Food Friday | heerlijke ontbijtjes (met een hoog hipster gehalte)

Vorige week vroeg lezeres Rowan Chanel om ontbijttips die je snel kunt maken, maar die lekkerder zijn dan een simpele boterham. Vandaag deel ik daarom graag 3 heerlijke ontbijtjes met jullie die ook nog eens een hoog hipster gehalte hebben. Ideaal voor een mooie Instagramfeed! Ze smaken heerlijk, zien er prachtig uit en zijn inderdaad weer eens wat anders dan een doorsnee bruine boterham met kaas.

Avocado toast met een zachtgekookt eitje

avocado egg toast_ - 1Meer hipster krijg je het niet op dit moment! De combinatie avocado en ei doet het altijd goed op Instagram, en al helemaal op een marmeren tafeltje. Waarom? Geen idee, maar likes gegarandeerd en het is ook nog eens erg lekker. Dit ontbijtje is bovendien klaar in een handomdraai!

Begin met het koken van het perfecte zachte eitje. Kook water in de waterkoker, giet het over in een klein steelpannetje, zet het op hoog vuur en wacht tot het water opnieuw kookt. Voeg nu je ei toe, zet het vuur laag en zet de timer op exact 6 minuten. Hierna meteen de pan van het vuur halen en je ei laten schrikken met koud water, en dan pellen.

Toast in de tussentijd brood in je broodrooster en pel en snijd je avocado in plakjes. Beleg je toast met de plakjes avocado en prak je zachte eitje eroverheen. Peper, zout, eventueel wat olijfolie overheen sprenkelen en klaar ben je! Sommige mensen vinden het lekker om de avocado te prakken, maar dat maakt je brood zo sompig, dus ik prefereer plakjes.

Rozenwateryoghurt met frambozen

tropisch ontbijt recept_ - 1Dit ontbijtje is ook in een handomdraai gefixt! Door het toevoegen van rozenwater aan je yoghurt maak je de smaak iets bloemiger, zoeter en zachter. Ik weet niet waarom, maar de smaak van rozenwater heeft in mijn ogen een Parijse allure. Alsof je een luxe gebakje aan het eten bent van Ladurée.

Het recept is simpel; doe een flinke schep Griekse of volle yoghurt in een kommetje, voeg er een scheutje rozenwater aan toe en zoet het eventueel met wat honing. Gooi een paar frambozen bovenop en klaar ben je! Wil je het helemaal fancy maken? Besprenkel het geheel dan met gemalen pistachenootjes of geroosterde amandelschaafsel.

Kokoswentelteefjes met gebakken banaan

tropisch ontbijt recept_ - 3Dit ontbijtje is niet zo snel gemaakt als de vorige, dus het is misschien handiger om te maken op een thuiswerkdag of voor in het weekend. Het is ook weer niet zo dat je er een uur mee bezig bent, maar ik zou zeggen dat het toch wel een klein half uur van je tijd in beslag neemt.

Neem een overrijpe banaan (je weet wel, bijna zwart), pel hem en snijd hem door de lengte. Bak hem aan beide kanten in een koekenpan tot hij lekker zacht wordt  en karameliseerd (dan ontstaat er een bruin knapperig korstje).

Terwijl de banaan in de pan zit, maak je de wentelteefjes. Dit is een tropische variant op het klassieke wentelteefje. Het enige verschil is dat je de melk vervangt voor kokosnootmelk. En dan niet dat spul van Alpro of Provamel, maar échte kokosnootmelk uit het Aziatische schap (zit vaak in een blikje of klein pakje). Kluts 1 ei met 250 ml kokosnootmelk en week hierin de sneetjes 1-dag oud casinobrood. Smelt wat boter in een pan en bak het brood aan beide kanten goudbruin. Wentel ze hierna door een mengsel van (kokos)suiker en kaneel. Serveer de kokoswentelteefjes met de gebakken banaan en bestrooi alles eventueel met kokosvlokken.

Lust je geen banaan? Dit is natuurlijk ook lekker met gekarameliseerde perzik, ananas of appel.

ontbijt ideetjesIk hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met deze heerlijke en hippe ontbijt ideetjes! Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar jullie eigen ontbijttips voor snelle ontbijtjes die nét even anders zijn dan anders. Heb jij een heerlijke broodbelegcombinatie ontdekt, het perfecte recept voor een ontbijtsmoothie of gewoon een ander geniaal idee voor in de ochtend? Deel het dan zeker in de comments.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

39 Reacties

  1. 29 augustus 2017 / dinsdag, 29 augustus 2017

    Die wentelteefjes met banaan ziet er zoo goed uit! 🙂

  2. 22 mei 2017 / maandag, 22 mei 2017

    Die wentelteefjes ga ik zeker eens proberen! De avocadotoast maak ik zo vaak thuis, echt lekker!

  3. Lieke K.
    13 maart 2017 / maandag, 13 maart 2017

    Geniale titel van dit artikel! 😛

  4. Lousaa
    12 maart 2017 / zondag, 12 maart 2017

    Mijn favoriet: twee geklutste eieren tot een onelet omtoveren. Ondertussen een avocado en 10 kerstomaten snijden. Schep zelfgemaakte mayo of zure room en cajunkruiden of chiliflakes en limoensap en zout erbij. Lekker met bacon of ham. Supervoedzaam en vullend.

    Ook fijn: englush muffin van kokos en amandelmeel: roer in een magbetronproof kommetje (doorsnede zo’n 10/12 cm) twee flinke eetlepels kokosmeel en een flinke eetlepel amandelmeel door elkaar met wat baking soda. Kluts er een ei door, een flinke scheut olie (2 eetlepels denk ik maar dat hangt ook van de kwaliteit van je meel af) en een klein beetje citroensap of limoensap om het bakingsoda te activeren. 1 minuut 45 in de magnetron op 750 watt is hier voldoende. Doorsnijden en beide helften roosteren in de broodrooster. Ik vind ze vooral lekker met boter, kaneel, fruit, pindakaas, notenboter, maar er zijn ook mensen die ze eten met zalm, scrambled eggs enzovoort.

    Maar goed. Morgen is het weer chiazaad met kokosmelk, banaan, cacao en noten. Minder lekker maar wel overnight te fixen.

  5. Evelien Krabbendam
    12 maart 2017 / zondag, 12 maart 2017

    Ik krijg echt OCD van dat ene kruimeltje op het bord bij de avocado/ei toast.

    • Janne
      12 maart 2017 / zondag, 12 maart 2017

      Nee. Dat krijg je niet.

  6. 11 maart 2017 / zaterdag, 11 maart 2017

    Lekker, gaat voor deze week op de boodschappenlijst.

  7. dellie
    11 maart 2017 / zaterdag, 11 maart 2017

    Ik ken rozenwater zonder 1 roos in dus doe mij maar niet

  8. Denise
    11 maart 2017 / zaterdag, 11 maart 2017

    Jammie!!!

  9. 11 maart 2017 / zaterdag, 11 maart 2017

    Die kokoswentelteefjes zien er echt heel leuk uit!

  10. 11 maart 2017 / zaterdag, 11 maart 2017

    Yammie dat ziet er weer heerlijk uit.

  11. loes
    11 maart 2017 / zaterdag, 11 maart 2017

    Omggg ik ga dit allemaal maken?

  12. 10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

    Leuke receptjes! Vooral de kokoswentelteefjes lijken mij wel lekker.

  13. Britt
    10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

    Heerlijke dingen!

  14. Nora
    10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

    Wat een prachtige foto’s en man, wat heerlijk! Ik heb gelijk superveel trek in de kokoswentelteefjes…

  15. T
    10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

    Ziet er lekker uit! Ik heb de laatste tijd 2 rijstwafels met pindakaas, plakjes banaan en honing. Vult ook heel goed!

  16. 10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

    Oh wat LEKKER dit. Allemaal zo ongelofelijk lekker! Ik ga dit opslaan want dit worden mijn zondagsontbijtjes. Die yoghurt is ook zo fotogeniek! Malou x

  17. 10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

    Die wentelteefjes klinken echt héél erg goed! X

  18. Merel
    10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

    Kun je rozenwater kopen in de supermarkt? Ik ken het alleen van de drogist om als toner te gebruiken na het verwijderen van je makeup, en ik neem aan dat het niet de bedoeling is dat rozenwater te gebruiken

    • 10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

      Ik geloof dat de Appie het gewoon heeft! En anders sowieso bij de toko 🙂

    • Serena
      Auteur
      10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

      Nee klopt, die moet je niet hebben. Onze AH had het niet, heb het uiteindelijk bij de Turkse supermarkt gehaald. De toko heeft het ook!

  19. Renoeka
    10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

    Wanneer doe je weer eens een 3 euro food challenge ?

  20. 10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

    Ziet er goed uit! De wentelteefjes ga ik zeker eens proberen! Ik heb ook nog rozenwater staan wat ik verder weinig gebruik en het lijkt me inderdaad heerlijk door de yoghurt, supergoed idee!

  21. Rowan Chanel
    10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

    Aaah wat leuk dat je mijn verzoekje hebt uitgekozen! Thnx!!
    En echt lekker ook, ben dol op kokos, dus ga die wentelteefjes morgenvroeg meteen maken! Mooie foto’s heb je er van gemaakt.
    Alvast een heel fijn weekend 🙂

  22. maris
    10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

    Ik ga dit zeker maken. Super!

  23. 10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

    Deze variant van wentelteefjes lijkt me echt heerlijk!

  24. 10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

    Wat een bijzonder idee, rozenwater door je yoghurt! Volgens mij is dat wel echt super lekker, dan voel je je direct zo’n luxe poes haha

  25. 10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

    Wat een goed idee om kokosnootmelk te gebruiken, dat ga ik ook eens proberen!

  26. Lara
    10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

    Ziet er heerlijk uit! Ik ben blijven hangen in de smoothiebowl fase. Ik drink graag groene smoothies als ontbijt maar was het een tijdje terug helemaal zat. Nu maak ik bijna dagelijks een smoothiebowl, heerlijk! Gewoon een soort fruityoghurt. Moet wel zeggen dat ik het niet zo mooi aankleed hoor: gewoon wat fruit en noten er op mikken. Geen tijd om mijn ontbijt te stylen 😉

  27. 10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

    Oehh jammy dat ziet er echt heerlijk uit!

  28. 10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

    En dan lig je op je bed met honger te kijken naar deze overheerlijke ontbijtjes. Het simpele bakje yoghurt met cornflakes staat al op me te wachten…
    Liefs,
    Elles

  29. Liesel
    10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

    Lekkere ontbijtjes! Maarre.. na 6 minuten is bij mij een ei toch vrij hardgekookt hoor! Ik zou ‘m eerder 4 minuutjes koken dan.

    • Soraya
      10 maart 2017 / vrijdag, 10 maart 2017

      oh ik moet hem echt 10 min koken

      • Marieke
        11 maart 2017 / zaterdag, 11 maart 2017

        Ik ook, maar ligt ook aan het formaat. Ik koop altijd maat L eitjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *