10 film aanraders van vóór 2000

Door Nena – Het is jullie vast niet ontgaan dat ik een goede film wel kan waarderen. En misschien weten jullie ook wel dat ik van actie en spanning houd en eigenlijk het liefst zelfs een goede horror film kijk?! Het is natuurlijk leuk om jullie film tips te geven van films die ik de afgelopen tijd heb gezien, maar er zijn ook zo ontzettend veel films van ruim 10 jaar geleden. Ik realiseerde me dat misschien niet iedereen deze films al gezien heeft? Vandaar dat ik daar in dit artikel graag aandacht aan wil besteden. Vandaag deel ik mijn 10 film aanraders van vóór 2000!

Pulp Fiction (1994)

Plot: Jules (Samuel L. Jackson) en Vincent (John Travolta) werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace (Ving Rhames). Vincent komt in de problemen als hij Mia (Uma Thurman), de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch (Bruce Willis), die Wallace belazert en er met z’n geld vandoor gaat.
Mijn mening: In een top 10 als deze, mag Pulp Fiction natuurlijk niet ontbreken. Alleen al vanwege de geweldige cast en de regisseur is dit meesterstuk een kijkje waard. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de film zelf veel te laat gezien heb, maar gelukkig kan ik hem tegenwoordig aan mijn ‘watched list’ toevoegen. De film is wel wat lastig te volgen (tenminste dat vind ik). Tarantino laat vier verschillende verhaallijnen niet chronologisch door elkaar lopen. Personages die eerder in de film al om het leven waren gekomen, zijn in een volgende scène weer springlevend. En net wanneer je als kijker de draad volledig dreigt kwijt te raken, valt alles op zijn plaats. Dit is een film waarbij het misschien aan te raden is om hem na afloop nog een keertje te kijken…
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Genre: Misdaad
Met: John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman en Bruce Willis
Speelduur: 154 minuten
Jaar: 1994
IMDB: 9.0

Fight Club (1999) 

Plot: Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ”Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.” De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
Mijn mening: Een bijzonder harde film met een aantal zéér goede vechtscènes. De film begint eigenlijk pas op het moment dat de verteller Tyler Durden ontmoet. Op de terugweg van een zakenreis, ontmoet de verteller Tyler Durden (Pitt) in een vliegtuig. Bij terugkeer blijkt zijn appartement te zijn opgeblazen en kan hij nergens terecht. Eerst wil hij Marla (een vrouw die hij heeft leren kennen tijdens één van zijn praatgroep sessies) bellen maar belt, in plaats van naar haar, naar Tyler via het visitekaartje dat hij van hem kreeg. Ze ontmoeten elkaar in een bar en discussiëren over de moderne man. De verteller vraagt of hij bij Tyler mag verblijven. Tyler zegt ja, maar de verteller moet hem een plezier doen door hem zo hard mogelijk te slaan. De twee maken ruzie op de parkeerplaats van de bar. Na het gevecht logeert de verteller bij Tyler en blijft daar mettertijd ook wonen. De verteller komt erachter dat het vechten hem pleziert. Zo ontstaat Fight Club.
Geregisseerd door: David Fincher
Genre: Komedie/ Thriller
Met: Edward Norton, Brad Pitt en Helena Bonham Carter
Speelduur: 139 minuten
Jaar: 1999
IMDB: 8.8

Forrest Gump (1994)

Plot: De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.
Mijn mening: Wanneer ik zeg: “Run Forrest! Run!!” Dan zeg jij: “Forrest Gump” Zo niet, dan moet je deze film nodig eens gaan kijken! Het verhaal gaat over de aandoenlijke Forrest Gump en zijn grote liefde Jenny. De film is gebaseerd op de roman van Winston Groom en heeft geen typisch plot. Het beschrijft ‘slechts’ de imponerende levenswandel van Forrest Gump. Het is een zeer bijzondere film waarbij je af en toe zal moeten lachen, maar ook wel wat dramatische momenten kent.
Geregisseerd door: Robert Zemeckis
Genre: Drama/ Komedie
Met: Tom Hanks, Robin Wright en Gary Sinise
Speelduur: 142 minuten
Jaar: 1994
IMDB: 8.7

Se7en (1995)

Plot: Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema ‘de zeven hoofdzonden’ met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.
Mijn mening: Se7en is een film die regelmatig terugkomt op tv. De sfeer en vooral de stijl van de film zijn de krachtige eigenschappen van deze film. Se7en was in deze tijd een van de eerste films die op deze manier het verhaal van een seriemoordenaar wist te verfilmen en was daardoor erg vernieuwend. Je moet wel een beetje tegen spanning kunnen en soms een vrij sterke maag hebben, want er zitten een paar scènes tussen die weinig aan de verbeelding overlaten. Tot op het eind blijft deze film spannend!
Geregisseerd door: David Fincher
Genre: Thriller / Misdaad
Met: Morgan Freeman, Brad Pitt en Gwyneth Paltrow
Speelduur: 127 minuten
Jaar: 1995
IMDB: 8.6

The silence of the lambs (1991)

Plot: Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal “The Cannibal” Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.
Mijn mening: Mijn favoriete films zijn ooit beginnen met dit deel uit 1991. The Silence of the lambs, gebaseerd op de boeken van Thomas Harris. Je maakt voor het eerst kennis met Dr. Hannibal Lecter en Clarice Starling. Dr. Hannibal, zelf een psycholoog, zit gevangen in een psychiatrische inrichting. Wanneer Clarice, een jonge FBI-agente, tegenover Hannibal zit, voelt zij zich erg onzeker. Hannibal weet angstvallig veel over haar en weet op een intrigerende wijze psychologisch met haar te spelen. Dat is wat ik zo spannend vind. Het psychologische spel tussen Hannibal & Clarice! Dr. Hannibal wil alleen meewerken als Clarice persoonlijke dingen over zichzelf vertelt. Als tegenprestatie geeft Hannibal Clarice een hint over Buffalo Bill.Ik vind Anthony Hopkins een groot acteur en ik ben sinds deze film echt fan van zijn acteerwerk. Een film over een bizarre samenwerking tussen een FBI-agente en een psychopaat/moordenaar. Als je van thrillers houdt en bizarre moordzaken, dan moet je deze film zeker gaan kijken! Mocht je het een goede film vinden, dan is Hannibal het vervolg en Red Dragon Deel 3. Recent is nog de film Hannibal Rising uitgekomen. Al blijft deel 1 het best!
Geregisseerd door: Jonathan Demme
Genre: Thriller / Misdaad
Met: Anthony Hopkins, Jodie Foster en Scott Glenn
Speelduur: 118 minuten
Jaar: 1991
IMDB: 8.6

The usual suspects (1995)

Plot: Na een explosie in een haven vertelt ooggetuige Verbal Kint aan de politie hoe het allemaal zo ver is gekomen. Via flashbacks zien we hoe vijf criminelen bij elkaar gebracht werden bij een “line-up”. Ze besluiten hierna samen een overval te plegen. Er lijkt echter iemand achter de schermen de hele bijeenkomst op touw gezet te hebben.
Mijn mening:  The Usual Suspects is een zeer knap opgezette en ingenieuze film. De film wordt verteld aan de hand van flashbacks door de ogen van de manke crimineel Roger ‘Verbal’ Kint. Je moet je wel enigszins concentreren, want door de vele sprongen in de tijd en het  wat lastige plot is het soms wat lastig de film goed te kunnen volgen. Althans, ik heb daar zelf wat moeite mee. Aan het einde van de film vallen de puzzelstukjes als het goed is op zijn plaats. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik de film daarna nog een keer moest kijken om het goed te snappen! Na een tweede keer kijken vond ik de film zelfs nóg beter (of snapte ik hem toen pas?)! Het is lang geleden dat ik deze film gezien heb. Maar vooral het einde staat mij haarscherp bij… Dat had ik namelijk niet verwacht. Kevin Spacey speelt wel vaker in aparte films (K-pax bijvoorbeeld) en misschien is het juist wel het stukje mysterie dat ik het zo interessant vind. Je weet niet wat je kunt verwachten. Ik houd daar wel van!
Geregisseerd door: Bryan Singer
Genre: Misdaad / Mystery
Met: Kevin Spacey, Gabriel Byrne en Benicio Del Toro
Speelduur: 106 minuten
Jaar: 1995
IMDB: 8.6

American History X (1998)

Plot: American History X is een krachtige film over racisme in Amerika. Derek Vinyard (Edward Norton) is een skinhead die een diepe hekel aan negers heeft sinds deze zijn vader hebben vermoord. Wanneer ‘s nachts in zijn auto wordt ingebroken doodt hij twee van de zwarte daders. Hiervoor gaat hij de gevangenis in. Tijdens zijn gevangenschap raakt zijn jonge broertje steeds meer onder de indruk van het neo-nazisme en gaat de zelfde kant op als zijn oudere broer. In de gevangenis komt Derek echter langzaam tot inkeer en realiseert zicht de leugen die hij zichzelf heeft voorgehouden. Eenmaal uit de gevangenis moet hij zich losmaken van zijn voormalige leven, en tegelijkertijd zijn broer van de ondergang zien te redden.
Mijn mening: Dit is echt een film die een hele grote impact achterlaat. In ieder geval, dat deed de film bij mij. Vanwege het onderwerp, maar ook door het aangrijpende verhaal, de vertolking van de rollen van Derek & Danny (gespeeld door Edward Norton en Edward Furlong) en de welbekende (harde) scènes. Dit is gewoon een film die je gezien moet hebben.
Geregisseerd door: Tony Kaye
Genre: Misdaad / Drama
Met: Edward Norton, Edward Furlong en Fairuza Balk
Speelduur: 119 minuten
Jaar: 1998
IMDB: 8.6

Reservoir Dogs (1992)

Plot: Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon ‘Nice Guy’ Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert. Maar tijdens de hold-up loopt echter alles fout.
Mijn mening: Je moet er een beetje van houden, maar als je van Quentin Tarantino houdt dan zal je deze film ook wel gezien hebben. Met dit regiedebuut van Tarantino laat hij direct zien wat hij allemaal in huis heeft. De sfeer is uitstekend, dankzij een prima script en een wederom een goed gekozen cast. Het is echt weer een typische Tarantino film met een jaren ’70 randje. Ik moet eerlijk zeggen dat dit niet helemaal mijn soort film is vanwege het genre en de stijl. Soms MOET je een film gewoon gekeken hebben vanwege zijn goede status en zijn regisseur…
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Genre: Misdaad / Drama
Met: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth
Speelduur: 99 minuten
Jaar: 1992
IMDB: 8.6

The Green Mile (1999)

Plot: Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de ‘Dodengang’ van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand…
Mijn mening: Ik denk dat ik dit vooral een hele mooie film vond. Ik vond de opzet van de film al heel prettig om naar te kijken. Paul (Tom Hanks) die als oude man terugkijkt op zijn leven als gevangenisbewaker en aan de hand van flashbacks zijn verhaal verteld. Ik moest wel even wennen aan het stukje ‘fantasy’ in de film, maar het bijzondere verhaal en het goede acteerwerk maken dat eigenlijk al snel weer goed. Daarnaast zet Michael Clarke Duncan een geweldige rol neer als John Coffey.
Geregisseerd door: Frank Darabont
Genre: Fantasy / Drama
Met: Tom Hanks, David Morse en Michael Clarke Duncan
Speelduur: 189 minuten
Jaar: 1999
IMDB: 8.4

Return to paradise (1998)

Plot: Drie vrienden, Lewis, Sheriff en Tony, brengen een vakantie door in Maleisië en genieten van de vrouwen en drugs die ze ter beschikking hebben. Aan het einde van hun vakantie besluiten Tony en Sheriff terug te gaan naar huis, maar Lewis blijft. Wat Tony en Sheriff echter niet weten is dat Lewis de volgende dag wordt gearresteerd voor het bezitten van hash en de doodstraf krijgt. Jaren later worden Tony en Sheriff geconfronteerd met de zaak van hun toenmalige vriend. Het is de vraag of ze teruggaan om hun vriend te helpen of thuisblijven om voor hun gezin te zorgen.
Mijn mening: Ten slotte nog een film die niet zozeer een hoog cijfer krijgt op IMDB, maar wel door mij. Ik had deze film toch wel een 8.0 gegeven. Dat komt doordat het verhaal me heel erg heeft aangegrepen en vervolgens nog een paar dagen aan het denken heeft gezet. Wat zou je zelf doen? Terug naar de hell op aarde (als het gaat om veroordeeld worden op drugsbezit) met het risico om zelf zwaar gestraft te worden, maar wel om je vriend eventueel(!) te kunnen helpen? Of blijf je veilig thuis om voor je gezin te zorgen?
Geregisseerd door: Joseph Ruben
Genre: Drama / Thriller
Met: Vince Vaughn, Anne Heche en Joaquin Phoenix 
Speelduur: 111 minuten
Jaar: 1998
IMDB: 6.7

Ik heb het voor dit artikel bij deze 10 films gehouden, maar ik had het artikel nog kunnen aanvullen met véél meer films! Als jullie daar behoefte aan hebben, dan hoor ik dat graag. Wie weet schrijf ik dan een Part II. Als tip wil ik jullie nog even meegeven, dat je altijd een kijkje kunt nemen op IMDB en dan met name de top 250. Alle bovenstaande films zijn daar terug te vinden, maar natuurlijk ook klassiekers als The Godfather trilogie en de nummer 1 best beoordeelde films: The Shawshank Redemption, waar ik in dit artikel al aandacht aan had besteed.

collage movies top 10

Ik ben benieuwd wie van jullie het grootste gedeelte van deze films al kende? Of voor wie er nog grote verrassingen tussen zaten? Heb je een film nog niet gezien en het genre/ verhaal spreekt je aan? Dan zijn ze stuk voor stuk de moeite waard.

Welke film(s) zou je graag (nog een keer) willen zien? Wat zijn jullie ‘oude’ film toppers?

Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: 
nenaburger

 

Volg:

133 Reacties

  1. 5 mei 2013 / zondag, 5 mei 2013

    Een vriendin vertelde me een tijdje geleden het hele verhaal van the silence of the lambs en wauw wat lijkt me dat een verschrikkelijk enge film! Alsnog wil ik ‘m graag zien aangezien ‘ie zo ontzettend goed in elkaar schijnt te zitten! Verder staan een hoop van deze films nog op mijn lijstje van films die ik nog wil zien, de enige die ik al heb gezien is pulp fiction. Geweldig goede verhaallijn en heel goed in elkaar gezet, hoewel ik sommige scènes toch een beetje too much vond..
    Freedom writers (gebaseerd op een waargebeurd verhaal) is ook een aanrader, net als the perks of being a wallflower, the boy in the striped pyjamas en extremely loud and incredibly close (hoewel deze allemaal hele andere genres zijn). Wel eentje die aardig tussen deze genres past is awake, pff wat vond ik die spannend…!
    Late & aardig lange reactie haha, maar ik ben zeker weten voor een deel twee 🙂

  2. 5 mei 2013 / zondag, 5 mei 2013

    Superleuk artikel! The green mile is echt een héle mooie film ja, ik heb hem met vriendinnen gekeken en we lagen met z’n allen op de bank te huilen :p

  3. 4 mei 2013 / zaterdag, 4 mei 2013

    Pulp fiction is de beste film ooit gemaakt in my opinion. En dat over dat ze eerst om het leven komen en dan weer levend zijn klopt niet echt, ze springen in die film vaak terug in de tijd en terug naar t’ ‘nu’. Typisch Tarantino. Het stukje van ezekiel 25 17 praat ik foutloos mee haha. Evenals de hele breakfast scene eigenlijk haha. “Oh i’m sorry did i break your concentration? Oh you were finished?” Amazing.

  4. Anneke
    4 mei 2013 / zaterdag, 4 mei 2013

    Whoah! ik word hier helemaal blij van! Het lijkt wel een lijstje die ik heb gemaakt op Return to Paradise na. En dat is omdat ik die niet ken. 😉 ik weet dus wat ik binnenkort moet gaan kijken.

  5. Noor
    4 mei 2013 / zaterdag, 4 mei 2013

    Catch me if you can is ook echt een onwijs goede film !

  6. Bo
    3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

    Allemaal mijn type films, behalve de laatste. The merchant of venice (met Al pacino) is goed! En The man who sued God ( waargebeurd verhaal, dus god is echt aangeklaagd door deze man, en dus een hele rechtszaak ) is briljant! Aanrader!!

  7. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

    5/10 gezien, dat kan beter. Forest Gump behoort dan wel echt tot mijn favorieten, maar echt de meeste Tom Hanks films (vind hem zo geweldig)!! Vind zelf de oude oude films als Gone with the wind, The Godfather, Rebecca, Grease ook zeker hun charme hebben.

  8. Ellen
    3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

    In dit lijstje staan erg goede films! Sommigen zijn niet mijn ding, sommigen heb ik nog nooit van gehoord. En die laatsten moet ik dan toch echt maar eens een trailer van bekijken en het verhaal lezen en wellicht ook kijken. Er zit vast wat voor mij tussen!
    American history x ga ik zeker nogmaals bekijken. Wow, wat is dat een mooie, goede en indrukwekkende film!

  9. Denise
    3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

    Fallen, ghost, en the sixth sense vind ik heel goed, maar er zijn ontzettend veel goeie films,
    ik hou van alle genre’s behalve sience fiction, dat trekt mij gewoon niet zo heel erg… films zoals prometheus als voorbeeld hou ik niet zo van.. aliens enzo en ruimteschepen bleeghh.. al vind ik Avatar daarentegen juist wel weer heel mooi,
    maar ik ben ook dol op special effects.. als er een ontploffing in een film voorkomt moet dat er ook echt goed uitzien en niet te fake anders ben ik al gauw uitgekeken…

  10. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

    Hele mooie selectie! Ik ben vooral gek op Pulp Fiction en Reservoir Dogs (Quentin Tarantino is echt een kunstenaar!) En Forrest Gump staat al sinds ik jong ben in mijn top 5 lievelingsfilms! American History X is inderdaad ook steengoed! Die moet iedereen gezien hebben!

  11. margo
    3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

    Ik kijk eigenlijk niks anders dan horror en japanse horror.
    Kijk vooral geesten films en waar mensen in principe letterlijk afgeslacht worden hihi.

  12. Jasmien
    3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

    Goede lijst, ik hou van Quinten Tarantino films! Een andere aanrader van voor de jaren 2000 is Breakfast at Tiffany’s, ik ben normaal niet zo voor meisjes-films, maar deze is echt geweldig. Verdere aanraders: The Virgin Suicides, Trainspotting, The Truman Show, La cité des enfants perdus (Bizarre en fascinerende film van de regisseur van Amélie Poulan), The Big Lebowksi, American Beauty, A Clockwork Orange en Rain Man

  13. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

    Het suffe is dat ik ongeveer de helft van deze films niet heb gezien, omdat iedereen ze altijd al gezien heeft. Dus ik vrees dat ik ze een keer in mijn eentje moet gaan kijken…

  14. Jill
    3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

    Ooeeeehhhhh ik moet idd echt weer ff een paar van deze films gaan kijken. Alleen waar is shawshank redemption!!!!! Die film staat echt in mijn top 3 allertijden!!!! Oh my god er schieten me meteen allemaal goeie films te binnen die ik NU wil kijken 🙂 zou leuk zijn als je ook een top 10 maakt van 2000 tot 2010 😉 Man on Fire is ook echt een BAZEN film maar die is van na 2000

  15. Ingrid
    3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

    Ik mis er nog eentje 😉 de film ‘True Romance’ het 2e filmscript van Tarantino, een van de beste films van de jaren ’90. Een aanrader als je van de films van Tarantino houdt! Met een fenomenale rol van Dennis Hopper!

  16. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

    Fight Club is m’n lievelingsfilm 🙂 Heb hem gezien toen ik er toevallig op stootte op tv toen ik 15 of 16 was, en sindsdien heb ik hem al talloze keren gezien, blijft fantastisch. Heeft eigenlijk ook best m’n wereldvisie beïnvloed eigenlijk.
    Verder heb ik ook nog Pulp Fiction, Forest Gump, Se7en en American History X gezien (die ik stuk voor stuk ook geweldig vind), maar ben zeker van plan de rest van de lijst ook te zien.

  17. Amber
    3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

    das toevallig 😉
    Ik heb laatst se7en en the silence of the lambs gekeken 🙂
    Ik vond het zelf 2 top films 😀 goede filmtips!

  18. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

    Leuk lijstje! Ik moet echt nog een paar klassiekers kijken zie ik al wel! Ik vind ook La vita è bella, Schindler’s List en toch ook wel Titanic echte aanraders. Valt trouwens wel op dat in de top 250 op IMDB veel meer films van voor 2000 zitten 🙂

  19. Sigrid
    3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

    The green mile is mijn favoriete film ooit.

  20. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

    ik ken de meeste films al 😀 inderdaad echt goeie films!
    vooral Forrest Gump blijft een leuke film en Se7en en The Green Mile vindt ik ook echt goede films.

  21. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

    Leuk artikel!
    Wat heb ik gehuild bij The Green Mile.
    En met dat hoofd van Gwyneth Palthrow, arm kind! (:

  22. laila
    3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

    Ik ben dol op oude films. Maar dan ook echt oude films zoals: ‘Singin’ In The Rain’, ‘Funny Girl’ en ‘West Side Story’
    Kan echt wegdromen bij van die oude musicals. Dé films die ik kijk wanneer ik ziek ben 🙂

  23. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

    Oeh ja, vooral Forest Gump en American History X zijn aanraders!

  24. 2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    Hele leuke lijst! De enige die ik niet heb gezien is The usual suspects! Maar er mist iets op je lijstje Nena! Ja, echt! Waar is de shawshank redemption?! Beste film allertijden en IMDB is dat met me eens:)! Leuke lijst verder, top films!

    • Nena
      Auteur
      3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

      Haha, volgens mij leest lang niet iedereen de rest van het artikel… Dit staat er namelijk onderaan:

      “Alle bovenstaande films zijn daar terug te vinden, maar natuurlijk ook klassiekers als The Godfather trilogie en de nummer 1 best beoordeelde films: The Shawshank Redemption, waar ik in dit artikel al aandacht aan had besteed.”

  25. joyce
    2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    Oeeh heerlijke films! Deze kijk ik toch zeker 1 X per jaar. The phantom of the opera vind ik ook heel erg goed en je hebt een film over een militair of crimineel die gevangen zit in een spel weet niet hoe de film heet.. Maar die vind ik ook erg goed

  26. 2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    Se7en is zeker vet!! Fight club staat nog op mijn to watch list!

  27. paula
    2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    Hey Nena, leuk artikel, super goede top 10! Vooral Pulp Fiction, The Green Mile en Forrest Gump! Ook een must see: The Truman Show. Echt een fantastische film. Ook Cast Away is goed!

  28. Linda
    2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    The Green Mile is zo zielig en mooi/lief. Ik huil elke keer weer!

  29. Christien
    2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    Fight Club, Seven en Pulp Fiction zijn ook mijn favorieten! Verder ben ik geen Brad Pitt fan hoor, heus niet 🙂

  30. Maite Holland
    2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    Forrest Gump vind ik de beste film die ooit gemaakt is! Echt een aanrader

  31. 2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    Ik kende alle films al en een aantal hiervan zijn grote favorieten. De meeste films hiervan hebben wij thuis in de kast liggen op blu-ray of dvd.

  32. 2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    Het grootste deel kende ik al én heb ik vaak gezien. Toffe films zitten er tussen

  33. Mirjam
    2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    Jaaaaa, Forrest gump!

  34. 2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    Haha oke hier heb ik er nog maar weinig van gezien, maar The Green Mile is inderdaad een hele goede film!

  35. 2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    Fight club en American History X vind ik erg leuke films!

  36. Diandra
    2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    En natuurlijk ook Schindler’s List (1993)
    IMDB 8, 9. ook erg mooie film

  37. Chriss
    2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    10 things I hate about you <3

    Leuk hoe dat verhaal gebasseerd is op een toneelstuk van Shakespeare 🙂

  38. tasje
    2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    Negers? really..ik houd niet zo van dat woord

    • tasje
      2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

      Goede lijst hoor verder, maar je kan ook afro-amerikaan zeggen.

      • Nena
        Auteur
        2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

        Dat ben ik met je eens, maar het past wel bij deze film. Normaal zou ik ook geen ‘zwarte’ zeggen.

  39. Diandra
    2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    En The Shawshank Redemption dan!!!??? Uit 1994
    IMBD cijfer 9.3.. Geweldig mooie film!!

    • Nena
      Auteur
      2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

      Dan heb je het artikel niet helemaal gelezen. Onderaan verwijs ik uiteraard naar deze topfilm. Alleen had ik hem al eerder beschreven…

  40. Anne
    2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    The green mile, alleen die vond ik echt superzielig en eigenlijk ook echt eng. Vooral die ene man die zonder spons op zijn hoofd op de elektrische stoel moet, VRESELIJK!

  41. 2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    Ah, dit vind ik zo’n leuk artikel! Van deze heb ik Fight Club en Forrest Gump gezien. Die laatste kan ik echt blijven kijken, haha! Veel van deze stonden al op mijn to-watch list, maar er zijn er nog wel een paar bijgekomen! Als ik aan aanraders van voor 2000 denk, neig ik meteen naar films als Breakfast at Tiffany’s en Roman Holiday. Heerlijk!

    • 2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

      Ooh en natúúrlijk Titanic en Romeo + Juliet. Hoe kan ik Leonardo DiCaprio vergeten.

  42. Steffi
    2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    loving the green mile!

  43. Lisa
    2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    Forest gump gezien en ben wel 10 minuten gaan janken en ik ga nog Hannibal kijken ik ben dol op horror leuke artikel

  44. Ariel
    2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    Ooooeeeh, ja natuurlijk zitten er twee toppers bij met Brad Pit! Als je nog een II doet, dan weet ik al een aantal films waar Brad Pit in speelde en écht toppers zijn! Ik heb ze allemaal gezien, maar jouw lijstje zorgt ervoor dat ik een aantal films nog eens wil zien. Ik ben benieuwd wat jouw favorieten zijn van na 2000. Ik hou zelf ook erg van films en heb er al veel gezien. Dus kom maar op! 😉

  45. 2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    Zitten goede films bij.. een aantal van mijn favorieten zelfs!! Goede smaak. Dirty Dancing is ook een grote favo bij mij, maar ik las net dat je die nog nooit hebt gezien. Shame on you, haha.

  46. 2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    Leuk! Binnenkort eens een aantal van het lijstje bekijken!

    LIefs,
    Joliefie

  47. 2 mei 2013 / donderdag, 2 mei 2013

    Ik ben fan van Girl, Interrupted (met Angelina Jolie als ontspoord personage) en The Graduate, al is die laatste wel van héél ver voor 2000 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *