Tara & Stijns Food Top 3

Wij weten behoorlijk veel gezonde feiten over voeding, maar wat wij vooral erg belangrijk vinden is dat het ook lekker smaakt. Wij houden enorm veel van eten en hebben natuurlijk ook onze favorieten. In dit artikel beschrijven we ieder onze top 3 voedingsmiddelen, waar we van genieten maar die tegelijkertijd ook erg goed zijn voor het lichaam.

Stijn’s top 3
#1 Olijfolie
#2 Brinta
#3 Tonijn

#1 Olijfolie
Olijfolie is heel gezond. Het bevat veel onverzadigde vetten. Dit soort vet verlaagd het cholesterol, in tegenstelling tot verzadigd vet, dat het cholesterol verhoogd. Vitamine E en verschillende anti-oxidanten zijn ook aanwezig in olijfolie. Deze stoffen beschermen je tegen vrije radicalen en zorgen voor een gezonde huid en glanzend haar. In landen rond de Middellandse Zee gebruikten ze al heel lang olijfolie. Wetenschappers denken dat olijfolie 1 van de redenen is waarom het dieet in deze landen als zo gezond wordt gezien.

Olijfolie is heerlijk over pasta, salades, groente en nog veel meer. Sprenkel er gewoon een beetje overheen en het smaakt bijna altijd goed. Kies voor extra vergine olijfolie in plaats van andere soorten, extra vergine is namelijk minder bewerkt is en bevat daardoor meer voedingsstoffen en anti-oxidanten.

#2 Brinta
Brinta, we hebben er al eerder over verteld maar toch nog eventjes kort nog een keer omdat we het zo lekker en gezond vinden. Brinta bevat veel vezels die zorgen voor een goede stoelgang en koolhydraten voor langdurige energie. De koolhydraten in Brinta zijn de goede soort koolhydraten die ook in bijvoorbeeld volkorenbrood zitten. Deze koolhydraten worden langzaam gebruikt in het lichaam en daardoor is de energie die je er van krijgt geleidelijk en langdurig.

#3 Tonijn
Tonijn is erg lekker op brood, vaak met wat mayonaise (of yogonaise) en peper,of gewoon naturel. Als je tonijn uit blik kiest, kies dan voor tonijn in olijfolie (goede vetten) of tonijn in water (minder calorieën). Tonijn is een goede bron van eiwitten (de bouwstenen van het lichaam) en gezonde omega 3 vetten. Tonijn bevat erg veel eiwit, meer dan bijvoorbeeld een biefstuk van hetzelfde gewicht. Het soort eiwit uit vis en vlees is erg makkelijk op te nemen door het lichaam. Door eiwitten neemt je spiergroei toe en verbrand je uiteindelijk meer vet.

Waarschijnlijk hebben jullie allemaal wel gehoord over omega 3 vetzuren, ze worden vaak genoemd en zijn erg populair. Er wordt gezegd dat omega 3 vetten beschermen tegen hart- en vaatziekten. Ook zijn omega 3 vetten goed voor je huid, haar en nagels en volgens sommige studies helpen ze zelfs tegen depressie. Het lichaam kan omega 3 ook aanmaken uit plantaardige voeding, maar dit is minder effectief als omega 3 uit vis.

Aangeraden wordt vaak om 2 keer vis te eten waaronder 1 keer vette vis, dus met af en toe een blikje tonijn ben je al goed op weg 😉 Wel raden we aan om niet al te veel tonijn te eten vanwege 2 redenen, de overbevissing en de hoeveelheid metalen die er in aanwezig kunnen zijn. Hou het bij 1 a 2 keer per week en enjoy responsibly.

Tara’s top 3
#1 Avocado
#2 Groene thee
#3 Ananas

#1 Avocado
Eerst vond ik avocado maar niks, ik vond de textuur maar raar en de smaak ook. Ik kon maar niet begrijpen wat mensen zo lekker vonden aan deze vrucht. Na jaren veranderd je smaak, dat blijkt, want avocado is nu echt een must-eat voor mij, ik vind het heerlijk. Avocado vult goed, is erg lekker en heeft veel gezonde voordelen. Ik eet avocado vaak gewoon uit de schil, net als dat je bij een kiwi zou doen maar ook af en toe op knäckebröd. Avocado kan je op vele manieren bereiden en in vele gerechten verwerken.

De gezonde voordelen van avocado
Avocado is een fruit, het bevat naast olijven, de hoogste hoeveelheid enkelvoudige onverzadigde vetzuren, zo’n 20%. Dat is dan ook zo’n 20x meer dan bij andere fruit. Deze vetten verhogen de vet verbranding in het lichaam. Wisten jullie dat avocado een van de meest vezelrijke voedingsmiddelen is? Avocado bevat ongeveer 8,6 gram vezels, wauw! Verder bevat avocado mineralen zoals ijzer, fosfor, calcium en magnesium, naast deze mineralen bevat avocado ook vele vitamines zoals vitamine A (goed voor huid en haar), het vitamine B complex en de anti-oxidanten vitamine C en E.

Nog wat leuke feitjes:
– Avocado zou helpen tegen slechte adem (heeft iemand hier ervaring mee?)

– Avocado heeft een hydraterende en antiverouderende werking in beautyproducten
– Avocado heeft een positief effect op de bloeddruk vanwege het hoge kalium en folaat gehalte. Deze regelen de bloeddruk en zullen helpen met het voorkomen van hartproblemen.
– Avocado kan door de aanwezige vitamine B6 zelfs helpen tegen misselijkheid in de ochtend tijdens zwangerschap
– Avocado olie kan goed werken bij de behandeling tegen psoriasis.

#2 Groene thee
Ik drink heel vaak thee, zowel thuis als buitenshuis. Vroeger dronk ik altijd zwarte thee met veel verschillende smaakjes, als een echte zoetekauw nam ik altijd minstens 3 scheppen suiker. Veels te zoet, maar volgens mij zit dit in de familie, want mijn tante ging vroeger ook altijd helemaal los met 5 scheppen suiker in de thee. Dit is inmiddels verandert, want een aantal jaren terug zei Serena tegen mij dat ik groene thee moest drinken. Ik vond het eerst niet heel lekker maar nu drink ik eigenlijk altijd groene thee. Ik drink groene thee zonder suiker en als ik last heb van mijn keel, met een beetje honing.

Zwarte thee en groene thee?
In tegenstelling tot zwarte thee, is groene thee niet of nauwelijks gefermenteerd. Bij de fermentatie van thee, gaan er stoffen verloren. Groene thee heeft dus nog een groot behoud aan de natuurlijke stoffen en dat is voordelig. Groene thee bevat o.a. vitamine C en Seleen. Groene thee is daarnaast bevorderend voor de spijsvertering en werkt urineverdrijvend, waardoor er voldoende afvalstoffen worden afgevoerd. Dit kan een positieve werking hebben op de huid, minder onzuiverheden 😉

Wat is er zo goed aan groene thee?
Het ligt een beetje aan de bodem waar de thee heeft gegroeid, maar groene thee is altijd een rijke bron van seleen. Seleen is een mineraal met dezelfde werking als een anti-oxidant. Het gaat de vorming van schadelijke stoffen in het lichaam tegen. Het maakt zware metalen die het lichaam via verontreinigingen binnenkomen minder giftig. Ook erg belangrijk, er zijn bronnen en aanwijzingen die zeggen dat seleen zou helpen tegen het voorkomen van prostaatkanker.

Vooral de anti-oxidanten in groene thee zijn belangrijk, anti-oxidanten zijn zeer goed voor je immuunsysteem en helpen het lichaam beter te herstellen. Voor meer informatie over anti-oxidanten, hier is een artikel over anti-oxidanten die Serena een tijd terug heeft geschreven 😉

#3 Ananas
Fruit eet ik niet zo heel graag, maar als ik fruit eet kies ik voor de tropische vruchten zoals ananas. Ananas is mijn favoriete vrucht, maar dan moet deze wel vers zijn, dat is echt heerlijk. Je kunt mij altijd wakker maken en verblijden met een stuk verse ananas. Natuurlijk heb je ook ananas uit blik, maar deze vind ik minder lekker, maar dat is een kwestie van smaak.

Ananas bevat vele vitaminen en mineralen, namelijk bètacaroteen, anti-oxidanten, vitamine C, E en mineralen (kalium, magnesium, fosfor, ijzer, koper, mangaan, zink en jodium). Maar wat vooral interessant en belangrijk is van ananas, is de bromelaïne.

Bromelaïne

Ananas bevat naast alle vitaminen en mineralen een eiwit verterend enzym genaamd bromelaïne. Brome…wat? Bromelaïne! Dit enzym is waarschijnlijk voor de meesten onbekend, maar heeft vele positieve punten:

1) Het werkt effectief tegen ontstekingen en zwellingen. Dus ben je een beetje ziekjes? Neem dan ananas sap. Dit helpt ook goed tegen een zere, rode keel.
2) Het helpt overtollig slijm af te breken, dit kan erg prettig zijn als je astma hebt of bronchitis. Maar ook als je erg verkouden bent.
3) Malser vlees, wanneer je vlees in ananas sap marineert, zal de bromelaïne het vlees erg mals maken door de eiwit verterende werking.
4) Het helpt sneller eiwitten verteren na de vlezige maaltijd. Heb je veel vlees gegeten tijdens het gourmetten? Neem dan eens een glaasje ananas sap, dit zou het eiwit verterende proces sneller laten verlopen.

Super interessant vind ik het, ananas is heerlijk en ook gezond. Geniet ervan!

Dit waren onze top 3 voedingsmiddelen, we hopen dat jullie dit artikel interessant vonden of er in ieder geval iets van opgestoken hebben.

Hebben jullie ook favoriete producten of voedingsmiddelen waar jullie niet zonder zouden kunnen?

Groetjes,
Tara en Stijn

zp8497586rq

Volg:

122 Reacties

  1. sanne
    9 januari 2012 / maandag, 9 januari 2012

    Oeeeeh ik vind alles lekker alleen eet ik dat nu niet meer, no koolhydraten for me.
    Theetjes doen het altijd goed 😉

    mijn favo eten zijn groene groente daar ben ik echt verzot op!
    Sla, brocolli, SPRUITJES (waarschijnlijk ben ik ene van de weinige die dit echt SUPER lekker vind), komkommmertjes 😀

  2. Zoë
    7 januari 2012 / zaterdag, 7 januari 2012

    Ik gebruik het eigelijk allemaal, alleen ananas niet zo vaak.
    Als ik het dan wel eet, krijg ik een soort schraal gevoel in mijn mond.. Weet iemand hoe dit komt? 🙂

  3. 7 januari 2012 / zaterdag, 7 januari 2012

    Leuke artikel stijn!!! ik gebruik sowieso altijd olijfolie

  4. Gabriëlla
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Helaas ben ik allergisch voor ananas… ik vind het namelijk heeerlijk!

  5. Pien
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Interessant momenteel zit ik in Thailand en hier eten en verkopen ze ook veel ananas echt lekker 🙂 ook ben ik gek op een sandwich tonijn 🙂 toen ik in Australië was aten we veel geroosterd brood met advocado en peper en zout erop echt lekker 🙂

  6. Linda
    5 januari 2012 / donderdag, 5 januari 2012

    Leuk artikel, interessant 🙂 Alleen (sorry, ik moet het kwijt) erger ik me wel vreselijk aan de spelfouten. Bijvoorbeeld onder olijfolie, het is verlaagt en verhoogt ipv verlaagd en verhoogd. En bij avocado: verandert ipv veranderd. Iets meer aandacht aan besteden, dan is het helemaal top.

  7. Mimi
    5 januari 2012 / donderdag, 5 januari 2012

    Leuk artikel, maar ik vind dat je tonijn uit de artikel moet halen…Tonijn is een ernstig bedreigd vissoort, we moeten juist er minder van eten. Daarnaast, de tonijn die in kweekvijvers leven zitten vol met antibiotica troep dat te vergelijken is met het bio industrie aan land.

    Nja, just saying. 😉

  8. Karin
    4 januari 2012 / woensdag, 4 januari 2012

    Ik vind brinta wel lekker, maar ik gooi er zoveel suiker in, dat de gezonde werking gelijk teniet gedaan wordt 🙂

  9. bo
    4 januari 2012 / woensdag, 4 januari 2012

    Hoi,

    Ik drink haast nooit thee, nu wil ik groene thee drinken die gezond en goed zou moeten zijn. Kan ik dan ook gewoon een pakje van de ah halen van lipton of pickwick, dus gewone theezakjes. Of moet het anders zijn korrels ofzo?

  10. emma
    4 januari 2012 / woensdag, 4 januari 2012

    Oww, al die dingen zijn wel lekker. Helaas ben ik vega dus eet ik geen tonijn meer. Maar avocado is zoo lekker. De eerste keer at ik het gewoon uit de schil met een beetje zeezout er op, echt heel erg lekker.
    Ik weet al wat ik zometeen als lunch ga maken, hmmm
    xx

  11. abby
    4 januari 2012 / woensdag, 4 januari 2012

    er is trouwens bewezen dat erin advocado wel heel veel calorien zitten , maar ik weet zelf ook niet of dat waar is.

  12. Sheila
    4 januari 2012 / woensdag, 4 januari 2012

    Ik vind groene thee vrij bitter, witte thee vind ik lekkerder. Daarnaast wordt gezegd dat witte thee beter voor je is dan groene thee, er zitten nóg meer anti-oxidanten in. En voor ontbijt ben ik fan van All Bran van Kellogg’s =)
    O, en let maar niet op de rare tijd dat ik dit post, ik zit nu niet in NL 😉

  13. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Interessant! Vooral over de ananas en tonijn zal ik ook zo af en toe door mijn keel halen.

  14. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Interessant artikel, groene thee en ananas is inderdaad zo heerlijk en Brinta ook wel goed 🙂

  15. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Heel fijn artikel!

    Dat ananassap helpt bij overtollig slijm, wist ik niet. Mijn broer heeft daar erge last vast, ik zal hem aan de ananassap helpen 🙂 Verse ananas vind ik ook veel lekkerder dan uit een blik!

    Mijn vader eet echt bij alles olijfolie, ik vind het verschrikkelijk.. Alleen de geur al, ik lust het echt niet! (ook geen olijven trouwens)

    Het enige wat ik eet uit dit artikel is ananas, maar denk dat ik binnenkort wel brinta ga proberen!

  16. Akkelien
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Ik drink tegenwoordig witte thee en ik vroeg me af: is dat nu nog gezonder dan groene thee of is het iets totaal anders? Brinta vind ik zo ontzettend lekker.. misschien is de tijd rijp om dit weer eens te halen!

  17. Helena
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Een avocado in tweeën snijden, en er dan maggi opdoen, is zoo lekker. Dat geeft het echt de perfecte smaak, niet zo saai en flauw

  18. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Leuk artikel, maar er staan heel veel taalfouten in. Vaak moet er een -t achter een werkwoord staan en staat er een -d, en als er dan een -d moet staan, staat er een -t 😛
    Misschien handig om de volgende keer goed op te letten, en vooral bij werkwoorden als veranderen/bedoelen etc. want daar ben je snel geneigd om een -d te gebruiken, terwijl het eigenlijk -t is.
    Gewoon ik loop, hij loopT gebruiken als snel ezelsbruggetje! 🙂

  19. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    leuk artikel! en in het kader van meer comments plaatsen… 🙂
    misschien is het een leuk idee om een extra artikel te schrijven over avocado’s. Het is wel heel gezond, maar ik eet het nooit. Daarom zou ik wel wat meer willen weten over de bereiding ervan! Tips voor recepten, waar kan je het goed mee combineren, hoe in avondeten te verwerken?

    liefs

  20. Marijke
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    leuk dit!!

  21. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    ik maak graag zelf tonijnsalade. en groende thee drink ik ook wel eens al drink ik vaker kamille thee.

  22. Dorien
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    In ananas zitten redelijk veel koolhydraten, maar zijn dat goede koolhydraten of niet?

  23. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    interessant artikel, thanks! Sinds een jaar of twee weet ik ook dat ik avocado lust. Ik heb het voor het eerst bij mijn familie in Zweden gehad met een heerlijke garnalen salade gevuld. Heel erg lekker, ik ga morgen direct een paar halen 🙂

  24. Eva van Emmerik
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Over het seleen in groene thee.. Hoorde vandaag op mijn werk (anesthesie) dat wanneer je teveel seleen nuttigt dus heel veel groene thee bijvoorbeeld drinkt, je een seleen intoxicatie kan ontwikkelen.. Wat je er precies van kan krijgen weet ik even niet meer, weet wel dat het niet goed is als het zo ver komt!
    Weten jullie hier misschien antwoord op? Kan het namelijk via google ook niet vinden.

  25. Eva van Emmerik
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Over het seleen in groene thee.. Hoorde vandaag op mijn werk (anesthesie) dat wanneer je teveel seleen nuttigt dus heel veel groene thee bijvoorbeeld drinkt, je een seleen intoxicatie kan ontwikkelen.. Wat je er precies van kan krijgen weet ik even niet meer, weet wel dat het niet goed is als het zo ver komt!

    Weten jullie hier misschien antwoord op? Kan het namelijk via google ook niet vinden.

  26. xoxo
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Is tonijn uit een blikje net zo gezond als een stukje vis bij het avondeten?

    Dat zou wel relaxt zijn want ik lust alleen tonijn uit een blikje of als sushi/sahsimi. Dat is meteen mijn favo gezond eten.

    Ik ben helaas allergisch voor ananas. Ofja ik hoef niet naar het ziekenhuis nadat ik het eet, maar krijg er wel bijna altijd erge buikkramp van.
    Als je de smaak van ananas intenser wilt maken moet je op verse ananas een beetje zout strooien trouwens.

  27. Femke
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Leuk om na al jullie goede adviezen nu ook te lezen waar jullie zelf van houden 🙂 Ik kan me persoonlijk helemaal vinden in het lijstje van Tara. Ik zou met avocado’s trouwen als het kon, die dingen zijn zo goddelijk! En verse ananas is ook heerlijk.
    Vroeger dronk ik thee altijd met heel veel suiker en melk, maar toen dronk ik het niet zo vaak, terwijl ik nu juist elke dag minstens een liter wegdrink en er nooit meer iets indoe! Meestal drink ik groene thee met citroen/mint/puur maar ik ben ook heel erg fan van avondmelange van de AH (ik weet eigenlijk niet of dat groen of zwart is). En chai lattes zijn de beste uitvinding ooit, maar die zijn niet zo gezond als gewone thee natuurlijk 😛 Gelukkig zijn die dingen verschrikkelijk duur dus koop ik ze bijna nooit 🙂

    Olijfolie gebruik ik eigenlijk ook altijd bij het koken, behalve bij pannenkoeken 🙂 Daar moet boter bij vind ik! Terwijl ik bij andere gerechten juist boter echt viezig vind.

  28. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Heel interessant! Ik drink eigenlijk alleen nog groene thee en kamille thee. Eerder vond ik er niks aan, maar het wend snel!

  29. Layla
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Wel 1 kanttekening bij groene thee:

    Ik dronk vroeger meer dan 4 koppen groene thee per dag, heerlijk toch? Na een tijdje begon ik ernstige PMS klachten te krijgen.
    Na wat research kwam ik erchter dat dit weleens door de hoge dosis groene thee zou kunnen komen.
    Ik beperkte het tot 2 kopjes per dag en de PMS werd minder.

    Dus, als je veel groene thee drinkt en veel last hebt van PMS, probeer eens minder dan 4 kopjes te drinken per dag 🙂

    • Lisa
      4 januari 2012 / woensdag, 4 januari 2012

      Ow echt?
      Dat vind ik wel heel bijzonder! Vraag me dan altijd af door wat dat dan komt 🙂

  30. Esther
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Wat een leuk artikel! Alleen wat ik me dus afvroeg, is ananas uit blik ook goed voor je? Of zit daar geen vitaminen meer in en is die siroop slecht voor je? Want zo’n hele ananas schoonmaken vind ik altijd zo’n gedoe!

  31. lon
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Ahh Ananas!! Ik ben helaas sinds een paar jaar allergisch voor verse ananas en kiwi, en dat is juist zo lekker :'(

  32. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Ik HOU van verse ananas. Helaas krijg ik er wel een jeukend gevoel van in m’n mond, dus ik kan het niet te vaak eten. Zelfde probleem met kiwi, vind het heerlijk, maar kan er blijkbaar niet tegen. 🙁

    Verder eet ik minstens 3 keer per week rucola met olijfolie en pijnboompitjes. Lekkerrrrr.

    • t-shirrtje
      3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

      Om dat jeuken tegen te gaan moet je eens dit proberen (ik weet het, het klinkt raar maar het werkt echt heel goed!) Kook een halve liter water en laat hier 2 theelepels zout in oplossen, laat dit afkoelen tot kamertemperatuur en doe hier de schijfjes verse ananas in. Laat dit even een half uurtje erin, vervolgens kan je het opeten. Het zout maakt het nog zoeter en zorgt ervoor dat je mond en tong niet gaat jeuken. Geloof me dit werkt!

  33. Renske
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Wat een leuk artikel:) Het is zo belangrijk om gezond te eten maar ook zo lastig soms, gezien bijna alles wat je eet op een manier “slecht” is. Of er zitten allerlei E-nummers in verwerkt, zoals stoffen waardoor iets langer goed blijft, of het is in zoverre bewerkt dat veel voedingsstoffen er uit zijn of het bevat veel verzadigd vet.
    Ik drink wel veel grone thee en probeer veel groenten en fruit te eten, maar als je nog thuis woont is het ook veelal aanpassen aan je ouders. Zelf zou ik nog wel wat gezonder en bewuster willen leven en misschien wat meer geld uitgeven aan gezondere varianten van bijvoorbeeld pasta en andere dingen.

  34. julia
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    ik hou echt van ananas, zo lekker vind ik dat!

  35. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    ik eet alles behalve tonijn ,
    en advocado,
    ik eet geen vis en vlees gaat me prima af,
    en advogado vind ik gewoon zo vies bah

  36. Joanne
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Nice, ben ik goed bezig met mijn lunch: salade met o.a. avocado & olijfolie en een kopje groene thee. 🙂

    Klein puntje, er staan wel een aantal d/t fouten in (verlaagT en verhoogT bij olijfolie. is veranderD bij groene thee).

    Verder erg leuk artikel!
    Ik vond avocado vroeger ook nooit lekker trouwens, en nu vind ik het heerlijk. Het vult ook lekker goed. Het is wel een stuk lekkerder met zout & peper er op.

  37. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Leuk om te lezen! Ik lustte eerst ook geen groene thee maar drink het nu elke dag! Ananas is ook heel erg lekker 😀

  38. Paula
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Ik hou ook erg van tonijn, alleen is het ook (behalve voor de tonijn die dood gaat :P) echt érg zielig voor de dolfijnen. Door de netten waar ze tonijn mee vangen komen jaarlijks heel veel dolfijnen in verstrikt te zitten en die gaan dan dood. Dus dat is eigenlijk waarom ik het zelden eet.

    Ik hou ook van olijfolie, ananas en groene thee. Brinta en avocado is niet helemaal mijn ding.

    Leuk artikel!

  39. Sandra
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Momenteel lees en leef ik naar het boek van Amber Albarda. Hierin staat dat brinta absoluut niet gezond voor je is. Men is verslaafd aan tarwe en omdat we het teveel eten ontstaan er auto-imuumziekten als glutenallergie enzo. Bij het volgen van deze leefwijze ben ik me veel energieker gaan voelen en echt kilo’s afgevallen! Het is een kwestie van je eetpatroon aanpassen en geen fabrieksmatige dingen meer eten waar toevoegingen uit gehaald zijn. Zo schijnt zelfs volle melk beter te zijn omdat de voedingsstoffen bij halfvollemelk ook zwaar zijn teruggedrongen. Ook tarwe mijden en alleen maar spelt en volkoren eten. De eerste anderhalve maand at ik alleen zuurdesem en roggebrood maar dit krijg ik echt niet meer weg;)

    Okee, dit wordt een veel te lang verhaal.. mijn vraag: hoe kan het dat er zo verschillend wordt gedacht over tarwe en dus brinta. Ik vind brinta superlekker en at het vroeger regelmatig maar omdat er veel tarwe in zit gaat dat ‘m niet meer worden..

  40. Romy
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Weet je wat lekker is? Mijn moeder maakt altijd tomaat, komkommer en kaas met was olijfolie(of was het nou azijn ik weet niet meer) en een klein beetje peper, zout en suiker. (hoeft niet perse maar maakt het toch wel wat lekkerder) Het is niet het aller gezondste maar wij maken het altijd bij de spaghetti. Het is beter dan niets denk ik altijd maar.

    Laatst bij kerst had mijn moeder voor het voorgerecht ook een stuk mango om een of andere magere ham gedaan met voor de sier wat selderie er bij, wat ik normaal gesproken niet lekker vind maar toen ging ik het proberen met de mango en ham en dat was echt heel lekker!

  41. Vivian
    3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

    Ik heb een vraagje:
    is groene thee van Pickwick (die met citroen erbij) ook echte groene thee? Of heeft dat niet dezelfde werking?