Vandaag is het weer tijd voor ‘Koken met Serena’ en heb ik een lekker en makkelijk chicken wings recept voor jullie klaar staan. De chicken wings worden eerst knapperig gefrituurd en vervolgens overgoten met een zoete glaze van sinaasappels, honing en gember met een vleugje pit. Ze smaken echt heerlijk! Lekker sappig van binnen en knapperig van buiten. Kijken jullie mee?
Hieronder het hele recept:
Glaze (geschikt voor 12 chicken wings)
– 6 el sinaasappeljam
– 2 el ketjap manis
– 2 el rijstazijn
– 2 el honing
– 1 el gemberpoeder (of kook een stuk verse gember mee)
– 3 teentjes knoflook
– naar smaak sambal, chili saus of rode pepertjes toevoegen.
De glaze aan de kook brengen en dan 15 min laten indikken. Kippenvleugels frituren in een frituurpan of wokpan met een aagje olie, uit laten lekken en verdelen over ovenschaal. Glaze eroverheen gieten. Dan 15 – 20 minuten in de oven bij 180 graden en klaar zijn je chicken wings!
Je kunt de chicken wings serveren als party snack, als borrelhapje, maar ook met rijst of een gepofte aardappel en wat groenten is het een prima avondmaaltijd.
Eet smakelijk!
Until next time,
Serena Verbon
Die wil ik nu echt hebben, ik ga ze echt baken binnenkort !
Ik wil het en ik wil het nu.
Als ik ooit op kamers zit, ga ik dat proberen haha. Klinkt echt heeerlijk!
Dat ziet er GOED uit!
Ziet er heerlijk uit! Ga ik snel eens uitproberen 🙂
Ik krijg hier spontaan trek van!
Klinkt overheerlijk!
Dit moet ik sowieso uitproberen 🙂 klink té lekker <3