dit moet ik zeker eens maken :).

  28. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    oh kip is het lekkerste vlees wat er is. Dit ziet er echt heerlijk uit!

  29. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Yum yum. Dit lust ik graag 🙂

  30. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Mmmmh! Ik heb gisteren nog wings gegeten, maar deze lijken me ook zo heerlijk! Gember en sinaasappel zal vast een super lekkere combinatie zijn 🙂 x

  31. Claire
    9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Oh wauw die zien er zo lekker uit! Wij maken thuis ook vaak zoete kip en dan marineer je de kip in zoet-zure chilisaus. Zooo lekker! Ik ga deze echt een keer proberen 🙂

  32. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Oh deze zien er echt onwijs lekker uit! Ik ben echt dol op kippen pootjes en vleugels dus deze ga ik zeker een keer uitproberen.

  33. Mayra
    9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Geen instalab vandaag?

  34. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    hmmm deze ga ik een keer proberen 🙂
    ben gek op chickenwings :). Ik zelf maak het altijd met chilisaus en wat extra chillievlokken voor wat meer pit. Zoooo lekker! Mijn zwager maakte het altijd in zijn restaurant als voorgerecht heerlijk.
    Maar jouw recept is handig 🙂 gewoon lekker daarna in de oven heb je er geen omkijken er meer naar. want ik moet als ik t maak altijd er bij blijven staan, want geheid dat t een keer verbrand. Zonde 🙂
    Dank je wel voor het recept. Groetjes Ansuya

  35. Robin
    9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Het ziet er echt lekker uit! Dit ga ik zeker eens proberen!

  36. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Ziet er lekker uit! Ik houd zelf alleen niet zo van vlees waar bot in zit!

    • Iris
      9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

      Je zou eventueel eerst de kipjes kunnen “plukken”, dit frituren of aanbakken en daarna samen met de glaze in de oven. Dan kun je het direct eten zonder gedoe met de botjes.

  37. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Ah yum! Ze zien er echt heerlijk uit!

  38. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Klinkt goed. Maak nog met regelmaat de dr pepper kip die je ooit plaatste

  39. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Ohhh dat ziet er super lekker uit!!

  40. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Klinkt wel erg lekker, maar ik zou het zelf denk ik doen met kip waar geen bot aan zit (want daar houd ik zelf niet zo van), maar dit is er zeker eentje om te onthouden. Klinkt ook wel een beetje Jerk Chicken achtig door het twee keer te bereiden. xxx Lucinda

    • Serena
      Auteur
      9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

      Heeft de term ‘Jerk’ niet meer te maken met het kruiden van de kip en de glaze? Zoals de Caribbean Jerk chicken wings, die zijn extreem pittig.

      • Nanoe
        9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

        nee jerk is meer dat je je gefrituurde kip daarna door een zoet/sticky sausje haalt en het zo een jerk wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *