€3 food challenge – witloftaartje met knapperige katenspek

Daar ben ik weer met voorlopig even de laatste €3 food challenge. Vandaag heb ik mezelf (en 8 andere bloggers) uitgedaagd een lekkere avondmaaltijd op tafel te zetten onder de €3 en dit keer waag ik me aan iets waar ik me nooit eerder aan heb gewaagd: een hartige taart! De bodem maak ik ‘from scratch’ en de vulling bestaat uit witlof met een romige kruidensaus. Voor een krokante bite en een extra zoutje strooi ik knapperige katenspek bovenop. Het is even een klus om te maken, maar ik ben trots op mijn allereerste hartige taart ooit. Het resultaat mag er zijn!

Bekijk hieronder het recept voor mijn witloftaartje met knapperige katenspek;

Boodschappenlijstje;
witlof €0,50 bij de groenteboer
kookroom van Lidl €0,49
verse kruidenkaas van Lidl €0,65
katenspek van Lidl €0,69
2 eieren van de markt €0,40
totaal €2,73

Zelf toegevoegd;
200 gram bloem
100 gram roomboter/margarine
snuf zout

Het liefst wilde ik hamblokjes door de vulling van dit taartje doen, maar hamblokjes zijn potjandikkie €2 per pakje! Wat een geld. Spekjes waren ook boven mijn budget, vandaar mijn keuze voor katenspek.

Recept;
maak een kneedbaar deeg van de bloem, boter, een ei, zout en water. Koel het zo’n half uurtje af in de koelkast. Rol het deeg uit en bekleed er een taartbodem mee. Prik gaatjes in het deeg. Leg een laag bakpapier op het deeg en verzwaar het met droge pasta of rijst. Bak 20 minuten af. Deze methode – dus het voorbakken van de taartbodem – heet blind bakken en wordt aangeraden zodat het deeg volledig gaar zal worden en de vulling niet in de bodem trekt, waardoor de bodem niet slap en zacht zal worden maar gewoon goed stevig blijft.

Maak in de tussentijd de katenspek krokant door het tussen twee keukenpapiertjes in de magnetron te doen voor zo’n 2 – 3 minuten. Snijd de witlof, was het goed, en wok het zo’n 2 minuten op hoog vuur. Doe er naar smaak wat citroensap, peper en zout bij. Als de taartbodem klaar is verspreid je de witlof over de bodem. Meng 250 ml kookroom, 100 gram verse kruidenkaas en een ei tot een smeuïg geheel. Eventueel kun je (een deel van) de krokante katenspek erdoorheen mengen. Giet het mengsel over de witlof heen en bak het geheel nog eens 30 minuten af bij 200 graden.

witloftaartje1Wow, ik ben een beetje verbaasd én zelfs een beetje trots op het eindresultaat. Het is een heerlijke knapperige taartbodem geworden met een smeuïge, romige vulling. De verse kruidenkaas geeft er een lekkere smaak aan (maakt het niet te flauw) en ik ben gewoon dol op witlof. De krokante en zoute katenspek zorgt voor een knapperige bite.

Benieuwd naar nog meer lekkere €3 recepten? Hieronder zijn 8 andere bloggers ook de uitdaging uitgegaan en dit is wat zij hebben gemaakt.

Met deze challenge willen we laten zien dat eten koken echt niet altijd veel geld hoeft te kosten en dat je ook met een klein budget een gezonde, goede maaltijd op tafel kunt zetten. Hopelijk hebben we je geïnspireerd en ga je zelf ook eens de uitdaging aan om een €3 maaltijd te creëren!

Dit was voorlopig even de laatste €3 challenge, maar jullie hebben inmiddels meer dan 30 recepten waarmee je wel even vooruit kunt volgens mij. Over een tijdje zal ik weer gaan starten met deze leuke uitdaging, maar omdat ik de afgelopen maand zoveel €3 challenges heb geplaatst wil ik eerst even wat ander soort video’s gaan maken voordat ik weer verder ga.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van de €3 food challenges tot nu toe!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

49 Reacties

  1. nanoe
    27 januari 2015 / dinsdag, 27 januari 2015

    doe vaker een challenge. Het is leuk en ja je kan de basmati rijst gewoon koken en eten niets mis mee hoor. 🙂

  2. Annika
    26 januari 2015 / maandag, 26 januari 2015

    Wat ziet het er mooi uit!

  3. Ellen
    26 januari 2015 / maandag, 26 januari 2015

    Hoi Serena!

    Het ziet er heerlijk uit!
    Voor hoeveel personen is dit recept ongeveer?

    Groetjes!

  4. 26 januari 2015 / maandag, 26 januari 2015

    Wat leuk dat je helemaal zelf de bodem hebt gemaakt! Het ziet er heerlijk uit!

  5. 26 januari 2015 / maandag, 26 januari 2015

    Dat ziet er weer echt heerlijk uit!

  6. loes
    25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Hee serena! Ik vind dit soort recepten echt heel leuk!
    Je hele site vind ik by the way echt geweldig, je bent een harstikke leuke meid met humor, stijl en je bent gewoon lekker down to earth (tenminste zo kom je over)
    En daarbij heb je een topfiguur en haar om jaloers op te worden

  7. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Hihi leuk filmpje, ik ben trots op je! 🙂

  8. Plien
    25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Wauw dit ziet er echt heerlijk uit ! Ik ben dol op jou €3,- receptjes !
    De andere bloggers hebben ook toffe dingen gemaakt zeg. Ik kan weer even vooruit ! 🙂

    Hopelijk kan ik met dit taartje mijn vriend verrassen, hij is namelijk gek op witlof ( Ja echt 😛 )
    Jammer dat het er weer op zit voorlopig. Maar genoeg inspiratie ook dankzij de andere bloggers 😉 xx

  9. Evelien
    25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Kan iemand mij eens uitleggen wat katenspek is? xD toen ik de titel zag, dacht ik dat ze witloof met kattenspek had geschreven hahaha

    • loes
      25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

      Hahaha ja zie je het al voor je? XD
      Katenspek is gewoon een soort ontbijtspek, van die langwerpige dunne plakjes maar dan gerookt dacht ik

      • Evelien
        26 januari 2015 / maandag, 26 januari 2015

        Haha ja raar beeld he xD dankjewel voor je uitleg! 🙂

  10. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Mm, sounds good! Jammer dat het voorlopig even stopt, ik kan nooit genoeg budget recepten hebben! Ik kijk alvast uit naar de volgende lading (:

  11. Romy
    25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Leuk artikel! Weet je hoe het komt dat ik je niet meer kan vinden op bloglovin?

    • Hoi
      25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

      Ja ik heb hetzelfde! Super raar! :l

  12. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Wat een lekker en origineel recept heb je gemaakt Serena! De andere bloggers hebben het ook weer super leuk gedaan! Fijne inspiratie!

  13. Sanne
    25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Omg leuk!! En lekker, en goeie tip van die katenspek tussen twee bakpapiertjes in de magnetron knapperig laten worden.

  14. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Ziet er erg lekker uit! Ik eet eigenlijk nooit witlof dus misschien moet ik het maar eens met dit hartige taartje proberen.
    Liefs, Iris

  15. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Het ziet er echt heerlijk uit (en je mag inderdaad supertrots zijn op het eindresultaat), alleen jammer genoeg hou ik niet van witlof hihi 😉 Wel mooi om te zien dat je met zo weinig geld zo mooi gerecht op tafel kan zetten 🙂 X

  16. Jessy
    25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Dit ziet er echt lekker uit! Zo’n bodem heb ik wel vaker gemaakt, is echt makkelijker en sneller dan het in eerste instantie lijkt. Ik ben dan wel vegetariër, dus ik gebruik vegetarische spekblokjes die ik nog in de vriezer heb liggen. Ik speel elke keer vals, maar het resultaat is echt lekker dus who cares 🙂

  17. Elza
    25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    De rijst kun je niet meer koken. Heb rijst ook voor het bind bakken gebruikt omdat ik toen nog geen gedroogde bonen in huis had. Vervolgens heb ik de rijst geweekt, nam echt enorm veel water op. Toen m’n moeder de rijst ging koken werd het echt een soort pap 🙁

  18. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Ziet er super mooi uit. Eentje die ik niet snel zal maken of eten maar vind het wel een plaatje om te zien.

    PS. Ik krijg geen feed binnen van BeautyLab via Bloglovin…? Ben ik de enige? Dacht laat het even weten.

    • Esther
      25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

      Ik heb hetzelfde met Bloglovin!

      • Romy
        25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

        Ik ook!

  19. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Oei neem de ingrediënten lust en/of eet ik niet, dus dit is niks voor mij. Maar het is wel een heel creatief recept.

  20. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Dit ziet er wel lekker uit ondanks ik geen witlof lust. Althans het is al heeeel lang geleden dat ik dat voor het laatst heb geprobeerd. Misschien is dit de trigger om het weer te proberen…

  21. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Ziet er echt verrukkelijk uit, helaas mag ik geen varkensvlees. X

  22. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Ziet er heerlijk uit! Ik zou zelf geen katenspek gebruiken, omdat ik geen varkenvlees eet, maar zonder lijkt het me ook erg lekker! En dan is het nog goedkoper ook!

  23. Tessa
    25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Leuk recept! Ik eet zelf vega, dus een van mijn favo goedkope recepten is een linzen burger. Klinkt lame maar is superlekker. Er gaan linzen, spinazie, havermout, pesto en eieren in en is heel lekker te eten als een gewonen burger. Het recept is van de allerhande 🙂

  24. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Ziet er lekker uit en dat voor 3,- euro!

  25. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Bedankt voor de challenge Serena! Ik vond het heel leuk om te doen. Jouw recept lijkt me heel lekker! Ik heb dus ook nog nooit zelf – helemaal van scratch – een hartige taart gemaakt. Wil ik wel een keer proberen! Super leuk ook om te zien dat jij zo’n taart hebt gemaakt en ik weer totaal iets anders! En dat voor slechts 3 euro!

  26. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Wederom een super leuk stukje!! Serena, welke fotoshop, fotobewerker gebruik jij? Het staat zo netjes met die tekst in je ”uitgelicht” foto! =) xxx

  27. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Ziet er heerlijk uit! Knap hoor hoe je het steeds weer voor elkaar krijgt om voor €3 een maaltijd neer te zetten!

  28. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Wat een goed idee om zelf de bodem te maken. Kruidenkaas + witlof is ook mijn favoriete combinatie, ik heb het vrijdag nog gegeten met kippenblokjes en aardappels.

  29. Bibi
    25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Lijkt me wel lekker!
    Alleen echt gezond is het natuurlijk niet he..

  30. Blanche
    25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Mijn nieuwe favo zondagse post! Je linzen soep is al regelmatig gemaakt! En helemaal in to soepen maken, vandaag brocoli zalm soep Hihi fijne zondag wijfieeeee

  31. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Hi Serena,

    Wat ziet de taart er onwijs lekker uit. Ik ga hem zeker ook een keertje proberen te maken, maar dan een vegetarische versie.

    Ik vond het echt super leuk om mee te mogen doen met deze Challenge.

    Yvonne

  32. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Ziet er lekker uit. Ook heel leuk dat al die andere bloggers ook meedoen!

  33. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Zo leuk dat je zoveel aan het koken bent de laatste tijd!

  34. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Wat een heerlijk recept! Hartige taartjes zijn altijd goed, haha. Ik vond het erg leuk om mee te doen aan de challenge!

  35. Sandy
    25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Dat ziet er weer heerlijk uit! Mooie combi: witlof, kruidenkaas, katenspek. Ik maak weleens een bladerdeegtaart met witlof, mozarella en ansjovis dus ga deze variatie zeker eens proberen.

  36. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Ik eet zelf geen vlees, maar ik denk dat het ook zonder het katenspek een heerlijk taartje is. Top!

  37. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Wat een leuk recept, eigenlijk een soort van quiche alleen met minder ei. Grappig om te zien dat je een fles als deegroller gebruikt, een creatieve oplossing.

  38. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

    Supergoede keuze om eens een hartige taart te maken Serena! Ik ben echt die-hard fan van hartige taart, zó lekker… Het fijne is ook dat je er mee kunt variëren wat je wilt, je stopt gewoon wat lekkere groente in het ‘deegbakje’, wat vlees misschien of andere ingrediënten, en je vult het met wat room. Deze variant met witlof en spek lijkt me ook top, klinkt heerlijk en ziet er goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *